netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Camoka, bilgisayarım İşletim sisteminin kurulu olduğu hard disk bölümü sağ tıkla özellikler ordan açılan pencereden disk temizleye tıklayıp diskteki gereksiz dosyaları silersen sende görebilirsin

Tarih: 13 Eylül 2007, 18:21 - İp: 88.***.**2.110
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

drk-m teşekkür ederim.Dediklerini yaptım ama hangi programları sileceğim konusunda kararsız kaldım.Ben en iyisi programcı arkadaşlardan yardım alayım. Avatar'ı kızımın bilgisayarından gördüm ben de beğenmedim. Resim deforme olmuş.İlk fırsatta iyi bir avatar fotoğrafı çekelim.Son fotoğrafı Recep çekmişti.Yakında çekim gezilerine başlarız oralardan birşeyler çıkar nasıl olsa.

Tarih: 13 Eylül 2007, 19:24 - İp: 85.***.**4.189
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

valla gençlere taş çıkaran abimiz senle bir daha trekking zor valla,bizim bünya zorlanıyor

Ayna Ayna söyle bana :D

#onixon' tarafından 13.09.2007 19:46:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Eylül 2007, 19:34 - İp: 85.***.**3.233
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan dert etme zorlandığın yerde seni sırtıma alırım
Ayna diyor ki 'En yakışıklı SERKAN'

Tarih: 13 Eylül 2007, 20:21 - İp: 85.***.**4.189
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Tarih: 13 Eylül 2007, 23:09 - İp: 85.***.**3.233
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim.

Sevgili Hamsiköy, 135mm f/2,8 ile çekmişsin, lens ne, yoksa DA*50-135 mi aldın? Fotoğraflar çok net ve güzel olmuş.

Sevgili İme, macro denemeleri gayet iyi. Ben f/8 ile çektiklerini daha çok beğendim. Diğerlerinden de koyunların olduğu kare nefis olmuş.

Sevgili Fhakguder, konser fotoğraflarının her ikisi de çok iyi. Ancak, özellikle tokina' nın 800 iso daki performansı beklenenden daha iyi. Bu lensden ziyade senin ustalığından olsa gerek.

Sevgili Camoka, her iki kare de çok güzel, özellikle macro yu çok başarlı buldum. Avatar olarak kullanabilirsiniz belki diye "kumdan masallar" segisi sırasında çektiğim iki fotoğrafınızın rapidshere linkini mesaj olarak gönderdim.

Serkan' cım, bu ne hoş fotoğraf. Perspektif, derinlik, simetri, yansıma hepsini aynı fotoğrafta toplamışsın.

Hepineize hayırlı Ramazan' lar.

Galata' dan devam.

Sigma 17-70mm + PL fitre

#erex' tarafından 13.09.2007 23:34:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Eylül 2007, 23:31 - İp: 85.***.**2.104
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan bey fotoğraflar için çok teşekkür ederim.Çaktırmadan hangi arada çektiniz. Şu program sorununu halletmeliyim önce.
Gece Galata fotoğrafı da hoş.Yansımalar çok canlı olmuş arka plana yerleştirdiğin kule fotoğrafın tadını çok arttırmış..Ben geceleri polorize gerekli mi diye hep kendi kendime sorup duruyordum. Demek ki geceleyin de iyi iş çıkarıyormuş.Selamlar

Tarih: 14 Eylül 2007, 00:59 - İp: 85.***.**4.189
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selam Sevgili Arkadaşlar, dostlar. Yine birbirinden güzel fotoğlar var. Hepsi çok güzel.

Tatil ve iş seyahati derken aranızdan uzak kaldım. Hepinizi ve fotoğraflarınızı çok özlemişim.

Sevgili as,
Yine harika bir pamukkale fotosu. Bu seyahatimde pamukkale de bir gece kaldım. Aşağıda bir kaç kare de

benden. Senin yanında çalışmaya ben de razıyım, canını hiç sıkmam.
Bir konuda da beni aydınlatırsan sevinirim. Son günlerde bayağı kafama taktım da tereddüt içindeyim.

Sıklıkla dile getiriyorsun makinenin değerleri normalde kalıp, RAW çekip, gerekiyorsa PS'de değerlerle

oynamak. Bunun sınırı ya da ortak bir paydası var mı? Çektiğim bir fotoğrafın renk doygunluğu, keskinlik,

parlaklık vs. değerleriyle oynuyorum sonuçta benim hoşuma gidiyor, ancak hemen acaba bu yaptığım doğrumu?

Bu haliyle diğer insanların da hoşuna gider mi? soruları geliyor aklıma. Ayrıca, hiç bir şeyle oynamadan,

farklı programlar JPEG dönüşümünde farklı tonlarda fotoğraf veriyor. Mesela en son Erex üstadın bahsettiği

ACDSee Pro2 programı PS'e göre daha canlı renklerle JPEG'e çeviriyor. PS ise soluk benizli foto veriyor.

DOğrusu hangisi tereddütteyim. Yanlış hatırlamıyor isem bir mesajında da exposurle oynamanın belli oranda

noise artıracağını söylemiştin. Bu RAW çekimler için de mi geçerli? RAW'da belli aralıkta bilgiler kayıtlı

rahatlıkla oynama yapılabilir diyebilir miyiz?

Komutan gün batımı gerçekten nefis.

Erex üstadım yine cap canlı fotoğraflar.

sdtyrdkn,
senin fotoğraflarının hepsi ayrı bir güzellikte.

ime
hayırlı olsun güle güle kullan. koyun ve yansıma fotoğrafın çok güzel.

fhakguder
Zamanı dondurmuşsun sanki.

Serkan aynaya sormaya gerek yoktu. Çok güzel bir fotoğraf olmuş.

amati sevgili kardeşim sana bir şey demiyorum zaten.

kad-ir
hoşgeldin.

hamsiköy,
ilk fotoğrafın ilginç. aynı tarz giyinmiş kızlar, soldan sağa doğru baş hareketi, aynı kişiyi farklı zamanlarda aynı karede birleştirmişsin gibi.

Adını anamadığım arkadaşlar kırılmasınlar. Yol yorgunluğu bir solukta okudum ve cevap yazdım.

Hepinize saygı ve sevgiler.

Bunlar da benden.

1-Pamukkale gece :

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-12

2-Pakukkale tepeden şehir

3-Pamukkale gece :

4-Pamukkale'nin tepesindeki antik şehirden:

Sayfa düzenini alt üst etmemek için ayrı ayrı gönderdim.

Tarih: 14 Eylül 2007, 02:28 - İp: 81.***.**1.209
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

5-Pamukkale travertenler ve şehir.

6-Pamukkale

7- Afyon Dinar'da Midasın kulakları denen yerdeki küçük bir şelale:

8- Göcek koyları :

Tarih: 14 Eylül 2007, 02:32 - İp: 81.***.**1.209
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

9- Denizli'den Fethiye'ye giderken yanlış yola saptım ve Çameli denen bir tepeden geçtim.

By foxfo, shot with

PENTAX K10D

at 2007-09-12

10- Dalyan duvar mezarları gece:

By foxfo, shot with

PENTAX K10D

at 2007-09-12

11- Dalyan duvar mezarları :

By foxfo, shot with

PENTAX K10D

at 2007-09-12

12- Dalyan :