Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fatihciğim selam. Bu sene bizim işler karışık. Ben henüz İstanbul sınırları dışına çıkabilmiş değilim.
Pentax'ın Orta format makinesi hala geliştirilmekte anladığım kadar.Analog bir makineyi dijital makineye dönüştürmek çok da kolay olmasa gerek. Belki fuara yetiştirirler. Ancak bana biraz kaba göründü. Leica bir orta format yapmış, hem çok derli toplu ham de Leica ama çok pahalı namussuz. Dpreview'de inceleyebilirsin. O makineyi alıp yanına da 2-3 leica lens aldın mı torunlarına miras bırakacağın bir yatırım yapmış olursun. Makine lens tartışmalarını kendi adına bitirirsin. 23.000 dolar makine, lensleri de dikkate alırsan 40.000 dolarlık bir yatırım gerektiriyor.
Ben bu makine aşkına her perşembe sayısal loto oynuyorum. Başka türlü sahip olmam mümkün değil.
Fotograflar harika, eline sağlık.
Selamlar.
#camoka' tarafından 05.08.2009 13:01:54 tarihinde düzenlendi.
Selahattin abi 645d kaça olacak sanıyorsun enaz 10-15 bin dolar olur çünkü o sınıfı dağıtmak için planlanan orta format bir gövde. Zamanın kralı 67 ninde dijitali üzerinde çalışılıyor duyduğum kadarıyla. Orta formatta hedef Hasselblad ve bunu yaparsa Pentax yapar. Ne Canon ne Nikon buna cesaret edemez.
Bana kimse Pentax 6x7 nin karşısına çıkacak elde taşınabilir bir gövde daha gözteremez..
#adr' tarafından 05.08.2009 14:37:22 tarihinde düzenlendi.
fatih abi manzaralar şahane..
adr, portreler herzaman ki gibi 4*4
laztope daha fazla foto eklemelisin.. shutter ömrü azalır diye korkma..bu bir pentax..hiç bir şey olmaz...
kadir ustam çektikçe ekliyorum öyle bir korkum yok bir kareyi adama benzesin diye en az 20 defa çekiyorum hiç öyle korkum yok pazar emmi fazla kullanmamış makineyi shutter 2000 olmamıştı bile geldiğinde şimdi en son 3352 oldu
Ahmet orta format makine o fiyatlara gelirse gene de iyi. Diğer makine fiyatlarına bakınca insanın dudağı uçukluyor. Yani bugünkü piyasada K20D'nin fiyat/performans oranı gibi bir şey olur.
Filmli dönemde bu alemin tartışmasız kralı Pentax imiş. Her ne kadar ciroda geride olsa da yenilik, müşteri tatmini ve kalitede her zaman önde olmuş. Dijital sektörü gelişirken firmanın da başka sorunlar yaşaması yarışta gerilerde kalmasına neden olmuş. Ancak pentax'ın bütün sorunların üstesinden gelerek filmli dönemdeki ününü dijitalde de yaratacağına inanıyorum. Muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda var zaten. Onun için ben bu sistemden çıkmayı hiçbir zaman düşünmüyorum. Sadece K7D bende hayal kırıklığı yarattı. Bu makine FF olmalıydı diye düşünmüştüm ancak o hevesim başka bir bahara kaldı.
Bekleyelim görelim bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek ?
PENTAX ekipmana sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz
mintax diye çamur atanlar aynaya baksın , Nikon fotoğraflarının bendeki izlenimi , renklerin pastelliği ve resimlerde genel olarak bir karanlık hakim oluşu buna baktığım bir çok fotoğrafda şahit oldum , Pentax da renkler bas bas bağırıyor kırmızı.mavi.yeşil. her ton ...
burdan ilan ediyorum varmı aksini söyleyen???
Fatih abi ben eski bir nikoncuyum (compak dönemden) bu güzel fotoğrafları gördükçe bizide Nikon cu yapacaksın bu gidişle...
Forumun ağbeyi olarak Selahattin abi sana da bundan sonra artık bir ORTA FORMAT yada orta format ile boy ölçüşecek bir FF yakışır.
sevgili adr; yolladığın Pentax 6X7 nin fotoğrafı Canon 1D ile çekilmiş... şu pentax kendi fotosunu bile kendi makinası ile çekmiyor
hondam, Pazarbeyliğe soyunuyorsun, canikon cularları karşına alma sonra
var
bence renk ,keskinlik falan filan değil de benim en çok tuttuğum markaya olan güven ve bağlılık.
markadan ne beklediğini ve ne alacağını biliyorsun.
sade ve açık..
dürüstlük ve güven..
ve reklamdan,popülerlikten daha çok müşteri memnuniyetinin ön planda olması..
bence bunlar daha önemli..
renk olarak sony renkleri de çok güzel..
Komutanım inşallah. Kim bilir belki yarın olabilir. Yarın Sayısal Loto günü de.
Fatih söylediğin güzergah üzerinde, göller yöresindeki gölleri geçersek, Korkuteli'nden 50 km sonra Yazir Gölü diye bir göl var. Herhalde odur. Civarda birkaç tane de DSİ göleti var. Eger gölet değilse kesin Yazir Gölüdür. Sen o GPS cihazına boşuna mı para verdin? Koysana şunu fotograf çekerken makinanın yanına.
#camoka' tarafından 05.08.2009 18:33:15 tarihinde düzenlendi.
bence hepsi güzel alın bakın
nikon d50
http://www.flickr.com/photos/chocaholic/339574527/
http://www.flickr.com/photos/shutterhack/2551944068/in/set-72157606864354893/
http://www.flickr.com/photos/shutterhack/2608139778/in/set-72157606864354893/
http://www.flickr.com/photos/shutterhack/3151396688/in/set-72157606864354893/
canon eos 350d
http://www.flickr.com/photos/79754672@N00/428062326
http://www.flickr.com/photos/79754672@N00/434803937
http://www.flickr.com/photos/79754672@N00/2595527762
bence iş çekende bitiyor fiyat performans olarak pentax diğer markalardan çok daha iyi ama kalite olarak eşdeğer modellerin birbirlerine karşı aşırı üstünlüğü yok .. tabi bu zevk meselesi insan sevdiği bodyi kullanması bence ona daha ii fotoğraflar bile sağlayabilir (konsantre olma) =)))pentaxın kötü yanı türkiyede bir distürbitör ve servis ağının olmaması bir çok insanı korkutuyor doğal olarak .. k-7 mantıklı olarak düşünülürse aps-c formatın en iyisi bile denilebilir ben bu makinayı nette çok araştırdım diğer makinalarla çok karşılaştırdım ilk başta çok beğenmedim ama sonra sonucun harika olduğunu gördüm .. fakat türkiyede servis ağı ve otofokus objektifleri bulmak zor olduğu için kimse yanaşmıyor bu kimin hatası tabiki PENTAX ın halen dağıtımcı arıyorlar ve aramayada devam edicekler !!! Eğer Türkiyeye tüm lens serilerini getirsinler onları mağazalara soksunlar o zaman satışları nasıl uçuyor ama yok ve olmicakta çok uzun süre !!! pentaxın stratejisini halen anlamış değilim rekabetin drouk seviyede olduğu fotoğraf piyasasında sadece kaliteli makina çıkarmak yetmio reklam gerek reklam !!! benim bir çok arkadaşım pentaxı duymamış bile ben şu an d700e takılmış durumdayım d700x çıktıktan sonra ikinci el uygun d700 bulursam alıcam pahalı ama olsun ben geniş açı çalışmayı bi de sahne fotoğrafı çekmeye bayılırım ee ztn FF'e geçebilirsem d700ün muhteşem iso performansı ve 12mm gibi bir ultra geniş açı kullanmama olanak sağlıcak biraz pahalı olucak, paramızın yettiği kadar =))) belki pentax FF çıkarır
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
016206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016401 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk