netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses,ben gitzo GT2540 kullanıyorum çok memnunum.Kamer ithalattan Kamer bey çok iyi arkadaşım.Ahmed Gencal ınselamıvar özel indirim yapacakmışsınız de abi

sdtyrdkn,yaratıcılık yaradan a mahsus.Biz takılıyoruz öyle Ama hayal konusunda eline su dökemeyeceğim kesin

Tarih: 8 Haziran 2007, 00:34 - İp: 88.***.**8.253
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Tarih: 8 Haziran 2007, 00:36 - İp: 62.***.**5.161
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

para para para :D,amma işleme varmı para üzerinde :D.Bunları ışığı tersten verip çekmek lazım bide,değişik olabilir.

fhakguder abi özlettin

Tarih: 8 Haziran 2007, 00:41 - İp: 88.***.**4.179
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Ahmet bey teşekkür ederim. Yakın bir zamanda almayı umut ediyorum.
@fhakguder güzel detaymış. Piri Reis'in haritası sanırım paranın üzerindeki.

Bu da benden bir detay çalışması. Yanmış bir kürdan ucu. Smc 18-55'i kameranın önünde ters tutarak 18mm de çektim. F çubuğunu da elimle 3.5 da tuttum.

#ulyses' tarafından 08.06.2007 01:06:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Haziran 2007, 01:05 - İp: 88.***.**7.14
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili dostlar sayenizde bende K10D alma şansına sahip olmuş biriyim. Yine sizler sayesinde öğreniyorum, bilgileniyorum. Her bir iletinizde gerçekten çok değerli bilgiler ediniyorum. Siz üstadların yanında çömez bsile olamam daha çok yolumuz var. Haddim olmadan bende fotoğraflarımı gönderip değerli yorumlarınızla tecrübe kazanmak istiyorum. Tesadüfen ben de (bu gün mikroskoptan fotoğraf çekmeye yarayan bir aparat geçti elime. Aslında, büyütmesi olan netlik ayarı yapılabilen objektif,onu test ederken)detay çalışırken çektiğim fotoğraflarla başlayayım. Teşekkürler saygılar.

#foxfo' tarafından 08.06.2007 03:44:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Haziran 2007, 03:39 - İp: 81.***.**9.243
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo,aramıza hoşgeldin.Umarım makinen ile çok mutlu olursun.Ben o bahsettiğin üstadlardan değilim ama müsade edersen iki kelime yazayım fotoğraflarınla ilgili.

İlk karede vermek istediğin duygu ya da öne çıkarmak istediğin nesne ne bilemiyorum.Yani biraz o biraz bu gibi.Mesajlarımız yada öne çıkardığımız nesneler daha kararlı olmalı bence.Gerçi son yıllarda kör gözüne parmak sokar gibi fotoğraf çekiyor türk fotoğraf sanatçıları gibi şeyler yazılıp çiziliyormuş ama macro ya aşık biri olarak ben katılmıyorum.Daha düşük bir diyafram seçip arka planı biraz daha koparabilirdin sanki.

2. ve 3. fotoğraflarında da alan derinliği ile ilgili bir kararsızlık var gibi.Fotoğrafa göz sol ya da sağ alt köşeden girer.Dolaysı ile o bölgelerde gözi karenin dışına itecek netsizlikler yerine göze karede tutunabileceği netlikler bırakmak gerekiyor.Sonrası senin zevkie kalmış.Y a açık bir diyaframla(düşük f değeri) önde bir yerlere netleme yapıp arkaya doğru azalan bir alan derinliği olabilirdi,ya da karenin içindekilerinin hepsinin netlemek istiyorsan daha kısık bir diyaframla(daha büyük f değeri) ve yinr öne yakın biryerlere netleme yapmak sureti ile fotoğrafı bitirebilirdin.

Bir de son olarak bu kadar kalabalık nesnenin bir arada olduğu bir kadrajda göz bir tane de olsa ilgi noktası arıyor.Yani tüm bu parçaların içinden birini sağ yada sol alt altın kesim noktasına denk getirerek ilgi noktası oluşturabilirdin ve de hoş olurdu.Bir mesajı olurdu.Tüm bunlar içinden size bunu vurgulamak istedim gibi vs.

Çok ukalalık ettim Birazda üstadlar konuşsun.Kusuruma bakma bu aralar çok üstad ile birlikte oldum ve bu yorumlarda onlardan öğrenmeye çalıştığım kavramlardan bağzılarına gözüm gördüğünce dikkat çekmek istedim.

Selamlar.

Tarih: 8 Haziran 2007, 08:50 - İp: 81.***.**8.226
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ulyses yazıyı okumadan anlyayayım dedim yok :D olmadı

foxfo :D bir minik canlı bul sağlam ışıkta bir çek :d sonucu merak ediyorum :D

Tarih: 8 Haziran 2007, 08:55 - İp: 88.***.**8.10
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

F4,5 1/20 ISO100

Tarih: 8 Haziran 2007, 11:03 - İp: 85.***.**5.89
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

kol düğmelerinin güzelliğine bak

Tarih: 8 Haziran 2007, 11:18 - İp: 212.***.**5.5
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

@amati
Ukalalık ne kelime çalışmalarını hayranlıkla izlediğim birisin. Aşağıdaki fotoğraflarda aslında vermek istediğim bir amaç yoktu. Tamamen lens ve flasha elimi alıştırmak neyin ne olduğunu anlamak için deklanşöre bastığım anlardı. Ancak, tavsiyelerin yine harika bu vesileyle bir şeyler daha öğrendim. Teşekkürler.

@onixon
Aynı şekilde, verdiğin adrese teslim bilgilerden çok yararlanıyoruz.Aşağıda fotoğrafını eklediğim f=70-140 zomm lensi takabileceğim uygun bir mikroskop bulamadım. Mikroskoptaki görüntüye zoom yapınca ne olacak ben de merak ediyorum açıkçası.

Tekrar teşekkürler

Tarih: 8 Haziran 2007, 13:41 - İp: 81.***.**9.243