netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

Tarih: 1 Şubat 2009, 23:52 - İp: 85.***.**9.198
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 2 Şubat 2009, 01:04 - İp: 78.***.**4.144
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Şero ve Aşkı

Şero'nun alt komşusu Dul Limon

Tarih: 2 Şubat 2009, 01:07 - İp: 78.***.**4.144
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

Bigwolfied apartman sakinleri

esisman eline sağlık.hi-key uygulaması eğlenceli ve güzel sonuçlar veren bi teknik

Erdem metro fotoğrafı çok güzel tebrik ederim.

Aydemir74 ellerinize sağlık

Tarih: 2 Şubat 2009, 08:20 - İp: 62.***.**9.70
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Emre ; Teşekkürler . Demek hi-key çalışmalarına başladın . Modelin bakışındaki duruluk ve doğallık güzel yakalanmış ayrıca bakış yönünde bırakılan boşluk yerinde. Ancak zihin tamamlasada modelin yüzünün tamamının karelenmesi sanki daha doğru olurmuş , tebrikler

Serkan ; FK günün fotoğrafı için tebrik ederim

Kemal ; Teşekkürler

Ahmet ; Teşekkürler , Nallıhan fotoğrafında yatay çizgilerin oluşturduğu kare , panorama seçimi ile çok uygun düşmüş ayırca renk geçişleri harika

Aydemir74 ; Sanlıncaktaki ufaklık karende öğlen saatlerinde yakaladığın canlı renkler ve muhtemelen modelin sallanmayı garantilemek için sana verdiği poz nefis

Erdemm ; Açık bir vagon kapısı ile başlayan ve yolcuların karşılıkı ayaklarının koridoru işaret ettiği ve sonunda kapalı bir kapı ile sonlanan eğik kadraj metro karen düzel olmuş , sanırım bir lightroom denemesi

Bigwolfied ; Özellikle alt komşu dul limon karen çok hoşuma gitti . Sanki 3 ayrı pencerenin aynı karede uyumlu bir sunumu olmuş .Karede ilgi merkezi ve yaşam öğesi olarak çerçeveden aşağı bakan duruşu ile kedi de cansız çiçeklerle güzel bir denge oluşturmuş.

Son birkaç kare ile Paris’i sonluyorum ;

Bu da yılbaşı gecesi ceptelefonumdan ;

#avs' tarafından 02.02.2009 14:55:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Şubat 2009, 13:04 - İp: 92.***.**2.153
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

erdemm, metro fotoğrafı güzel bir çalışma ,

bigwolfied, üç fotoğrafında güzel ama üçüncü sıradaki benim çok hoşuma gitti,

avs, renklerin canlılığı biraz da lensten kaynaklanıyor olabilir. Senin fotoğraflarını izleyerek bir süre önce aldığım Sigma 17-70 ile çekmiştim. Ayrıca son fotoğrafın gösteriyorki işin sırrı tamamen fotoğrafı çeken kişide Bu güzel seri için teşekkürler...

Tarih: 2 Şubat 2009, 14:25 - İp: 88.***.**3.53
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Denemelere Devam...

Tarih: 2 Şubat 2009, 14:59 - İp: 85.***.**5.89
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan abi son fotoğraf (siyah fonlu olan) en güzeli

Tarih: 2 Şubat 2009, 16:57 - İp: 62.***.**9.70
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

topic boş kalmsın

Tarih: 2 Şubat 2009, 17:27 - İp: 85.***.**5.89
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

shn58, teşekkür ederim, bende çok fazla keyif aldım bu teknikten.

Avşar Abi tavsiyelerini bir kenara yazıyorum, teşekkür ederim.

erdem, metro fotoğrafı

Pazar günü geçen hafta meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybeden 10 arkadaşımız için anma gezisi düzenledik. Sabah 9 gibi çığın meydana geldiği noktada Gümüşhane Valisi ile beraber törende bulunduk. O noktaya çıkana kadar aslında herşey yolundaydı uzun süredir göremediğim yoğunlukta kar ile beraberdim ama o noktaya yaklaştığımızda hızını artıran yağış ile beraber görüş mesafesindeki muazzam azalma kendimi bembeyaz bir kürenin içinde hissetmeme neden oldu. Çok garipti gördüğüm daha doğrusu yağıştan görmeye çalıştığım tek şey sonsuz beyazlıktan başka birşey değildi. O ortamda insanın ne kadar çaresiz olduğunu anladım, ölen arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.
Çektiğim kareler havanın koşullarına göre değişiklik gösterdi çünkü 1 dakika içerisinde havanın ne derece çabuk değişebileceğini tecrübe etmiş oldum. 1 dakka önce kapalı olan hava sonrasında berrak masmavi bir hal alıyordu. Makinmda mübalasız 10 dan fazla objektif değiştirme işlemi yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım karun üstüne yattım makina kara bulandı ama bir sorun yaratmadı şükür

Zigana gezimiz başlıyor saygılarımla...

Zigana yolu üzerinde köme satan teyze, benim üzerimdekiler teyzenin üzerindeki kıyafetlerden 3 kat kalındı ama sanki soğuk hiç ona etki etmiyormuş gibi duruyordu.

Anma töreninden bir kare

Tamron 90 kareleri

16-45 kareleri

#esisman' tarafından 02.02.2009 23:22:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Şubat 2009, 19:52 - İp: 88.***.**0.29