Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
saol onixon bende 80 320 yi merakla bekliyorum
pentax 100 300 ve sigma apoyu test ettikten sonra test etmediğim bir lens aldım hayırlısı bakalım
bir aksilik olmaz ise cuma gecesi sanırım,,, aslında gelmek isteyen var ise arabası ile katılabilir... ne dersiniz bu işi Forum gezisi haline çevirelim mi???
amazon dpreview sitesini almış sizce dpreview artık daha pazarlama ağırlıklımı yaklaşır neolur?
çok teşekkürler serkan bu tüpü çok seviyorum ya..
yiğitguc sana sesleniyorum, ne zaman görüşüyoruz?
bu arada ahmet abi sabah yazmaya fırsatım olmadı. ya makroların çok başarılı. ışık, renkler mükemmel.. expodisc peşinde koşturuyorum senin yüzünden bu arada tüpü tak çıkart çok zor olduğundan kit lensle birileri bana 50mm satsa süper olur şöle arkadaş kıyağı ucuza f2 f1.7 f.14 farketmez.. 50mm olsun, A olsun M olsun farketmez.. görüşebiliriz..
ya elimdeki zenit 50mm f2 lensi takıyorum ama alan derinliği çalışmıyo, çaresini de bulamadım. diyaframı ayarlayan pin çalışmıyo. çaresini bilen varsa yardımcı olsun. o kadar mükemmel bir lens ki, hayranım kendisine.. o kadar MÜKEMMEL bokeh veriyor ki resmen ideal yuvarlak.. şimdi bi foto yüklücem o lensle çektiğim.. sadece bokeh i görün diye..
sonsuza netleme yapamadığımdan bu lensi kullanamıyorum, çok üzülüyorum..
bu da 18 55 ile f8 de çekildi. ışık tam olarak aynı olmasa da benzerdi. bokehlerin ideal olmadığını görmeniz için.. keşke diğeri gibi bokeh çıkartsa di mi ama ?
f8 ve f2 çok farklı tabi bunu da değerlendirin..
şimdi de bugünkü fotolardan birkaç tane daha..
bu fotoğrafları k10d ye uzatma tüpünü, ucuna m42 adaptörü ucuna da 50mm f2 zenit lensi takarak çektim. f2den daha kısık ya da açık kullanamıyorum çünkü m42 adaptörle lens arasında bir anlaşmazlık var.. elde çekildi picasa da düzenlendi. crop yok...
kazdağları nereye nezaman nerede kalacaksınız bana mail atın yada siteden mesaj yazın. Ben zaten Çanakkale Çanda yaşıyor ve çalışıyorum dağın arka tarafı rehper yatacak kalacak yer dağı bilen insanlar vb. yardımlar yapılır geçen hafta oradaydım zaten. bir öngörü ve liderlik yapsın komutan seçenekleri değerlendirelim çok güzel şu anda suda var bolca şelalelr ve tül etkisi orman fotoları çekebilirsiniz.
donanımda yok öle gezi kaldırcak bende :D SD kart,lazım poz sayısı için,filtremde yok nd ühüü .(gerçi farkmaz gene :D yakalarım kareleri.
araba yok , konaklama nerde ,nerelerde, bir yazarsanız düşüniyim.Cumartesi izin alırım.
ben de bu haftasonu kekovaya gidiyorum inş 4gb olacak sadece. bir de nd filtrem olsa süper olurdu. polarize var, 1-2 stop değiştiriyor ama ne fayda.. 1sn falan çıkabilse süper olur.
onixon
foxfo gel gel istanbula =),görüşürüz.
onixon teşekkürler. Valla sizinle yatar sizinle kalkar oldum zaten.İstanbul'a geldiğimde muhakkak yüzyüze de tanışmak isterim. Bu sıralar duruşmalarım yoğun (mesleğim avukat).
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk