netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
mb
mb (üye)
Manisa / Amatör

Bu arada avatarda isim yazmıyormuş adım Murat Bıçakçıoğlu

Tarih: 14 Ağustos 2009, 05:56 - İp: 88.***.**4.215
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir ; Hoşbulduk , büyük söylemeyeyim ama şimdilik Nikon bana uzak bende Pentax'ın FF sini bekleyenlerdenim

Serkan ; İnşallah önümüzdeki haftaiçi birgün katılmak isteyenlerede duyurarak buluşuruz ve tripotu da getiririm bakarız Bu arada melek çekimlerin Model çekimi konusunda , senin yanında yansıtıcıyı tutarak senden birşeyler kapmak lazım

Histogram ; Tatil karelerin güzel , güneşin yattığı saatlerde de çekim yapmalısın

MB ; Murat hoşgeldin K10D ve K20D kullanıcısı olarak otomatik beyaz ayarı pekçok makinadan iyi diyebilirim. Tabi zor ışık koşullarında sapmalar olabilir. Zaten bu sebeple otamatik mod dışında manuel müdahale edebileceğin pek çok ayar mevcut. K20D'ye ise renk konusunda çok daha fazla müdahale edebiliyorsun ayrıca renk dışında doğal , canlı , parlak , portre vs. gibi pekçok varyasyonda eklenmiş durumda. K20D de DR %200 artırılarak patlamalar ve karanlık bölgelerden daha çok detay alabiliyorsun. Sonuç olarak çoğu durumda gerekli bilgisayardaki post process işlemlerinde de çok fazla konu öğreniyorsun ve kendini geliştirebiliyorsun . Makina üzerindeki hakimiyetini artırıp eksik yönlerini tanımladıkça daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.

Tarih: 14 Ağustos 2009, 11:57 - İp: 92.***.**2.153
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Avsar, tesekkürler. Havuz, semsiyeler ve makro.

Hondam, gezmeye devam.

Serkan, meleklerini özlemiştik.

Tarih: 14 Ağustos 2009, 15:10 - İp: 193.***.**5.60
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni ekipmanlarına kavuşanlar, hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın

serkan sana maşallah diyorum

avşar abi bi aksilik olmassa o buluşmaya gelicem ve ayrıca makro çok güzel

Tarih: 14 Ağustos 2009, 16:32 - İp: 81.***.**1.147
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Avşar kareler çok güzel

Serkan sen b işi mesleki kariyer durumuna taşıyacaksın sanırım

Zeiss 100 ile ilk aldığım iş

Tarih: 15 Ağustos 2009, 09:31 - İp: 78.***.**6.168
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

tşk.

Cropta 125mm ve üstü macro kadrajlara alışınca sana rahat gelecek macro lensler :D 180mm ve üstü :D olacak sanırım.

Tarih: 15 Ağustos 2009, 10:13 - İp: 85.***.**0.217
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet bu fotolar bu baklavaları adama yedirtir
Evet Serkan muhtemelen Ahmet'i 1:2 makro da kesmeyecektir

Tarih: 15 Ağustos 2009, 10:46 - İp: 92.***.**2.153
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Umarım baklavalar da fotograf kadar lezzetlidir.

Tarih: 15 Ağustos 2009, 11:11 - İp: 88.***.**2.191
mb
mb (üye)
Manisa / Amatör

avs hoşbulduk, teşekkür ederim cevap için.

Tarih: 15 Ağustos 2009, 20:30 - İp: 88.***.**8.36
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Emre inşallah bekleriz , yarın ya da çarşamba akşam biryerlerde buluşalım diyorum Çağrımız tüm dostlara

Pentax FA - 77mm F1.8 Limited ;

F1.8

F4.0

F4.0

Tarih: 17 Ağustos 2009, 10:40 - İp: 92.***.**2.153