netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sdtyrdkn, özele bak, kargo bilgileri var.
M42 lenslerin pimlerine karşılık gelen bir şey yok bizim makinada, yani arada tüp olmasa da tam uyumlu değil. Lensin vidalı yüzündeki pimi ittiğinde diyafram halkası ayarladığın değere kadar daralıyorsa işin kolay: pimin iç tarafındaki halkayı bir Japon yapıştırıcı ile pimi iterek yapıştır. Toplu iğne başı kadar yapıştırıcı sürersen hem yeterince yapışır, hem de uyumlu bir makinada kullanacağın zaman eski haline çevirmek istediğinde ince bir tornavida ile ayırırsın.
Yapıştırılmış halde odaklama yaparken kısılmış diyaframa ayarladığında vizördeki görüntünün çok karanlık olduğu ortamlarda önce netlik ayarı yaparsın, sonra da diyaframı istediğin kadar kısarsın, sonra da deklanşörün yanındaki yeşil düğmeye basarsın...

Tarih: 12 Haziran 2007, 18:15 - İp: 88.***.**2.116
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bilgileri aldım ve cevap yazdım abi. teşekkürler. m42 lens için ben de çeşitli çözümler düşündüm ama en iyisi halkanın o kısmını kapatacak bir parçayla kaynaklama. bu da ince bir iş, yakında sanayiye gideceğim bir tanıdık falan bulup yaptırabilirim. yapıştırma olayı uymuyor bana çünkü zenit makinada film takılı ve sık sık onunla da çekim yapıyorum. çünkü o makinadan çıkan fotoğraflar hala k10d den daha fazla etkiliyor beni. çözebilmiş değilim.. sanırım diyaframla alakalı bir durum bu. bu yüzden f2.8 17-50 tamron gözümde büyüdükçe büyüyor fakat pentax olanı yok işte, şans!

bu arada abi ekipman listesini silmişsin artık sığmayacak gibi oldu galiba son durum nedir meraktayım?

Tarih: 12 Haziran 2007, 18:29 - İp: 85.***.**7.111
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar bi fotoğraf paylaşmak istiyorum fakat k10d ile çelilmedi. 1/500 max perde hızına sahip manuel zenit'im ile çekildi. o gün k10d almak için ist'a gidiyordum. k10d alıyordum çünkü çok uygundu tercihlerime, hem artık zenit yetmiyordu, sınırlıyordu beni. ayrıca bıkmıştım film kaybolmasından, yanlış banyolardan, filmlerce kayıptan..

keşke o gün yanımda k10d olsaydı diyorum şimdi.. ama filmin tadı da başka bir keyif diye eklemeden geçemiyorum. aylar sonra daha dün banyo ettirdim bu filmi. gördüğüm dotoğraflardan etkilendiğimi itiraf edeyim. bu da biri.. doğal renkler 400asa kodak film ile çekildi. tarandığı haliyle seyrinize sunuldu

Tarih: 12 Haziran 2007, 18:41 - İp: 85.***.**7.111
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Listede tadilat var, çalışmalar devam ediyor. Hayatın anlamına takıldım yine tıkla...

Tarih: 12 Haziran 2007, 18:45 - İp: 88.***.**2.116
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

birisi gezi mi dedi??????

Tarih: 12 Haziran 2007, 19:34 - İp: 88.***.**5.240
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

yiğitgüç'ün bilgilerine sahip olan, ulaşabileceğim biri varsa bana özelden msj atsın lütfen. bir de arkadaşlar antalya-kekova yolu için bana tiyolar verecek olan, ören yerleri bilen varsa desteklere açığım. teşekkürler şimdiden :D

bi de adnan abi, özelden msj attım

hadi herkese iyi akşamlar..

#sdtyrdkn' tarafından 12.06.2007 20:07:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Haziran 2007, 19:46 - İp: 85.***.**7.111
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

geçinemez milletiz biz ) kolay gelsin foxfo.

sdtyrdkn filmin tadı başka tabi

nicolayy valla gideceklermiş bir yerlere,bakalım.

bende bir tur buldumda paracıklar suyunu çekmiş,bodrumdaki yat turları yunan adalarına kapsıyor
Rodos 'daki kelebek vadisi filan.Gitsem 30GB'filan hdd lazım.Günde 4gb çeksem hihihih :D (nede olsa görmedik yerler ,antik yapılar) olacaktır.

Bu sene olmadı seneye inşallah.

Tarih: 12 Haziran 2007, 20:12 - İp: 85.***.**9.29
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

sdtyrdkn,çarşamba günü okul gecemiz var ve ben bütün gün o işlerle uğraşıcam.perşembe 15:00 den sonrası müsaitsen görüşelim. özel mesajdan gsm yazıyorum..

Tarih: 12 Haziran 2007, 21:20 - İp: 88.***.**3.131
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

sdtyrdkn , tel numaramı özel mesaj attım..çarşamba okulumuzunb gecesi olacağından çok yoğun olacağım..perşembe günü saat 15:00 den itibaren müsaitim..mutlaka görüşelim..

Tarih: 12 Haziran 2007, 21:34 - İp: 88.***.**3.131
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

mesaj gitmedi gibi oldu bir daha yazmışım pardon...

Tarih: 12 Haziran 2007, 21:36 - İp: 88.***.**3.131