netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ulyses, Sedat bunu daha önce açıklamıştı.

LİNKİ BURADA

Tarih: 6 Haziran 2007, 23:58 - İp: 88.***.**2.112
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

valla K10d için hiç birşey sölemediler,ccd model revizyon nedir.Resmi bir detay görmedim.

Tarih: 7 Haziran 2007, 00:00 - İp: 88.***.**4.179
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Teşekkürler realfriend

Allah allah o zaman nereden çıktı ki bu Sony sensör muhabbeti. Hatta d80 a100 k10d hepsi aynı falan diye defalarca bahsedildi forumda.

Tarih: 7 Haziran 2007, 00:02 - İp: 88.***.**7.151
onixon
onixon (üye)

yeni patentli sensorlerden çok umitliyimde voltajı nasıl çözecekler,bizede fazla bilgi gelmiyor , samsung ar-ge tarafından.

Fazla yatırıma gitmeyin,4-5 sene sonra elde kalanları eşe dosta veririz ancak.Egonuza yenilmeyip bu cihazı 5 sene kullanın.(1-2 sene içinde çook taciz edilecekler şu anki makinalar)

Sağlam yenilikler,yeni yeni oturuyor.CCD,cmos gibi çağ dışı olma yolunda.Zaten bunlar 1.ci jenerasyon.

Parayı şimdiden saklayın,büyük bir pazar
daha bunlar ütü gibi buharlı d-slr'lar.1 star serisi lens+ çok sağlam 2 filtre, çekerim allah izin verirse,şuanki ekipman bile zaten yetiyor.:D

Kaç kişiyi solluyorum uğraş ve para vermeden.Düşük ışıkta beni rahat ettircek zoom lens işim bitti.Bide resimleri PS ye sokmazdım onuda yapmaya basşlarım kontrast ,beyaz vb. :D internette meşhur patlak resimler modaya katılırım :D

Tarih: 7 Haziran 2007, 00:58 - İp: 88.***.**4.179
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar ilave kart almam lazım ne önerirsiniz. Piyasaya baktım yazma hızları oldukça düşük kart çok , akıllı birşey bulamadım. En az 2 gb istiyorum .Veya sadece 2gb olur 2 tane alabilirim. 2 tane 2gb ,4 gb den daha ucuza geliyor gibi

Tarih: 7 Haziran 2007, 10:00 - İp: 88.***.**6.49
onixon
onixon (üye)

Sandisk Extreme III 2gb , ama 4GB 'de yolda fiyatı güzel olacak,belki bayi fiyatından alırım.Bu makineyle başaçıkabilen bir kart.

Tarih: 7 Haziran 2007, 10:11 - İp: 88.***.**8.10
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

Makinanın sd kart kullanması çok zorluyor bizi . KArt bulmak çok zor. Cf heryerde var. Gerçi sd kartlar da cf lere göre fiyat avantajı var.

Tarih: 7 Haziran 2007, 12:06 - İp: 88.***.**6.49
onixon
onixon (üye)

CF olmamasında tek hayıflandığım nokta 32gb ve 64gb'lik kart kullanamamak.

SD daha dayanıklı,diğer yandan.4gb yeterli(250 raw yaklaşık) Zati çok büyük kartıda pek önermiyorlar.Karta gezi esnasında filan birşey oldmu çok kötü kayıplar olmaması için,boyne aktar diyorlar.

Tarih: 7 Haziran 2007, 13:05 - İp: 88.***.**8.10
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

uçuş pisti!!! 1/80 f:13 iso:100

Tarih: 7 Haziran 2007, 16:50 - İp: 88.***.**5.119
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

uçuş pisti!!! 1/80 f:13 iso:100 bolca crop

Tarih: 7 Haziran 2007, 16:52 - İp: 88.***.**5.119