Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Bu arada avatarda isim yazmıyormuş adım Murat Bıçakçıoğlu
Kadir ; Hoşbulduk , büyük söylemeyeyim ama şimdilik Nikon bana uzak bende Pentax'ın FF sini bekleyenlerdenim
Serkan ; İnşallah önümüzdeki haftaiçi birgün katılmak isteyenlerede duyurarak buluşuruz ve tripotu da getiririm bakarız Bu arada melek çekimlerin Model çekimi konusunda , senin yanında yansıtıcıyı tutarak senden birşeyler kapmak lazım
Histogram ; Tatil karelerin güzel , güneşin yattığı saatlerde de çekim yapmalısın
MB ; Murat hoşgeldin K10D ve K20D kullanıcısı olarak otomatik beyaz ayarı pekçok makinadan iyi diyebilirim. Tabi zor ışık koşullarında sapmalar olabilir. Zaten bu sebeple otamatik mod dışında manuel müdahale edebileceğin pek çok ayar mevcut. K20D'ye ise renk konusunda çok daha fazla müdahale edebiliyorsun ayrıca renk dışında doğal , canlı , parlak , portre vs. gibi pekçok varyasyonda eklenmiş durumda. K20D de DR %200 artırılarak patlamalar ve karanlık bölgelerden daha çok detay alabiliyorsun. Sonuç olarak çoğu durumda gerekli bilgisayardaki post process işlemlerinde de çok fazla konu öğreniyorsun ve kendini geliştirebiliyorsun . Makina üzerindeki hakimiyetini artırıp eksik yönlerini tanımladıkça daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.
Avsar, tesekkürler. Havuz, semsiyeler ve makro.
Hondam, gezmeye devam.
Serkan, meleklerini özlemiştik.
Yeni ekipmanlarına kavuşanlar, hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın
serkan sana maşallah diyorum
avşar abi bi aksilik olmassa o buluşmaya gelicem ve ayrıca makro çok güzel
Avşar kareler çok güzel
Serkan sen b işi mesleki kariyer durumuna taşıyacaksın sanırım
Zeiss 100 ile ilk aldığım iş
tşk.
Cropta 125mm ve üstü macro kadrajlara alışınca sana rahat gelecek macro lensler :D 180mm ve üstü :D olacak sanırım.
Ahmet bu fotolar bu baklavaları adama yedirtir
Evet Serkan muhtemelen Ahmet'i 1:2 makro da kesmeyecektir
Umarım baklavalar da fotograf kadar lezzetlidir.
avs hoşbulduk, teşekkür ederim cevap için.
Emre inşallah bekleriz , yarın ya da çarşamba akşam biryerlerde buluşalım diyorum Çağrımız tüm dostlara
Pentax FA - 77mm F1.8 Limited ;
F1.8
F4.0
F4.0
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
015706 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk