netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Kaptan 2. kare

K-7 örnek fotolarını bekliyoruz

Tarih: 12 Ağustos 2009, 17:46 - İp: 85.***.**5.89
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed yorumlarin icin tessekkurler.Nede olsa bu konuda hocamiz ve ornek aldigimiz kisi sensin.Sana cok sey borcluyuz bugune kadar usenmeden yaptigin aciklamalar ve verdigin bilgiler icin.

Komutan tesekkurler.K7 fotograflari icin hafta sonundan once umut yok.Ama ilk izlenimlerim. Daha hafif,ufak fakat ele iyi oturuyor.SR si K10 la kiyasalanamayacak kadar mukemmel.Ayak tasima derdinden kurtarir insani.Focusing cok hizli.Yuksek iso da noise orani K10 dan cok dusuk.

Tarih: 12 Ağustos 2009, 23:33 - İp: 93.***.**0.140
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Estağfurullah kaptan.Ufacık katkım var ise ne mutlu bana.

d3x zeiss 100mm macro İlk dememeler fena değil gibi

%100 crop

#amati' tarafından 13.08.2009 07:35:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ağustos 2009, 01:56 - İp: 78.***.**6.168
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed, detay harika FF in farkı hemen hissediliyor.

Tarih: 13 Ağustos 2009, 14:59 - İp: 193.***.**5.60
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Bende bir süredir devamsızlık yapanlardanım ancak formu okumayı ihmal etmiyorum

Öncelikle formun eski günlerinde olduğu gibi hareketlenmesi harika
Yeni katılan arkadaşlarada bu vesile ile hoşgeldiniz diyorum.
Kaptan , Ahmet yeni makinalarınız hayırlı olsun.
Ahmet yüklediğin son fotolardan anlaşılıyor ki çok can yakacaksın Bende yaklaşık 5-6 ay önce elime D3 alma gafletinde bulunmuştum . Gerçekten etkilenmemek elde değil

Biraz sandık karıştıralım bakalım neler çıkacak ;

Tarih: 13 Ağustos 2009, 16:09 - İp: 92.***.**2.153
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

oo avşar gelmiş..
hoşgeldin.
sandık dolup taşmıştır..

sen ne zaman nikon a geçiyorsun.

Tarih: 13 Ağustos 2009, 17:03 - İp: 85.***.**9.67
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fotolar güzel :D

kaptanım tatil rehaveti tembellik yaptım arada çektiğim 3-4 kare var koyarım onlarıda.Çok güzel macrolar izliyoruz.

avs :D usta şu yeni tripotu inceleyelim birde :D,tatil şemsiyeleri harika

histogram tarihi bina gördün mü yakacaksın

fatih abi :D melek kareleri yakında :D sahil manzaralarıda enfes.

kad-ir abi heryerde herzaman fotovakti

#onixon' tarafından 13.08.2009 18:14:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ağustos 2009, 17:44 - İp: 85.***.**3.211
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Tarih: 13 Ağustos 2009, 20:49 - İp: 85.***.**3.211
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

Herkese selam !!
forum cosmus durumda ; emegi gecen arkadaslari tebrik ediyorum.
amati,
ben hayatimda boyle macro gormedim bogurtlen muthisss
serkan ,
foruma heyecan veriyosun benim kalbim var abicim ,yapma boyle seyler
tatildeyim burdan takip ediyorum sizleri birkac karede benden ,

Bodrum kale`den ,

Tarih: 14 Ağustos 2009, 00:33 - İp: 85.***.**9.77
mb
mb (üye)
Manisa / Amatör

Arkadaşlar merhabalar herkese.

Pentax la ilgili böyle canlı ve güzel bir topik görünce sizlere bir fikir danışmak istedim.
K100D's kullanıcısıyım ve kit lens dışında iki manuel lensim var. Biri 50 mm 1.7 , diğeri de vivitar 75 205 3.8 . Vivitar makroda yeterli geliyor ama tele olarak kullanmak için otofocus bir lens almak istiyorum. Ama alıp almamakta çok kararsızım. Neden derseniz, makinayı şimdi değil ama ileride mutlaka değiştireceğim ve değiştirirken pentax ta kalayım mı yoksa marka değiştireyim mi karar veremiyorum. Değiştirirsem (ki aklımda sony var) elimden çıkarmam gereken bir tane daha lens olacak.

Makinamdan en büyük şikayetlerim şunlar:

1- Beyaz ayarı özellikle otomatik ayarda berbat. Gün ışığında pek sorun yok ama düşük ışıkta, tungsten ışıkta, akşam kızıllığında vs aptallaşıyor resmen. Bir gün anemon çekerken çeşit çeşit renklerdeki anemonların hepsinin aynı mor renkte çıktığını görüp şaşırdım. Farkedince otodan gün ışığına çevirdim de düzeldi.

2- Renkler tamam çok canlı ama doğal değil. Bense doğal renkler istiyorum. Sony bu konuda nikon kadar olmasa da pentaxtan iyi görünüyor. Sarı renk çok fazla. Fotoğrafları ps ta açınca ilk iş sarı rengi aşağı çekiyorum. Portrelerde özellikle burun ve göz çevresi sarılık olmuş gibi çıkıyor.

3- Dinamik alan aralığı sony de çok güzel sonuçlar veriyor. Bir arkadaşım beraber gittiğimiz bir gezide bir ağacı aşağıdan göğe doğru çekmiş. Fonda gökyüzü var yani. O anda gökyüzünün nasıl olduğunu bildiğim için fotoğrafı görünce şaşakaldım. Benim makineyle çeksem ya ağaç kapkaranlık ya da gökyüzü bembeyaz olurdu ama o arkadaşın sony ile çektiği fotoğrafta gökyüzü normal ağaç ise sadece biraz karanlıktı. K20D de bu özellik var ama sony kadar iyi mi bilmiyorum.

Sizden isteğim, özellikle K100D ve K20D her ikisini de kullanmış olanlar varsa bu saydığım eksiler K20D de ne kadar düzelmiş? K20D ye geçersem bu şikayetlerden kurtulur muyum.

Çok uzun oldu ama kusura bakmazsınız artık

Tarih: 14 Ağustos 2009, 05:52 - İp: 88.***.**4.215