Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sevgili Ahmet, o ne harika bir fotoğraf öyle neresi bu bulutların denize indiği yer
ironsailor,
Çok güzel işler yapmışsın. 40 yıl kalsa aklıma gelmezdi ayçiçeği olduğu.
ironsailor son S/B çok güzel ,
Siz VL grubu siz VL' leri satın bize; çok sapma var ve sharpness bozuyo
drk_m kolay gelsin hasat dönemi =)
Arkadaşlar, Vivitar 90mm f2,5 MF makro lens aldım, ikinci el.
Hafta sonu ancak adam akıllı deneme fırsatı bulabildim.Neredeyse hiç net kare elde edemedim desem yeridir. Tripod yok tabi, elde çekmeye çalışıyorum.alan derinliği çok kısıtlı, milimetrik oynamayla herşey gidiyor.İnsan elini oynatmasa bile rüzgarın azizliğine uğruyor. Analaycağınız bu lens ile çok acemilik çekiyorum.Daha kolay çekimler yapabileceğimi düşünüyordum, biraz hayal kırıklığı oldu.Tavsiyeniz var mı acaba?
sevgili amati, makrolarından sonra tüy gibi mi desem tül gibi mi desem bulutumsu dalgalar arasındaki kayalar ile NG dergisine çevirdin burayı...
ön yarısı görünen yeşil böcük fotoğrafına takıldım kaldım, flaşın yansıması görünmüyor, flaş nerede ve ne kadar uzakta?
Almanya'da, Fransa'da herkes almış DA* 16-50'yi kullanıyor günlerdir, burada yok mu elleyebilen, deneyen, görüşünü yazacak Türkçe konuşan birisi...
bir çogumuz gibi bende siteye ugrayamayanlardanım.
ancak vakit bulabildim. çok hoş kareler var, inceledim hepsini, her birinizi tebrik ederim dostlar.
bir kaç kareyle başlıyayım bende, ilerledikçe koyarım yavaş yavaş..eksiklerim, hatalarım varsa, affola, tavsiyelerinizi eksik etmezsiniz umarım
pazar manzaraları..
boyutlar çok büyük olmuş ya
sevgili wedath, kendi kendine cevabı da vermişsin aslında. bir yerde okumuştum: "limited prime lensler alacağınıza iyi bir tripod alın"...
1. Tripod var tripodçuk var. macro ve tele çekimlerde hissedilen titremeleri nedeniyle ucuz tripodlar yetmeyebiliyor. En iyi, en hafif ve en ucuz tripodum 1 kg'lık pirinç torbası olmuştur.
2. Rüzgar için yanlara rüzgarı kesecek şekilde levha şeklinde ne bulursan işe yarar... bulduğun şey ışığı kesmek yerine aksine bir de yansıtırsa değme keyfine...
3. Harici bir ışık kaynağı da pozlama süreni kısaltabilir.
4. Net alan derinliğini artırmak için diyaframı kısabildiğin kadar kısmak lazım. (f:11'den fazla kısmak bazı lenslerde netliği çok bozuyor).
5. Bir de amatinin hep söylediği, obje kameraya paralel olacak açıdan çekilirse net görünme sıkıntısını biraz daha aşabilirsin.
6. Objeye yakınlık da net alan derinliğine olumsuz yönde etkiyor.
7. Son bir nokta da 2sn gecikmeli modu kullanmak deklanşöre basarken oluşturduğun sallanmayı önlediği gibi aynayı kilitleyerek ve titreşim önlemeyi (SR)de iptal ederek netliği bozacak tüm titreme nedenlerini ortadan kaldırıyor.
Herkes tatilde ya, ortalık bana kalmış gibi yazıyorum işte...
#hamsikoy' tarafından 09.08.2007 18:30:38 tarihinde düzenlendi.
hansiköy sende çık gez biraz artık bak herkes tatile gidiyor
Herkese tesekkürler,
hamsikoy,
nasıl oldu bu arada bacagın duzeldimi.epey biğr vakit gecti aradan.
teşekkür ederim ironsailor, rahatsızlığımın alevli dönemi geçti, ama tam eski halime hala dönemedim. Tetkikler, takipler, tedavi hala sürüyor. sevgili petronius zaten tatilde sakatlanmıştım, yarıda kestim devamına gidecek kadar iyileşmedim gidemiyorum, biraz daha burada kafa ütülemeye devam yani...
#hamsikoy' tarafından 09.08.2007 20:35:12 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
020630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
026924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk