netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo abi çok teşekkür ederim.Sevdiyseniz ne mutlu bana

onixon [>:D

Tarih: 9 Ağustos 2007, 18:43 - İp: 81.***.**8.226
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Saygılar...Lens temizlemekten korkuyorum...Çamur deryası,toz toprak parmak izi ne ararsan var lensimde...H5 için lenspen almıştım 1 kere kullandım ama k10d min lenslerinde kullanmaktan korkuyorum..Sanki lens üzerindeki tozları daha çok hareket ettirip çiziyomuş gibi hissetmiştim.Ucu sanki keçe gibi...Bide hiç kullanılmamış kalite bi lens temizleme bezim var...Hiç bu kadr kirlenmemişti lenslerim..Ne yapmalıyım??Teşekkürler..

Tarih: 9 Ağustos 2007, 18:44 - İp: 88.***.**5.62
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hoş geldin puspus kadrajlar oturmaya başlamış,birazda modlar ve senin monitörün ayarlarına el atmalı

canbasri ben suyla siliyorum(bazen damla bulaşık deterjanı-çay bardağına damlanın 4'i kadar kadar) (yağ,deniz suyu,el izi vb cam üzerinde bırakmamak lazım,silmek sadece lens üzerine yayar.)hama-Lcd-lens temizleyicilerde iyi iş görüyor.)

mikrofiber bez var kuraldıktan sora detay :=)(5-6ytl fakat = min.90c de 100 yıkama kaldırıyor)

Tarih: 9 Ağustos 2007, 20:56 - İp: 85.***.**0.68
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan haklısın valla.. bnim laptopun iç ekran çatlak ve renkler kaymaya başladı.
kardeşimin bilgisayarından bakınca renkleri birz uçurdugumu anladım.

Recep abi de zatne telefon acıp söyledi, kardeş renkleri uçurmuşsun die.

alışıyorum yavaş yavaş [>:D

Tarih: 9 Ağustos 2007, 21:04 - İp: 85.***.**3.60
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

herkese iyi akşamlar. Herzaman ki yine fotolar çok güzel emeği geçen herkesin eline sağlık.

Kurumadan önce manavgat şelalesi.

Tarih: 9 Ağustos 2007, 21:20 - İp: 85.***.**4.196
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Hamsikoy, öncelikle gecmiş olsun, acil şifalar dilerim. Verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim.

Amati, derin ve aydınlatıcı bilgilendirmen için sana da çok teşekkür ederim.İnşallah bu hafta sonu fırsatını bulabilirsem deneme çekimleri yapıp burada da paylaşmayı düşünüyorum.Araştırdığım kadarıyla lens oldukça kaliteli ve iyi sonuçlar veriyor.Umarım bende hepimizin göz zevkine uygun işler çıkarabilirm.

Bir de sitede bazı arkadaşlar toplanıp bir yerlere gidiyor.Bir keresinde ben de çağrılmıştım ama o hafta sonu iş dolayısıyla gelemedim. İyice çoğaldık K10D'liler olarak, daha organize fotoğraf günleri düzenleyemez miyiz? Hem tecrübesizlerimiz tecrübe kazanır, hemde birbirimizin farklı lens ve diğer ekipmanlarını yakından tanıyıp ileride yapacağımız ekipman yatırımları içinde fikir sahibi oluruz.
Ne dersiniz?

Tarih: 9 Ağustos 2007, 21:36 - İp: 88.***.**7.82
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

''canbasri ben suyla siliyorum(bazen damla bulaşık deterjanı-çay bardağına damlanın 4'i kadar kadar) (yağ,deniz suyu,el izi vb cam üzerinde bırakmamak lazım,silmek sadece lens üzerine yayar.)hama-Lcd-lens temizleyicilerde iyi iş görüyor.) ''

Suyla yapınca kalıntı kamıyormu peki??Bileydim daha önce yapardım ..Teşekkürler...

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:24 - İp: 88.***.**0.231
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

nazik davran ama =)

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:42 - İp: 85.***.**0.68
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 10 Ağustos 2007, 14:20 - İp: 81.***.**8.226
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

anladım; ahmed abinin sis makinası var,konserlerde falan kullandıklarından.. basıyo sisi alana sonra çekiyor.

#shn58' tarafından 10.08.2007 14:58:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Ağustos 2007, 14:57 - İp: 195.***.**8.122