Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Serkancım eşt-dost-akraba-arkadaşlar yiyiyor... ben bir çoğundan bir çatal dışında yemiyorum neredeyse...
Realfriend haklısın valla... napıyım bende yemek konsepti çalışıyorum
Forumda yusufçuklar uçuşuyor... bunlar Ahmedin çektiği yusufçukların yavruları heralde
Komutan iyi yapıyorsun valla, seni yemek fotoğrafçısı yapalım, iyi para var o işte
Ahmed'in çektiği yusufçuklar yanında benimki devede pire kalıyor valla.
İnce düşüncelerin için teşekkür ederim Realfriend... bizim çok fırın ekmek yememiz lazım bu işleri prof. yapmak için.
hanım pastayı yapıyor bize malzeme bende çekiyorum işte... sürekli yusufçuk bulamıyoruz ki yada kır bayır dağ tepe.
ekipman eksiği var. acil flash ihtiyacı var daha güzel resimler için.
erhan abi,foxfo,sdtyrdkn,onixon,realfriend,komutan ellerinize sağlık abi.Epeyidir foruma bakamıyordum çok güzel kareler çekmişsiniz.Bu arada hızlıca baktım,atladığım isim oldu ise özür diliyorum.
Onixon un plug-in ile geçen hafta oynama şansım olmuştu.Eski fotoğraflardan gölyazıda çektiğimiz bir taneye bu plug in i ve crop uygulayarak panaroma tadında birşey yaptım.Umarım beğenirsiniz.
Selamlar.
voigtlander 125mm elde
sevgili komutan, yaprakları kavrulmuş, kendisi çürümeye yüz tutmuş biber fotoğrafındaki renkler çok hoşuma gitti, makinanın kendi flaşı ile alaca karanlıkta mı çekildi, filtre var mı?
sevgili amati, kadife gibi olmuş senin panorama, ben sevdim.
sevgili realfriend,
fotoğrafçı doğru zamanda doğru yerde bulunmakmış ama şans da sadece yetişmiş kafalara hizmet edermiş. Avucunda güvercinli teyze resmine bayıldım.
nereden buluyorsunuz bu kadar yusufçuğu, benim kameranın önünden bir tane bile geçmedi daha, sevgili onixon, seninki üstten kaputu düşmüş araba gibi görünüyor, inekleri zamanında çekmişsin, haberlerde duyduğuma göre başka inekler onları kırmaya başlamış...
sevgili petronius, dondurmalı fotoğrafın çok etkileyici bir kare olmuş. Benim karanlık monitörde, düşünceli çocuk dondurmaya odaklamamış uzaklara bakıyor gibi görünüyor, çocuğun dondurma ile bağlantısı yok başka kaygıları varsa kroplanmış hali bile beni etkilerdi, yüzüne ve pantolonuna düşen ışık fazla pozlanmış hissi verse de sevdim fotoğrafını, bence sergilik...
Bu arada (insan gözü 10 stop'a kadar ayırım yapabiliyormuş)genellikle fotoğraf makinaları 5-6 stop ayırırken, bazı makinalarda dynamic range 6 stoptan daha fazla imiş, bizim makinanın yeteneğinin sınırlarını bilen var mı? Sony A100 sanki hafif HDR yapılmış görünümünde DR geniş fotoğraflar verebiliyor ama sanırım makina içerisinde işleyerek yapıyor (Dynamic Range Optimization olayı).
Komutan haklısın .
Ahmed teşekkür ederim, panorama tam tadında.
hamsikoy teşekkür ederim abi değerli yorumların için. Yusufçuk olayına gelince biraz dağ bayır gezip sağa sola dikkatli bakmak gerekiyor sanırım...
sigma 10-20mm gün batımı
realfriend,Komutan,petronius, amati birbirinden güzel fotolar. ellerinize sağlık.
amati özlettin kendini.
Arkadaşlar oğlum Emre'yi de K10D sahibi yapmak amacıyla onun kullandığı Nikon D50 yi satışa çıkardım. Arkadaş çevrenizden vb. temiz kullanılmış DSLR arayan varsa tavsiye ederseniz sevinirim. FK daki ilanım burada
Konu dışı mesaj için özür dilerim.
voigtlander 125mm macro 540 flaş
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
020330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
026724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -