Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
abi alabilcek olsam tele alırım walla, macrodan önce onu almam lazım. tüple çekiyorum hepsini.. close up olsa netleme problemi olmicak, diyaframı ayarlıyabilcem ama olmuyo. elimdeki kit lensle çektiğimden tüpten verim alamıyorum. diyafram sabit kalıyo. açık tutmak için kağıt sıkıştırıyorum yoksa f22 de kalıyo. netlemek veya ışık almak mümkün değil f22 ile haliyle..
geniş açılarda kullanılması pek mümkün değil çünkü netlemek için çook yaklaşmak gerekiyo. 55mmde kullanıyorum genelde. yani elinde M veya A farketmez 50mm bir lensin varsa benden daha iyi performans alabileceğine eminim.. şöyle de bir durum var otomarik netleme ve diyafram olmadığından hareketli şeyler çekmek çok zor..
bu da bir diğeri..
sedat bu kaadar yetersiz ekipmanla bile harika fotoğraflar çekiyorsun. Erik fotoso mükemmel eline sağlık..
Sedat olmamış eriğin üstündeki iplikçikleri almamışsın.
sende demek macro lens olsa sedat
buda benden sadece lensi deniyorum hihihih sigmayı,
@Camoka, iyi bir tripod alıcam. Hatta gitzonun bir modelini kestirdim gözüme ama webden almak istemiyorum. İstanbula gelicem bir ara, alırım artık.
@sedat, gayet iyi bence fotolar. Elindekilerle çok iyi iş çıkarıyorsun. Bu tüp olayı benim de aklıma yattı. Be çok makro çekmem zaten. Arada fantazi olsun diye takılırım. Ama dediğin gibi f problemi olur bizim kit lenslerde.
realfriend, hadi bunu temizlerim de arıyı nası temizlicem )
camoka çok teşekkürler elimden geleni yapıyorum.. eminim daha iyileri de yapılabilir.. çok teşekkürler..
serkan sağol abi, keşke olsa..
ulyses, tripod olayını ciddi anlamda düşünüyosan dadanagast'a falan sor, yazı çevirmişti falan, ii anlıyodu galiba.. tüp olayı güzel ya.. bulundurmak lazım..
#sdtyrdkn' tarafından 07.06.2007 22:26:12 tarihinde düzenlendi.
serkan, abi netlik harika. hoş bir portre olmuş. fakat kulağın gölgesinin yüze ve göbeğe düşmesi kötü olmuş. onun dışında sorun yok gibi görünüyo.. bu arada aydınlatmayı neyle sağladın??
Bakalım bu fotonun neyin detayı olduğunu bilebilecekmisiniz.
Tüyo: Günde en az bir iki kez elinizle dokunursunuz.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk