Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Ben "Abant sefe-i humayunu" ndan pek güzel kareler yakalayamadım. Selahattin Abi teveccüh etmiş. O' nun hatırına bir kaç kare ekleyeyim.
Sigma 18-50mm
Sigma 10-20mm
Peleng 8mm
Ben de eskilerden bir iki kare yükleyeyim derken aklıma şu dizeler geldi:
Eskiler Alıyorum
Eskiler alıyorum
Alıp yıldız yapıyorum
Musiki ruhun gıdasıdır
Musikiye bayılıyorum
Şiir yazıyorum
Şiir yazıp eskiler alıyorum
Eskiler verip Musikiler alıyorum
Bir de rakı şişesinde balık olsam.
Orhan Veli Kanık
Selahattin Abi' nin gözetiminde Sevgili Recep ile çektiğimiz iki kare:
Sigma 18-50mm
Sigma 70-300mm (Panoramic Crop)
#erex' tarafından 09.02.2009 23:04:39 tarihinde düzenlendi.
Aydemir, Erhan agbi tesekkurler.
Aydemir Eskisehir kareleri guzel 3.karede yeni binalar bize cirkinligin ne oldugunu gosteriyor. Keske tarihi biraz daha koruyabilsek.
Erdem sonunda magaralara girmissin.bunlar daha baslangic sanirim.
Erhan agbi guzel bir gezi yapmissiniz. Daha kar goremedik burda hala ozledik vallahi Sizin, komtanin ve Selahattin agbinin kareleriyle hasret gideriyoruz.Eski kareler gibisi yok ikiside harika.
Merhaba,
Komutan ; Son brokoli yemek fotoğrafında bizim hanımla merak ettik kiremit kırmızısı gözüken sebze biber mi diye Emeğine ve elinize sağlık
Ironsailor ; Beğenilerin için teşekkür ederim. Romenesco Broccoli makrolarında özellikle 2. kare çok hoşuma gitti , detay zenginliği ve yakaladığın açı harika, tebrikler. Bu sebzenin tamamınında neye benzediğini merak ettim
Aydemir74 ; Eskişehir Odunpazarı evlerinden özellikle 1. karen çok hoşuma gitti .Sağlı sollu tarihi evlerle bezenmiş taş parke sokak yine yöresel evler ile son buluyor . Pastel renklere boyanmış ve titizlikle restore edilmiş çok katlı olmayan evler gerçekten dikkat çekici. Ayrıca sokaklarda sıkça görmeye alıştığımız görüntü kirliliğine yol açan arabaların olmayışı bunun yerine evlerin sahibi insanların sokakta olması da çok anlamlı. Emeğine sağlık .Son karende ise bu tarihi evlerin ve sokağın adeta modern şehir dokusuyla kontrastı vurgulanmış .Emeğine sağlık
Erdemm ; Zor ışık koşullarında çalıştığın yeraltından ilk kareler forma renk katmış , Emeğine sağlık , yenilerini görmek dileği ile
Erhan Abi ; Yazdığın övgü dolu sözler için teşekkür ediyorum (Bu arada Dineyland da nerdeyse tüm aletlere bindik ve inanılmaz bir adrenalindi . Akşam kapanış saatine kadar ordaydık zor çıkardıklar valla ) . Yorumlarını ve karelerini özlemiştik . Farklı objektiflerinden izlediğimiz Abant karelerin muhteşem . Tüm objektifleri kullanmadaki ustalığını bir kez daha taktir ediyorum .Özellikle mavi gökyüzünün de göz kırptığı ve yaprak yerine kar taşıyan kuru ağaç dallarının çerçevelediği 2. karen dikkat çekici ayrıca aynı karede yolun sağ tarafına birikmiş kar dokusu üzerindeki ışık oyunu .Yine 8mm balıkgözü ile çektiğin ilk karende oluşan özellikle yolun distorsyonu bu karlı kış karesine ayrı bir tat vermiş. Bu arada sandıktan çıkanlara bakınca anlaşılıyor ki bizi bu karelerden kesinlikle mahrum etmemelisin
Bu arada Kadir in hiç sesi çıkmıyor bir süredir
Bu da benim sandıktan çıkan bir kareme PS dokunuşu
#avs' tarafından 10.02.2009 15:36:10 tarihinde düzenlendi.
Kaptan merhaba,
Nereden bulabilirim bu garip sebzeyi?
Forum coşmuş yine.
Erdemm farklı fotoğraf teknikleri ile forum'a renk kattın. Her konudaki başarılı fotoğrafların için kutlarım.
Bigwolfied senin fotoğrafına bakınca Ayasofya'nın denize ne kadar da yakın olduğunu ilk defe farkettim. Pesrspektif yığıması etkisi mi acaba böyle bir his uyandırıyor. Evin sevimli kedileri de harika.
Aydemir Eskişehir ziyaretinden çok güzel fotoğraflarla dönmüşsün. Çok gecikmiş olsa da tarihi mirasımıza sahip çıkanların varlığını görmek sevindirici.
Avşar sandık kareleri de nefes kesiyor.
Kaptan her koşulda fotoğraf üretecek bir şeyler buluyorsun. Bravo.
Sevgili Erhan boşuna hadi, hadi dememişim. Hepsi nefis fotoğraflar. Hele İstavrit mümkün olsa Düzce'den Mudurnu'ya kadar her yeri kadraja alacakmış. Gökyüzü biraz daha mavi olsaymış hepimiz için tadından yenmeyecekmiş. Ben oralarda şifayı kapmışım bir haftadır paçavra gibi sürünüyorum.
Bizim ışık gitmiş diye burun kıvırıp makineyi açmadığımız yerden Recep'le beraber ne kadar güzel kareler çıkartmışsınız. Ben kız kulesi kadar arka planındaki tarihi dokuyu fotoğraflamayı seviyorum. İkisi birlikte muhteşem oluyorlar. Ancak bu o kadar da kolay değil. En önemli unsur da silüette yer alan yapıların biribiri üstüne bindirilmemesi. İkinci karede bunu milimetre hassasiyetinde uygulamışsınız. Hem Sultanahmet Camii'nin 6 minaresi net olarak seçiliyor. Hem Ayasofya'nın minareleri. Hiçbir önemli unsur diğerini engellememiş. Çok güzel kompozisyon olmuş. Ellerinize sağlık.
Kadir'i ben de merak eder oldum. Kadir neredesin. Yoksa sandığı doldurmakla mı meşgulsün
Erhan Abi, teşekkür ederim elimden geldiğince bir kaç kere çektim. Abant karelerinden son ikini çok beğendim eline sağlık.
Ahmed,Avsar sebzeyi gorur gormez vuruldum.Hemen temiz gorunumlu birini aldim fotograf icin.2 hafta once Ferikoydeki organik pazardan almistim.Koku tat ve buyukluk olarak karnibahar aslinda adi niye brocoli yabanci dilde bir mana veremedim.Esim haslanmisini misafirlere yapti begenildi. Gecen hafta Kurucesmedeki makro markette de bulup almis.Makro larda var anlayacagin.Pisincede sekli bozulmadigi icin cok havali duruyor. Komutan bu acidan sana da cok uyar.Iyi fotograflar ve afiyet olsun.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
022206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk