Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
fiyat/performans ilişkisi bakımından Pentax'ın eline su dökebilecek bir makina gerçekten yok, fakat iş bir adım öteye geçtimi, o zaman devreye diğer oyuncular giriyor Canon'da 5D/1Ds serisi Nikon'da D3/D700/D3X vb. bunu anlamak için yaşamak gerekiyor birazda... başkasının çektiği kareler değilde... aynı kareyi 2 farklı makina ile çekip sonucunu kendimiz görmemiz daha doğru bir değerlendirme yapabilmemize olanak sağlıyor.
gönlümüz Pentax'ın sıkı bir FF ile bu gamdaki makinalara da rakip bir ürün çıkartmasından yana...
şimdilik K20D ile yola devam...
Fatih abi , çok teşekkür ederim.
Kadir exif görünmüyor, ya da ben göremiyorum...
Sinan
Bakayım fotoğraf yüklemeyi unutmuş muyum?
#realfriend' tarafından 07.08.2009 10:55:12 tarihinde düzenlendi.
recep yanlışlıkla fotograf yüklemişsin.
Diğer D700 fotoları için link vereyim,bir incele.
LİNK
Sinan dolma ekrandan çıkacak gibi İşte aslında boyut etkisi sadece ekipmanla yakalanabilire karşılık çok güzel bir örnek.Leke yerleşimi ve perspektif tek başına FF bir sensörün yapabileceklerinden çok daha fazlasını veriyor.Özellikle de bu fotoğrafta olduğu gibi objelerin merkezi bir odak noktasından saçılma etkisi ile dizildiği bir açıyı yakalayıp kadrajladığımız fotoğraflarda bu etki çok belirgin oluyor.Ellerine sağlık.
Kadir iso performansı konusunda gerçekten d700 ve d3 eline su dökülemeyecek makineler.
#amati' tarafından 07.08.2009 12:56:52 tarihinde düzenlendi.
Kadir, K20D'nin iso performansı K10D ile mukayese götürmeyecek kadar iyi.
Topikteki K10D'cilerin neredeyse tamamı K20D'ye geçtiler. Ha gayret son birkaç kişiyi de K20D'ci yapalım sonra FF makinayı bekleyelim.
recep beni ikna etti
k20 d alacağım bende..
ilk zamanlar değiştirmeye değecek fark yok diyorduk
fk ve pentaxturkey e satılık k10d ilanı verdim.
ama zor satılır gibi geliyor.
aklınızda bulunsun arayan olursa 850 tl ye satıyorum.
selam dostlar..
Galeriyi bıraktım, artık forum bölümüne daha fazla vakit ayıracağım. Burayı da daha sık izleyip katılmak istiyorum.
Yalnız şunu iletmemem lazım..
Camoka usta demiş ki:
Kadir, K20D'nin iso performansı K10D ile mukayese götürmeyecek kadar iyi.
Maalesef tam tersi.. Bunu bizzat birebir görmüş ve test etmiş biri olarak bazı izlenimlerimi yazayım.
K10d kesinlikle yüksek isoda daha başarılı.. Özellikle gece çekimleri ve iso800 den itibaren farkediliyor.
Ama..
Ben de olsam k20d tercih ederdim. NEDEN?
K10d işlemcisi, noise reduction (düzeltme) işlemini daha fazla yapıyor. Ve haliyle 20d'ye oranla daha az noise veriyor. Ama şöyle düşünün:
Bir model pozladık, iso800 ile..
Ve fotoğrafın heryerinde, ayrıca modelin saçlarında diyelim noiseler oluştu.
Fakat işlemci bu noiseleri temizledi. Sizce, saç üzerindeki noiseler temizlenince, saç telleri aynen durabilir mi?
Hayır, duramaz tabii ki.. Yani detay kaybı olur.
Ama PENTAX mühendisleri k20d modelinde, noise düzeltme işleminin dozunu biraz düşürmüş.
Ve detaylara daha sadık bir makine üretmişler.
Yani:
K20d, netlik ve detay zenginliği olarak, yüksek isoda k10d'ye oranla daha iyi fotoğraflar veriyor.
Noise takıntınız varsa, PC üzerinde temizlemek zaten kolay..
Ama şu biline:
K20d daha fazla noise veriyor ama yüksek isoda detayları daha çok koruyor.
K10d, daha az noise veriyor ama yüksek isoda detaylardan çalıyor.
BEN OLSAM TEREDDÜTSÜZ K20D SEÇERDİM.
Bir de benim için çok önemli:
K10d nin LCD ekranı parlaklık ve kalibrasyon olarak kötü.. Benim eski SONY A100 de de aynı LCD vardı, iğrençti, nefret ediyordum.
K20d'de hem büyük hem pırıl pırıl bir LCD ekran sizi bekliyor
Topikteki K10D'cilerin neredeyse tamamı K20D'ye geçtiler. Ha gayret son birkaç kişiyi de K20D'ci yapalım sonra FF makinayı bekleyelim.
Selahattin abi , ben forumdaki ak sakallı dedeyi buldum sanırım
Kadir
Diğer D700 fotoları için link vereyim,bir incele.
Kadir kanıma giriyorsun bak. Zaten kafamda 70 takla atıyor 300mm f/2,8
#foxfo' tarafından 07.08.2009 22:14:08 tarihinde düzenlendi.
Panctom topiğe hoş geldiniz. Bundan böyle değerli fikirlerinizden daha fazla yararlanacağım için kendimi şanslı hissediyorum.
Benim Noise konusundaki düşüncem somut bir incelemeye dayanmıyor. Siz inceleyerek bu sonuca vardıysanız doğrudur. Ben nereden bu fikre kapıldım derseniz K10D'yi 2 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum onun noise performansını biliyorum. K20D elime geçeli 2 gün oldu deneme çekimleri yaparken 3200 isoda çektiğim fotografta neredeyse hiç noise yoktu. Ben de bunu görünce bu kanıya kapıldım. Aslında eşit şartlarda bu konuda bir test yapmamda fayda var. Ancak K10D oğlumla beraber tatile çıktı dönüşünde bir test yapar fotograflarını da burada yayınlarım. Yanılmıyorsam Erhan da ilk aldığında böyle bir kıyaslama yapmıştı ama sonucu şu anda hatırlayamadım.
Ak sakallı dede de olduk Sertan valla ben değilim. Amati diye bir çocuk var ben ondan şüpheleniyorum. Kendisi dede yaşında hiç değil ama bizi sürekli azdırıyor
Dolmalar nefismiş ağzım sulandı.
Recep şu kırışık çiçeği nerede çektin ? Ben de çok merak ediyorum bu çiçeği. Botanikte var mı acaba bundan ? Has bahçenin bağban'ı bizi bilgilendirirse seviniriz.
#camoka' tarafından 07.08.2009 23:04:44 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
016206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016401 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk