Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
amati selam
R1 ve Sony close up lens var bu ıkılı ıle 6 cm lık bır cısmı tam kadraja sıgdırılabılıyor benım merakım macro lensler de bu oran ne. Autofokous yaptıgınız bır noktada kac cm lık bır cısmı tam kadraja oturtabılıyorsunuz. Bunu ogrenebılırmıyım...
bilmiyorum lens bu mudur?
540 USD fiyatı var hon kong da, giden olursa 1 tane kendi adıma düşünmem değil hani...
http://photosig.pcphotoreview.com/cat/pcphotoreview/digital-accessories/lenses/35mm-primes/voigtlander/PRD_321128_3111crx.aspx
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/voigtlander_lanthar_125_25/index.htm
#Komutan' tarafından 14.06.2007 12:54:39 tarihinde düzenlendi.
realfriend teşekkürler
Komutan,merhaba.Çok teşekkür ederim beğenilerin ve temennilerin için.Ya o geziye katılmayı o kadar çok isterdim ki anlatamam.Hatta cumartesilere hep bir gezi koyalım ama bu hafta çok zor gözüküyor Gelemezsem size çok ama çok eğlenceli bir gün diliyorum.
makulmurat,merhaba.Macro lensler sanılanın aksine sadece daha yakından netleme yapmaya müsade etmiyor.Macro lensler örneğin 50mm lik macro özelliği olmayan bir lense 50mm lik uzatma tüpü takarak elde edebileceğin bir büyüklüğü sağlarlar.Bu 1:1 yaşam boyutu denilen boyuttur.Bu konuda bir oran vermek yanlış olur çünki 1:1 yaşam boyutu verebilen 50mm ya da 70mm hatta 200mm bir lens aslında kadraja konunun aynı miktarını sığdırırlar.Aralarındaki fark ise bunu yaparkenki konuya olan uzaklıklarıdır.Yani focal uzunluğu ya da basit ifade ile MM si fazla olan size konuyu daha uzaktan kadraja sığdırma şansını verirler.Bu da özellikle böcek,kelbek gibi size yaklaştığınızda poz vermek istemeyecek hayvanlarla onların haberi olmadan uzaktan aynı yaşam boyutu 1:1 ile çalışma fırsatı verir.Ancak macro lenslerin de herşeye rağmen minimum netleme mesafeleri vardır.Yani konuya sıfır mesafeye kadar netleme yapamazlar.Dolayısı ile lensten lense değişen bir cevabı var sorunuzun.Bna ilgilendiğiniz lensi söylerseniz onun için hesaplama yapıp cevaplayabilirim.
Komutan evet lens bu.İlgini çekti ise daha detaylı fotoğrafları alttaki linkte bulabilirsin.İçlerinden bağzıları hayatımda gördüğüm en iyi macro fotoğraflar.Özellikle başlarda fenerbahçeli çekirgedeki keskinlik bu lensi bana aldırıdı.Ama fenerbahçeli diye değil
http://forum.xitek.com/showthread.php?threadid=405533
#amati' tarafından 14.06.2007 13:55:11 tarihinde düzenlendi.
Hahha bakıyorum herkes dehşet lensi konuşuyor.
Tahminim doğru aynı şeyleri düşünmüşüz.
Benim düşüncemi sen gerçekleştirdin Ahmet, bravo hayırlı olsun.
Bunu almakla kendini bir değil on kat mesafeye taşıdın güle güle kullan.
Netlik, kontrast, çözünürlük, bokeh ne ararsan var,
K10nun çözünürlüğü ile kendi çözünürlüğü birleşince bu inanılmaz, muhteşem sonuçlar verecek
şimdiden ipuçları geliyor... artı K10nun mf lens kullandırma avantajları
Anlaşılan bu lensden başka edinenlerde olacak, kimbilir
Neyse benden bir iki dikdörtgen
Ahmet hayırlı olsun kardeşim. Artık anladığım kadarıyla senin Pentaxtan başka markayla devam etme gibi bir düşüncen yok, bu kadar yatırım yaptıktan sonra yine Pentaxla devam edersin heralde.
asinan merhaba.Sağol kardeşim.Ya abi birşey söyliyeyim mi;Pentax ile aramda duygusal bir bağ oluştu ama bu bağın oluşmasına İfsak daki ve bu sitede diğer topiklerdeki birkaç dinazor sebep oldu.Makinen ne?Pentax.Muahhahah.Puahahah.Zuahahah.O ne nereden buldun.Niye 400d almadın niye d80 almadın gibi sözleri dinledim hep.Makineme ısınıp sizlerle bu ortamda birçok şey öğrenmeye başlayınca hele de ortaya eh denebilecek işler çıkıp buradaki arkadaşların beğenilerini ifade etmesi ile dedim ki bu makine hatta bu marka ile ben devam edebilirim.Bir de diğer markaların kullanıcı sayısı daha fazla olduğundan bir birliktelik olamıyor abi.Baksana canon mu nikon mu diye birbilerini yiyorlar oysa biz burda bir kardeşlik zinciri kurmuşuz birbirimize katkı yapıyoruz,birbirimizden çok şey öğreniyoruz abi.En önemlisi de fotoğraf üretiyoruz.Hepimiz vizorden bakıp içimize sinen kareyi gördüğümüzde deklanjöre basarken,şimdi iyi birşey çıkacak ve gidip forumda dostlarla payalşıcaz heyecanı yaşamıyor muyuz? Bu belkide bizlerin arasında kurulan bağdandır ama Pentax ın da katkısı büyük buna.Bu yüzden Pentax a yatırım yapıyorum ben abi.2 ay sonra beni bir canon forumunda 1D mark3 ü överken görüyormuşsun ve ağzına geleni saydırıyormuşsun asinan)) Ama pentax ın noktaya fokus yapma konusunda kendini geliştirmesi lazım.Nitekim ben gözümle manuel fokus yapınca k10d den biraz daha iyi olmaya başladım)
Sevgili İlhan abi teşekkür ederim.Bu düşünceni bilseydim sırayı bozmazdım abi) Büyüklere saygı.
Abi çok farklı bir tarza yönelmişsin.Bence 31 ltd nin gerçek güçlü yönlerini ortaya çıkarmışsın örme makineleri ile yaptığın alan derinliği çalışmalarında.Çok hoşuma gitti abi.Eline sağlık.
Abi tüp penye örme makineleri görüyorum.Sen tekstil sektöründe misin abi?
İme fotoğraflar çok güzel. Özellikle ilk fotoyu çok beğendim. Ps var sanırım. Neler uyguladığını yazabilirmisin Ps de.
ime resimlerini çok beğendim ,harika kompozisyonlar zaten hepsini indirdim ve inceliyorum )
amati lensinin marifetlerini inceledim ve hayretler içindeyim.
sadece serlanın dediği gibi
miyawwww
amati bu lens pentax uyumlumu yoksa adaptörlemi kullanıyorsun?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018201 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk