netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

onixon, dağda araçlardan indik. Yabani oldukları için doğal olarak mekanlarında insan görünce çok hızla değişik yönlere koşmaya başladılar. Doğrusu söylediğin gibi gözümle çok iyi fırsatlar yakaladım, ama çoğunda ya yanlış yöndeydim, ya yanlış yerdeydim, yada onlarla aynı hızda elimdeki manuel lens ile önce odak, sonra ışık ayarı yapmaya yetişemediğimden makina ile yakalayamadım. Bir de çektiklerimin çoğunda üstüste gelen atlar olduğu için sildim.

Tarih: 18 Haziran 2007, 21:22 - İp: 88.***.**2.187
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

manual lenslerle :D bunları yakalamk zor tabi.Yoksa çok tele manual lens var :d 100-500 gibi.Tele dedinmi Sonic olcak

Tarih: 18 Haziran 2007, 21:34 - İp: 88.***.**5.228
infected
infected (üye)
İstanbul / Amatör

bende sana merakliyim real eheheh.. saka bir yana muhtesem ruhun var..

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:03 - İp: 81.***.**3.6
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Hamsiköy atlar çok güzel. Arkadaki iki tanesini da hareketlendirseydin çok daha güzel olurmuş.
Birinci olan foto var mı sende görmek isterim.
Kilim dokuyan kız fotoğrafında renklendirmeyi nasıl yapıyorsun?

sdtyrdkn
Senin fotoğraflar da enfes. Kullandığın objektif hangisi?

Bir de arkadaşlar aşağıdaki lens nasıldır? Gerçi amati çıtayı bir hayli yükselti ama şu anda bir arkadaşım Amerika'da havalanından bana soruyor ne alayım diye? Aşağıdaki lensin fiyatı 1199 USD görünüyor, indirim varsa al diyebilirim. Değer mi değmez mi bilmiyorum.

http://www.belaircamera.com/pentax_11100_1.php

saygılar.

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:21 - İp: 88.***.**8.231
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo istersen ahmete özelden mesaj at.o kullandı

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:28 - İp: 85.***.**9.185
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan çok teşekkürler abi

arkadaşlar şımarttınız beni walla!
ben ahmet abi gibi mütevazi olamıyorum da..

flaşı low modda direk patlatıyorum yüzüne hayvanın. göründüğü üzere patlıyor ama raw olduğundan telafisi bir miktar mümküm. ben bi diffuser bulmalıyım. portre çekerken de çok işe yarayacaktır. bana bu konuda işe yarar bilgi verebilecek olan var mı?

bu arada kullandığım lens uzatma tüpünün ucuna taktığım m42 ağızlı soligor 95-210mm. 210mm'de iğrenç fotoğraf veriyor. en iyi odak uzaklığı 95 sanırım. 95mm de 1:4 makro özelliği var. m42 tüpün bütün parçalarını takınca kaça kaç büyütme oluyor bilmiyorum ama çoğu fotoğrafta crop yapmama gerek kalmıyor

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:34 - İp: 85.***.**7.111
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

aman dikkat foxfo; pentax 67 orta format makinadır, bu lens de ona uygun bir lens.

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:38 - İp: 88.***.**5.41
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

bildiğim kadarı ile bu lens 645 e uygun bir lens, yanlışım varsa bilenler düzeltsin.

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:44 - İp: 88.***.**5.41
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

endorf
Uyarın için teşekkürler.

Tarih: 18 Haziran 2007, 22:52 - İp: 88.***.**8.231
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

pentax 100mmf4 macro 1200dolar bu lense bu para verilmez bence lensin ne olduğu belli değil kapalı kutu makineden pahlı. lesemi yanarsın makineyemi bu iş şeyy yukarısı biyik aşağısı sakal misali k10d ye 1200 dolarlık lens çok fazla bence onuda bilmıyorum k10d .için üretilmiş bu lensi yanı hoya mı üretti öyle galıba k10d orta amatör bir makine bü tür lenslere bu makinelere para verip alınmaz ve takılmaz komık bir durum olur diye düşünüyorum iş iyice zivaneden çikti adam gibi bir orta formart lens üretmesini beklerdim maddi olarak yanı makineyi ucuza sat vatandaşa lensten kazıkla elin mahküm kaliteli lens alacaksan pentax dan almak zorundasın diyer markalara uyumlu değil yani düşündürücü bir durum aklın yolu bir

Tarih: 18 Haziran 2007, 23:27 - İp: 85.***.**5.164