Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sağol Nicolay, sarışın olan benim yaa, portremi çektim.
Foxfo ; Ters objektifi şöyle, geniş açı lensi mesela 18-55'i en geniş açıya yani 18'e getirip makinenin önüne ters takıyorsun (adaptörü varsa, bende olmadığı için elimle tutuyorum). Elinle f çubuğunu dibine kadar çekip diyaframı olabildiğince açıyorsun. Sonra o şekilde konuya yaklaşıp uzaklaşarak netliği ayarlamaya çalışıyorsun. Netliği bulduğun anda deklanşöre basıyorsun. Ne yazıkki harici, güçlü bir flash olmadan pek sonuç alınamıyor, ayrıca net alan derinliği toplu iğne başı kadar ancak oluyor. Fotoğraf başarısı tartışılır ama inanılmaz bir büyütme sağladığı için seviyorum ben böyle çekmeyi.
Şahin ilk fotoğraftaki kompozisyon güzel olmuş.
Foxfo arı hakikaten dans ediyor gibi
Ulyses, Serkan'ın dediği gibi adam yer o
Taylan gezi de seni de çekiştirdik. Onur'un fotoğrafları K100 forumunda.
Beğenileriniz için teşekkürler arkadaşlar.
serkan,realfriend teşekkürler [>:D
ahmed abi mükemmel. yiğitgüç bak çarşamba ya da perşembe gidiyorum bu fırsatı kaçırmayalım görüşelim. numaram var sende..
arkadaşlar fotoğraflarınız çok güzel.. ben de kekova'da birkaç kare çektim ama çektiğim manzaraları pek beğenmedim. bir kaç kemer karesini yükleyebilirim belki. şimdi ahmet abinin makrolardan sonra pek hoş olmayacak ama benim kütük soligor 95-210 + tüp fotolarımı yükleyeyim.
orjinal bir çiçek, gerçekten çok hoşuma gitti. bi kurgu yapayım dedim..
bu arakadaş da bana epey bi poz verdi ama netliği çok iyi ayarlayamadım galiba.. ekipman sıkıntılı gerçekten.. ellerim ağrıdı!!
buraya yüklediğim diğer fotoğrafı FK'da günün fotosu oldu. bir diğerini de sizinle paylaşayım dedim.
şimdilik bu kadar
çok güzel fotolar.. gönül isterdi ki bende geleyim bugun başınızı şişireyim biraz :D kısmet bi dahakine inşallah...
sedat, o çiçeği bilirim.. çok güzel kokusu vardır be maket gibi durur... çok güzel olmuş..
:D ooo iyi , sedat.
günün,yılın,yüzyılın böle gider :D
Sedat tebrikler
sdtyrdkn,ben de görüşmeyi çok istiyorum.yarın umarım işim erken biter toplantımız var ve bu toplantılar bizim okulda biraz fazla uzun sürer..
bu arada fotolar harika..
sedat sen bu gidişle elektronik mühendisliği yapamazsın
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
030506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018201 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -