netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

"su resimlere bakın süper" topiğine baktım ve makina tartışmanın nekadar anlamsız olduğunu gördüm.Bu İtalyalı bey inanılmaz güzel kareler çekmiş.
bir bakın derim

Tarih: 8 Haziran 2007, 22:29 - İp: 85.***.**7.122
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ilk kedi gayet güzel,gözler filan ışıltısını yakalamış.

Tarih: 8 Haziran 2007, 23:27 - İp: 88.***.**4.179
blackred
blackred (üye)
İstanbul / Amatör

mrb arkadaşlar firmwar güncellemesini nasıl yapıcam baska bi topicte dosyayı sd karta atıp menüye basılı tutarak on durumuna getirin ordan yese basın diyodu ama yes diye bişey çıkmadı yani yapamadım bu konuda yardımcı olur ve güncelleme hakkında detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim ayrıca ilk çeken güncellemelieri yüklemeden en son çıkan 1,20 i yüklesem su ana kadar çıkarmış oldugu güncellemelerde yüklnirmi yoksa bütün güncellemeleri tek tek yüklemem mi gerekicek? yardımcı olursanız sevinirim...

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:07 - İp: 88.***.**5.115
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili foxfo, ikinci kedi belki fazla pozlanmış, ama bir önceki sayfadaki fotoğrafın da sisli: ortam duman altı mı, lens mi kirli, hood olmadığı için karşıdan gelen ışık mı parlamış, sence neden?
Hikaye bu ya, eskiden abilerimiz parmaklarını alınlarına sürerek yağladıktan sonra lensin ön camını bununla boyayarak soft imajlar elde etmeye çalışırlarmış...

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:10 - İp: 88.***.**2.7
onixon
onixon (üye)

blackred evet 1.20 yükledin mi hepsini kapsar.

Forumda bu konu ile ilgili başlık var program ve güncellemelerde firmware diye.Dikkatli oku

Pillerin tam dolu olsun şardan yeni almış taze taze.

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:17 - İp: 88.***.**4.179
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

blackred merhaba, firmware update için acemi38'in yazdığı yazıyı buraya kopyalıyorum.

"Önce download ettiğimiz dosyayı açıyoruz, daha sonra ''BIN'' uzantılı dosyayı karta kopyalıyoruz, kartı makinaya takıp menu tuşuna basarken makinayı açıyoruz PROGRAM UPDATE yazısı çıkıyor burada YES'i seçip okeye basıyoruz ve yükleme başlıyor yaklşık 1 dakika içinde sol alt köşede COMPLETE uyarısı çıkıyor makinayı kapatıp açmak yeterli."

Bunlara ek olarak pilinin tam dolu olmasına ve sd kartının boş olmasına dikkat etmen gerek.
Son update'i yüklemen yeterli bu update hepsini kapsar.

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:19 - İp: 88.***.**4.78
blackred
blackred (üye)
İstanbul / Amatör

cevaplar için sağolun pili fulleyip deneyeyim bi...

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:28 - İp: 88.***.**5.115
onixon
onixon (üye)

realfriend ben bu tuşu hala bulamadım :D cs3 te

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:29 - İp: 88.***.**4.179
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili hamsiköy, ikinci kediyi çok pis bir camın arkasından çekmiştim. Camın pisliklerini örtmek için "photostudyo darkroom" isimli programla bilinçsizce bayağı bir oynadım. Ev dumanlı değil ama kesin pis ve tozlu olabilir Bi temizlik yapayım lenslerde. Bu arada hood ne bilmiyorum açıkçası.
Teşekkürler.

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:47 - İp: 81.***.**9.243
onixon
onixon (üye)

Parasoley lensin ön kısmına takılan parça,açı dışı ışıkların içerde fazlalık yapmasını engeller.

Giremessin Hmeşerrim

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:55 - İp: 88.***.**4.179