netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir, umarım gönlündeki aslana en kısa zamanda ulaşırsın...

Sertan bu gidişle gelen giden bir şey olmayack...

Güzel fotoğraflarınızın seyrine doyum olmuyor.

Sertan ille de makineyi değiştireceğim dersen K20D+ 18-55 II kit lens ucuz bir seçim.
Yok daha kaliteli objektif 50 mm zoom yeter bana diyorsan 17-50 tamron olabilir...

Tarih: 30 Temmuz 2009, 10:35 - İp: 212.***.**1.130
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

recep,
haklısın 17-50mm f/2.8 Tamronu inceledim , fiyat & performans olarak müthiş , bi de 28-75mm f/2.8 var o da güzel , K7 body alırsam günlük lensimi buldum sanırım USA üretimiymiş bu lens , bilginize arkadaşlar !!

Tarih: 30 Temmuz 2009, 22:05 - İp: 85.***.**6.120
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Recep abi senin makine ne zaman geliyor, özledik fotograflarını valla yav (:

Tarih: 30 Temmuz 2009, 23:10 - İp: 88.***.**3.31
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Amasya ile tekrar

Tarih: 31 Temmuz 2009, 01:51 - İp: 88.***.**9.216
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Selahattin abi affına sığınarak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum , Sanırım sizin bahsettiğiniz özellik SMC olarak adlandırılan ''Super Multi Coated'' kaplaması..

SDM ise Pentax ın K10D ile desteğini başlattığı ve yeni nesil (altın sarısı halkalı) lenslerinde sunduğu ''supersonic direct drive motor'' ibaresidir. Yüksek hızlı ve çok sessiz çalışan bu motor sistemi Canon'daki USM ile aynı denilebilir. Denediğimde muazzam bir işlemeye sahip olduğunu gördüm çok farklı ve konforlu bir kullanım sunuyor. Bu ibarelerin markalara göre dağılımı aşağıdaki gibi..

* Canon – USM, UltraSonic Motor
* Minolta, Sony – SSM, SuperSonic Motor
* Nikon – SWM, Silent Wave Motor
* Olympus – SWD, Supersonic Wave Drive
* Panasonic – XSM, Extra Silent Motor
* Pentax – SDM, Supersonic Drive Motor
* Sigma – HSM, Hyper Sonic Motor

Tarih: 31 Temmuz 2009, 02:31 - İp: 188.***.**4.176
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmet düzeltme için teşekkürler. Ben dediğin gibi kaplama ile karıştırmışım. Editörlük budur işte

Pembe şpkalı çocuk

Tarih: 31 Temmuz 2009, 08:02 - İp: 88.***.**0.70
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

ahmet , selahattin abi
SDM açıklaması için tşkr..

Tarih: 31 Temmuz 2009, 09:02 - İp: 194.***.**9.10
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Ben teşekkür ederim Sertan bey.

Sağol Selahattin abi.

''Zamana karşı direnenler'' serisine devam..

Pentax K20D - SMC K 135mm f/2.5 -- Sweden / Malmö (Pildams-park)

#adr' tarafından 31.07.2009 11:15:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Temmuz 2009, 11:13 - İp: 95.***.**0.213
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmet bu heykel zamana karşı daha çok direnir. Nedeni ise Malmö'de olması. Bizde olsaydı bir gün dahi dayanamazdı.

Tarih: 31 Temmuz 2009, 14:14 - İp: 88.***.**0.70
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Haklısın Selahattin abi, adamların parkı kış günü bile pırıl pırıldı. İnsanların toplumsal yapısındaki farklılıkları görmek açısından faydalı bir gezi oldu.

Mesela kaldırımda yürüyorsun karşıya geçeceksin ama yakınlarda bir yaya geçidi olmasa bile sen yola yöneldiğin anda bütün araçlar hemen duruyor, ne bir korna sesi duyuyorsun nede kargaşa. Dedimki kendi kendime ''ulen şimdi karaköyde bunu yapsak ne küfür yerdik''

3 ay içinde 1tek korna sesi duydum oda ard arda (Danimarka / Kopenhag'da) tabi insan şaşırıp haliyle dikkatlice bakıyor arabaya, ne oluyor diye.. Bide ne göreyim bir gelin arabası plakada şu ibare ''Evleniyoruz tutmayın bizi'' İşte dedim benim insanım..

İnsan özlüyor valla,, düzensizliğe alışmışızya.. işte insanım diyorsun tebessümle

Ne olursa olsun dünyanın en güzel vatanında yaşıyoruz.. Kıymetini bilmek lazım..

Tarih: 31 Temmuz 2009, 19:16 - İp: 81.***.**9.210