netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

forumu gaz verdik bayağı Pentax muhalefeti varmış
kadir , sende mi??
arkadaşlar , olayı toparlıyalım kimse yoğurdum ekşi demez
sonuçta elinde cihazın beklentilerini karşılayacak nitelikte olması ve markaya olan sadakat ,Histogramın dediği gibi konsantre olayı neticesinde
ışığınız bol olsun....

Tarih: 5 Ağustos 2009, 19:57 - İp: 85.***.**8.176
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

muhalefet değil hondam pentax kral makinadır bakma d700ü istiyor olabilirim ama aps formatta k7 -k20 en alınabilir makinalar açıkçası hala düşünmüyor değilim ama d700xin ve sony a800ün çıkıcağını duyunca içimden d700 geçmiyor değil ak sakallı dede sağolsun tabi yeni makina planları eylül gibi o zamana kadar neler çıkar neler =) ama kimse yanlış anlamasın pentaxa karşı bişeyim yok daha doğrusu hiç bi markaya yok eskiden nikonla canonu çok eleştirirdim ama herkesin sevdiği bişey var ve saygı duymak gerek sonuçta herşey fotoğraf için

Tarih: 5 Ağustos 2009, 20:29 - İp: 88.***.**9.183
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kargadan başka kuş tanımam.

Tarih: 5 Ağustos 2009, 21:05 - İp: 85.***.**8.193
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan dediğin gibi, her markanın kendine göre artısı eksisi var. Herkesin de fikrine, kullandığı makineye ve markaya saygı duymak lazım. Pentax'ın fiyat performans oranı bir hayli fazla olduğu için bir şekilde destekleyip kullanıyoruz. Zaten apsc sensörlü makinelerin senin de dediğin gibi fotoğraf kaliteleri birbirine yakın, olay lenste bitiyor.

Esasen Fatih abinin makinesini biraz kullanınca D700'e bayağı bir ben de takmıştım. Hatta bi ara uygun fiyata ikinci elini bulup kaçırmıştım. Dediğin gibi D700X çıkınca fiyatı bir miktar ucuzlayacaktır ama aşırı ucuzlayacağını sanmıyorum. (Şu an 2300 USD civarında) D90 çıktıktan sonra D80'de çok aşırı ucuzlama olmadı, ya da 5D Mark II çıkınca, 5D nispeten... 1600 USD civarında. Yani Canon ve Nikon'da Pentax'da olduğu gibi aşırı ucuzlama olmuyor maalesef. Ben de senini gibi D700 ve Sigma 12-24 düşünmüştüm. ama sonra diğer lensleri de üst üste koyup Türk Lira'sına çevirince ciddi para tutuyor. Ama bu işten para kazanıyorsan hiç durma.

Tarih: 5 Ağustos 2009, 22:18 - İp: 88.***.**6.242
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

hep fatih abinin yüzünden
öyle şahane fotolar ekleyip bizi yoldan çıkarıyor..

sayısal lotoya devam arkadaşlar..

Tarih: 5 Ağustos 2009, 22:39 - İp: 88.***.**8.176
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

Recep işte bende aynı konuda takılıorum diğer lensleride üst üste koyduğunda uçuk bir para ediyor ya herşeyin ikinci elini bulucan temizinden o da çok zor ya da aslanlar gibi alıcan =)) ya ben önceden konser fotoğrafı çekiodum ve çok keyif aldığım bir işti ben şimdi tekrardan sahne fotoğrafı çekmek istiorum ama bunu artık daha iyi isolu bir makina ile yapmak istiorum ayrıca FF te +2 stop avantajıda oluyor kısaca artıları çok .. ama maalesef dönüp dolaşıp paraya geri geliyoruz .. bir dergide fln fotoğraf işi bulursam ki şu zamanlarda gerçekten çok istediğim ve keyifle yapacağım bir iş olursa hiç düşünmem alırım sonuçta getirisi olucak ama dediğin gibi d700x çıksa bile bunun düşüşü çok olmaz en iyisi ikinci el bakmak ve fiyatların düşmesini beklemek bi de 12-24 etkenide var tabi =))))

kadir abi çıkmaz çıkmaz demeyelim şansımızı deneyelim derken biriken paralarda uçacak be abi

Tarih: 5 Ağustos 2009, 23:01 - İp: 88.***.**9.183
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Zamana karşı direnenler.. (Sigarasız günlere doğru inşallah )

Tarih: 6 Ağustos 2009, 00:44 - İp: 95.***.**0.182
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin göl Burdur'a daha yakın. Bu dönüşte bakacağım. GPS konusunda haklısın çantadan çıkarıp düğmesine basmayı ihmal ediyorum.

Makine konusunda Selahattin abime katılıyorum. Kargadan başka kuş tanımam. Ben masumum

Tarih: 6 Ağustos 2009, 14:18 - İp: 88.***.**7.144
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Fatih abi bir gün yanlışlıkla karga çantalarını karıştıracağım.

Tarih: 6 Ağustos 2009, 15:50 - İp: 212.***.**1.210
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

studyo test birbirine yakın oranda crop

D3X + 50mm

K20D 125 VL

K20D 16*45

#Komutan' tarafından 06.08.2009 17:03:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Ağustos 2009, 16:57 - İp: 85.***.**5.89