Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
amati, fotograflar çok güzel herzamanki gibi harikalar yaratmışsın,yeni lensin hayırlı olsun. allah her tür iyi ekipmanı alabilecek parayı bizlere de nasip etsin....
endorf :D dış kulvardan macro dnemeleri ile yarışa dahil oldu.
sevgili onixon, teşekkür ederim.
onixon; evet deneme olduğu konusunda hemfikiriz
smc 100 mm macro, f11 1/10 iso400 AV
f8 1/25 iso400 AV
Endorf kareler nefis. Bayılıyorum böyle sulu, damlalı fotoğraflara. Sende çok güzel çekmişsin.
2.ci foto !. yani iyi,iyi yanında reflektör tutacak biri olsa idi ahh :d iso100 filam,yada gz540 flash mıydı nedir.
Çok iyi şeyler olacak!Arada galerinizide şeçme fotolarla elit hale getirebilirsiniz
acık daha sensor yakalım.
Komutan sizin araç ufak heralde :D arka 3 kişi almazmı ,çokmu kilolusunuz .
teşekkürler ulyses, onixon, beğenileriniz için aslında fgz360 vardı ama henüz yeterince kullanamıyorum
ahmet abi önce sana hayırlı olsun diyeyim. gerçekten çok keskin ve harika kontrast var para fotoğraflarında. 100mm pentax ile aralarındaki farkları ben çok göremiyorum ben de senden 100mm'yi alsam mı acaba beni çok aşar ya, ben tüp+18-55 ile idare ederim..
bu arada senden toz şeker çekmeni rica etsem ahmet abi, bi zahmet
ime, endorf.. harika kareler. ime, çok güzel gerçekten fotoğraflar. endorf, abi o su damlalarını nasıl yaratıyorsun öyle.. eline sağlık!! süper gerçekten..
bana da kullanılmayan 95-210 soligor marka m42 mount bir lens geldi. sonsuz netleme m42 adaptörle sorun yapıyor ama tüple 95mm ile macro çekiliyo. ışık kaybı ahmet abinin dediği gibi vagon yüzünden çok ama flaşla telafi edilebiliyo.. keşke wireless çalışabilse bendeki külüstür ama kafaya takılıyken de gölge olmuyo ii oluyo.
arkadaşlar elinizde dandik 1gb bellek varsa atın onları çöpe ya da mp3 playerlara falan takın. hamsiköy abimden aldığım sandisk 2gb ext 3 harikalar yaratıyo. 30sn'lik gece çekimini anında gösteriyor. makinanın performansı onlarca defa katlandı..
endorf, abi sen iso400 ile çekerken düşük pozlama yapıp sonra bilgisayarda mı arttırıyorsun? çünkü 400iso da o kadar belli olmaması gerek. sana neatimage adlı photoshop plug-in ini öneririm. çok iyi iş görüyor noise yoketme konusunda. photoshopsuz da çalışıyo..
sizlere bir tavsiyem var, cs2+ acr 3.7 kullanan varsa bir yolunu bulup cs3 + 4.1 yüklesin.. çok iyi performansı. bugün kullandım çok etkilendim..
ben de bir sürü fotoğraf çektim ama paylaşacak güzellikte kareler bulamadım. bilgisayarımı da garantiye gönderemedim hala.. bir gitse gelse de rahatlasam ya.. bilgisayarsızlık ne zor
yigitguc,AMINNNNNNN
Teşekkürler arkadaşlar.Bir kare de benden.Voigtlander
cs3+raw 4.1 dediğim gibi son updateleri yapınca kendine geldi.
Raw 4 serisini hazırlayan ekipte yeni elemanların etkisi büyük.Direk hissettirdiler.Tartışmasız en iyi raw işleme desem yeri.Dahada iyi yapacaktırlar.
Camera raw 3.x zaten gerilerde kalmıştı çoğu yazılım tarafından
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018201 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01