netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

onixon eline sağlık kardeşim
Bu da benden

Tarih: 12 Ağustos 2007, 15:35 - İp: 195.***.**6.173
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Eskişehir.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 15:36 - İp: 88.***.**3.178
as
as (Üye)

Ahmed selam.
Çok artistik bir poz olmuş eline sağlık.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 15:39 - İp: 88.***.**3.178
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi selamlar.Nerelerdesin yaw Eline sağlık uçak çok iyi.Gökyüzüne göre pozlayıp dolgu flaşı mı kullandın ab

Tarih: 12 Ağustos 2007, 15:44 - İp: 195.***.**6.173
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 12 Ağustos 2007, 16:31 - İp: 195.***.**6.173
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

onixon (son iki), amati fotoğraflarınıza uzun uzun baktım, bakmaya doyamadım. Amati iki tane flaşım olsaydı dediğin oldu mu hiç? Bir tane ve ikinci olarak yansıtıcı yetiyor mu? Belki stadlardaki gibi dört tarafa birer flaş nasıl olur? Yarı fiyatına bulursam iki tane alsam mı acaba ne dersin?
AS, benim makina senin uçağı çekecek kadar geniş DR vermiyor!?! Bir de motorların ucu iki dış tarafa bakıyor, düzeltmek için (PTlens ilacı bulamadım denemek için) başka bir program yada plugin var mı?
16-45 ile 16-50'nin fotoğraflarına bakınca binanın solunda alt grubun üst tarafındaki yapraklar ikisinde aynı şekilde morarmış görünüyor benim ekranda. Keskinlik açısından her yer aynı, bir tek bina duvarındaki desen 16-50 ile daha ayrıntılı gibi geldi bana. İki çekimde odaklanan yerler farklı olabilir. f2.8 fiyat farkına değer mi, (net alan derinliğinin azlığı nedeniyle bu diyafram değeri benim kadar acemiler için çok sık kullanılır bir şey değil, çok özel fotoğraflar çekmeye başlayanların işine yarayacaktır) kişiye göre değişir evet diyen daha az çıkacaktır tahminimce. SDM için şimdiye kadar duyduğum tek kullanıcı yorumu sesin çok az da olsa azaldığı ama hızın artmadığı idi. Toz geçirmezliğin artısını herhalde aramızdaki eski (yaşlı!) fotoğrafçılar anlatabilir, zoom lensleriniz kaç yılda, ne kadar tozlu ve ne gibi ortamlarda kullanmakla görüntüyü etkileyecek yada lensi çöpe atacak kadar kadar tozlandı?
O kadar uzun süredir beklenti içerisine sokuldu ki herkes (bazı sinema filmlerini de bu kadar uzun süre bekleyip vizyona girdiklerinde) hayal kırıklığına uğradım. Bu derece reklam yapılmadan görsem belki de bayılacağım halde, beklentilerin yükselmesinden dolayı, bu mudur yani diyesim geliyor genellikle. Star olması nedeniyle, görüntü kalitesi açısıdan her mm'de Limited prime lensler kadar iyi, toz su geçirmezliği ile de rüya gibi bir şey beklentisi oluştu. Bir de fiyatı 16-45'in fiyatına kadar ucuzladığı zaman o gözle karşılaştırmak lazım. Bir de bilinmeyen bir kuyu gibi henüz, teknik özelliklerini çok okuduk ama çektiği değişik fotoğrafları göremedik hala. Haftalardır elinde tutanlar da, beklentileri karşılayacak düzeyde paylaşacak fotoğraf çekemediler herhalde. Almanya'dan ilk fotoğrafları gönderen kişi duvar fotoğrafı ile test yapmakla suçlandı durdu.

#hamsikoy' tarafından 12.08.2007 18:30:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 16:33 - İp: 88.***.**2.62
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Tatile giderken fazla lens taşıyamayacak isek, tek lens olarak hangi lensi önerirsiniz?

Tatil deyince manzara, bina, portre, gündüz, gece ve bir daha tekrarı çekilemeyecek ortam aklıma geliyor.
sevgili AS, Sigma 17-70 ve 16-45 kullanmış birisi olarak ikisinden hangisini önerirsin? Geniş ve tele tarafları açısından 17-70 akılcı seçim gibi görünüyor, ama web sayfalarında gördüğüm fotoğraflarda 16-45 daha keskin ve daha sıcak göründü gözüme? Keskinlikleri aynı ise, PS'da hangi ayarlar Sigma'nın kattığı renkleri çıkarıp, Pentaxın (camın yada kaplamanın) eklediği renk tonunu ekler?

#hamsikoy' tarafından 12.08.2007 18:56:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 16:33 - İp: 88.***.**2.62
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@as istikbal göklerdedir

@amati güzel olmuş , 2.ci çiçeğin tohum uçları entrasan,çok homojen bir renk geçişi oluşmuş

#onixon' tarafından 12.08.2007 16:59:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 16:58 - İp: 85.***.**6.114
as
as (Üye)

Ahmed selam.
Çekimde flaş falan kullanmadım.Doğal gün ışığı.

hamsikoy benim makina herhalde özel üretim falan. Ben DR aralığından çok memnunum.Mesala 30D nin DR aralığı K10D yi alıncaya kadar çok hoşuma giderdi.Ama K10D nin sonuçları bana daha tatmin edici geliyor.

Motorların açısını P/S de değiştirmek sanırım mümkün.Ancak ben raw dan dönüşümde fazlaca müdahele etmeden fotoğrafı yüklemeye çalıştım.
Bahsettiğin programın ilacını bulursanız banada haber verin.

Lensler konusunda ise 16-45 in daha doğal renkler verdiğini düşünüyorum.Canon nun L serisindeki tonlar gibi.
Sigma da ise mesala gökyüzü renkleri 16-45 teki gibi olmuyor.Birde beyaz renklerde sigma nın hafif sarıya kaçtığını düşünüyorum.
Bu renk işini fotoğrafı P/S de beyazı tekrar göstererek çözebilirsin.

İki optik arasındaki renk ton farklılığını görmen için aşağıya iki fotoğraf yükledim.
Çekim değerleri aynı.Exif ler üzerinde.Sende farkedeceksinki 16-45 daha kontrastlı ve gökyüzünün mavisi laciverte yakın duruyor.
Ama aralık ve makro özelliği açısından da 17-70 daha iyi.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Pentax K10D
Sigma 17-70mm.

#as' tarafından 12.08.2007 19:14:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 19:09 - İp: 88.***.**3.178
as
as (Üye)

hamsiköy örnek olması açısından aşağıya da 16-45 ile Tamron 17-35 f2.8 Dİ nin crop karşılaştırmalarını yükledim.
Her iki karşılaştırmaya bakıldığında sanki 16-45 daha az pozluyormuş gibi görünüyor.Bunda lensteki yüksek kontrast etkili olabilir.

#as' tarafından 12.08.2007 19:31:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2007, 19:28 - İp: 88.***.**3.178