netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar macro light fiyatları 100 dolar falan ebay'de.. ben de kendi makro ışığımı yapmaya karar verdim. led'leri bağlayarak bir şey yapmaya çalışacağım. tornacı'dan da lensin önüne gelebilecek bi şey ayarlayabilirim sanırım.. olmadı başka bi çözüme giderim, filtre yivini kullanmak gibi..

bir de kumanda yapacağım, şöyle güzel kutulu falan bişi yaparsam size de anlatırım.. onun dışında grad filtre istiyorum, renk filtrelerim de olsa süper olurdu ama onlar daha sonra.. bi de elimdeki polarize filtre çok dandik galiba. yeterli efekti sağlayamıyorum.. BW filtreler de 100ytl civarında.. onu da erteleyeceğim ama aklımda.. dandik tripodumu net üzerinden satıp bağımsız ayaklı ball head'i olan ucuz bi çözüm bana yarar sağlar mı? bu haliyle tripodu kullanmak çok zor..

Tarih: 10 Haziran 2007, 00:49 - İp: 81.***.**2.99
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

benden birkaç kare
f:8 1/400 iso:320 18mm

Tarih: 10 Haziran 2007, 01:11 - İp: 88.***.**5.119
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

f:8 1/250 iso:320 18mm

Tarih: 10 Haziran 2007, 01:28 - İp: 88.***.**5.119
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

f:8 1/250 iso:320 45mm

Tarih: 10 Haziran 2007, 01:36 - İp: 88.***.**5.119
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

f:8 1/320 iso 320

Tarih: 10 Haziran 2007, 02:47 - İp: 88.***.**5.119
petronius
petronius (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn çok sağol abi orda ayarlama şansım olmadı ama o şığın yarattığı etkiyide sevdim kare üstündeki

yiğit köpek güzel olmuş iyi yaklaşmışsın .

Tarih: 10 Haziran 2007, 02:56 - İp: 85.***.**0.27
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

petronius teşekkürler

Tarih: 10 Haziran 2007, 03:06 - İp: 88.***.**5.119
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sedatcım,aslında kadraja pek bakmadım.Amacım ışığa hakimiyeti geliştirmek.Ama sanırım renk doygunluğu,kontrast,keskinlik ve ışık oturmaya başladı.Sağol.
Bu arada genelde boyutu olan nesneler çektiğini biliyorum dolayısı ile sana ring flash ya da ring light gibi bir şeyi asla tavsiye etmem.Bende vivitar ring flash var.Işık dersleri görmeye başlayana kadar onun çok faydalı olduğunu düşünüyordum.Halbuki kullanım amaçları çok farklı imiş.Ring flash lar lensin etrafını çevreledikleri için doğal olarak konuyu tam karşıdan aydınlatıyorlar.Konuya tam karşıdan ışık vurmak boyut etkisini yok ediyor.Yani derinlik hissini azaltıyor.Halbuki biz derinlik hissini arttırarak 3. boyutu işin içine sokmak için kendimizi parçalamıyor muyuz?
Bu tür ışık iki şey için kullanılıyor.1.si;Harita,tablo vs. gibi kıymetli ya da kıymetsiz evrakların karşıdan 1/1 reprodüksüyonlarını çekmek için.2.si;Dişçiler ve ortodontistler diş ölçüsü almak için fotoğraflıyorlar.

Işıktan bahsetmişken arkadaşlarla diğerlerini de paylaşmak isterim.
İlki karşıdan ışıktı zaten anlattım.
2.Konuya alttan verilen ışık;Korku filmlerinde de kullanılan bir yöntem.Bu yöntemle konu olduğundan farklı ve ürkütücü gösterilebiliyor.
3.Üstten ışık;Bu da konuyu olduğundan büyük ya da hacimli göstermek istediğimizde kullanılıyor.Film endüstrisi de kısa oylu oyuncuları daha iri yarı göstermek için kullanıyor.
4.Karşıdan gelen ters ışık;Renkleri soldurmasına,lensin içine girip ışıma yapma riskine rağmen,derinlik hissi yaratmanın ilacı.İyi kullanılabilirse,nesneler arası mesafeyi olduğundan fazla göstererek inanılmaz bir derinlik hissi oluşturur.
5.Konuya 90 derece ile vuran yanal ışık;Oluşturduğu gölge ve aydınlık noktalarla inanılmaz bir kontrast,derinlik hissi ve hacim oluşturuyor.Lense ışık sızdırmamak için kesin lens hood kullanmak gerekiyor.Ama muhteşem sonuçlar veriyor.
Rembrandt ışığı vs. gibi daha spesifik ışık türlerine girmiyeceğim ama ışığa meraklı arkadaşların ünlü ressamların tablolarını bir kez daha gözden geçirmeleri faydalı olacaktır tavsiyesi aldım çok yakın zamanda bir üstadımdan.

Onixon teşekkürler kardeşim.

Umarım kafanızı şişirmemişimdir.

Selamlar
Ahmed

Tarih: 10 Haziran 2007, 03:41 - İp: 88.***.**6.48
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili amati ışık konusundaki bilgiler için teşekkürler.

@melrock
Cevap yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir.

@onixon
parasoley için teşekkürler

#foxfo' tarafından 10.06.2007 04:32:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2007, 04:30 - İp: 81.***.**9.243
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ikinci foto güzel,sahil,deniz taşlar
ps'de biraz maviyi arttırma 4 biraz usm çok iyi bir kareye çevirir.

Tarih: 10 Haziran 2007, 08:49 - İp: 88.***.**1.54