netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

amati, endorf, sdtyrdkn çok iyi macrolar ellerinize sağlık

amati doğaya yönel doğaya ordaki renkleri, güzelliği bulamazsın kalemlerde.

sdtyrdkn tebrik ederim seni bu kısıtlı imkanlarınla
böyle güzel kareler çıkardığın için

Tarih: 15 Haziran 2007, 16:25 - İp: 85.***.**2.84
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sedat bu fotoğraf di mi?animasyon falan değil yani

Tarih: 15 Haziran 2007, 16:47 - İp: 195.***.**8.122
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sedat limited donanımlı limited resimler :D

Tarih: 15 Haziran 2007, 17:26 - İp: 88.***.**1.7
petronius
petronius (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn süper.

çok güzel ya benki macro sevmem senin yaratıcılıgına hayranım birşekilde elindekini aşıyorsun bu taktir edilesi

Tarih: 15 Haziran 2007, 17:26 - İp: 85.***.**0.71
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Amatinin croplar benim makroların normal halinden iyi.
Sedat senin fotoğrafta güzel olmuş. Şöyle birşey buldum ben de. Güze fotoğraflar var bir bakın isterseniz.
Link

Tarih: 15 Haziran 2007, 18:50 - İp: 88.***.**9.118
ekranci
ekranci (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar macrolariniz hayran birakiyor tebrikler. yeni lensin performansi muthismis, kalemlere bittim.

arada zenitar 16/2.8 fisheye aldim sonunda! arkadas getirecek. bir de crumpler sirt cantasi aldim (evet birikmis tek kurusum yok) onu da temmuz basi gibi baska bir arkadastan bekliyorum.

link 1 link 2 link 3

soru, filtre alirken (52 polarizem var, en azindan bir de grad nd istiyorum) her objektifin carpi farkli ise farkli filtre mi aliniyor genelde? step-up ring serisi ayarlayip elimizdeki en buyuk objektife gore almak mi daha mantikli yoksa? ya da cantada tasimak takmak cikarmak dert oluyor mu bin tane adaptordu ringdi tasirken?

Tarih: 15 Haziran 2007, 18:56 - İp: 88.***.**5.109
ekranci
ekranci (üye)
İstanbul / Amatör

rusyadan birileri pentax'in yeni cikaracagi 2 makine hakkinda bilgi sizdirmis:

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=23641460

dpreview ahalisi rusca yaziyi ceviri sitelerini kullanarak anlamaya calismis, zor da olsa biseyler anlasiliyor. ozet sunun gibi bisey:

- da*'lar biraz daha gecikmis
- yeni 2 makine yilbasinda satisa sunulacak, satisa sunulmadan duyurulmayacakmis
- ikisi de sony sensor icerecekmis. (benim tahminim dusuk model 10mp olur zaten, yuksek model daha fazla olur mu acaba?)
- 18-55'in 10mp'deki performansindan memnun degilmis abiler, yeni makinelerle yeni kit lens geliyormus (canon ornek alsin)
- k10d ve k100d'ye talep muhtesem oldugu icin k110d uretimi durdurulmus
- ekonomik, "200" model isimli bir flas cikacakmis, en ucuz flas opsiyonu olacakmis
- sdm destekeyen 1.3 firmware cok yakinda geliyormus (zaten gold pentax'da da 1.3 firmware vardi)
- 645d 2008 baharda cikabilirmis?
- "17-70, 55-300, 55/1.4 sdm" gibi birseyler diyor bir de ama cok bilgi yok kesin olmayabilir.

rusca anlamayanlariniz bize burada sagdan soldan (mesela bas harfi Bukey) edindigi bilgileri yazabilir mesela aslinda.

Tarih: 15 Haziran 2007, 19:47 - İp: 88.***.**5.109
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

valla bu şirket çokta bilgi sızdırmıyor,yakın zmaanda duyurup hmen çıkarırlar.

Tarih: 15 Haziran 2007, 20:34 - İp: 85.***.**0.228
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar teekkür ederim paylaşımlarınız için.Gerçekten bu lens beni kendimi geliştirmeye zorlayacak sanırım

ime,vakit mi var doğaya çıkmaya.Evde oyalanıyoruz işte

Sedat.Ben sana ne diyim kardeşim.Bir de bana makara yapıyor.Nedir o çiçeğin hali.Yatak odasına kadar girmişsin gairibi Şaka bir yana bakış açını çok taktir ediyorum.Bu konuda bana ders vermelisin

Tarih: 15 Haziran 2007, 20:57 - İp: 88.***.**6.48
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

amati her zamanki gibi güzel kareler. lens müthiş güzel tekrar hayırlı olsun ,bu lens ve sen iyi bir ikili oluşturursun.

sedat hep ilgi cekici karelere imza atıyorsun kısıtlı imkanlarla çok güzel foğraflar elde ediyorsun cektiğin karelere hayran kalıyorum tebrik ederim .

Tarih: 15 Haziran 2007, 21:50 - İp: 88.***.**3.232