netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Emre dördüncü ve onuncu fotoğraflar.

Tarih: 2 Şubat 2009, 20:37 - İp: 88.***.**9.107
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Emre yazdıklarından ciddi etkilendim ve orada beraber olmak isterdim
Harika kar kareleri ellerine sağlık

Tarih: 2 Şubat 2009, 22:52 - İp: 88.***.**1.15
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Emre senin için harika bir deneyim olmuş. Fotoğrafların doğanın, hem hırçın ve acımasız ,bir o kadar da görkemli ve büyüleyici yüzünü yansıtıyor. Bu yıl kar'a hasret kalan biz İstanbuldakilere güzel bir kar fotoğrafı şöleni oldu. Doğayı seven onunla kucak kucağa olmak isterken hayatını kaybedenlerin ölümüne kendilerini hiç tanımadığım halde ben de çok üzüldüm. Tanrı yakınlarına sabır versin mekanları cennet olsun. Seni gönülden tebrik ederim. Hem böyle anlamlı bir etkinliğe katıldığın hem de bu muhteşem doğa fotoğraflarını bizimle paylaştığın için. Selamlar.

Tarih: 3 Şubat 2009, 00:00 - İp: 88.***.**0.235
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu da arkadaşlarla hafta sonu yapmış olduğumuz Abant sefer-i humayun'undan .

By selahattintuncay

Tarih: 3 Şubat 2009, 00:22 - İp: 88.***.**0.235
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses, teşekkür ederim.

amati, Abi teveccühün sadece hissiyatımı dökmek istedim.

Selahattin Abi, Abant karenin alan derinliği inanılmaz, ellerine sağlık ve çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. Başımdan geçen küçük bir kaza var bunu da buradaki herkes ile paylaşmak istiyorum.
Selahattin Abi ile telefonda konuştuktan sonra ayağım kaydı ve bulunduğum yere ters bir şekilde düştüm ilk etapta ayağımı hissetmedim uyuşmaya başladı, bunun bir süre soğuğun etkisiyle olduğunu ve yerini sızlamaya bırakacağını düşündüm ama aksi şekilde uyuşmuş durumda kaldı ayak parmaklarımı hareket ettiremiyordum. Ekipteki arkadaşlarımın ısrarı üzerine kayak merkezindeki ambulansa gittim ve durumu sağlık ekibindeki arkadaşa anlattım bana yaptığı ilk müdahele ile kırık olmadığını tespit etti tarak kemiğimde zedelenme olduğunu ve pomat ile yardımcı olabileceğini söyledi kabul ettim, ayağım sarıldı. Dönüş yolunda bolca topalladım Bu küçük kazanın teselli verici tek kısmı mevcut karelerimin tamamına yakınını çektikten sonra vuku bulmuş olması.

Lafı çok uzattım biliyorum ama bu yaptığımız gezi ile ilgili ayrıntılı bilgiyide vermek istiyorum çünkü daha sonra bu tarz bir geziye katılacak arkadaşların aklında bulunmasını istediğim bazı ayrıntılı noktalar var.

Sabah 7 gibi Trabzon merkezden hareket ettik Maçka'ya geldiğimizde hep beraber kahvaltı için ekip liderinin kararlaştırdığı yere gittik. Kahvaltıya dair söyliyebileceğim tek şey dometesin gerçek tadını çok özlemişim Daha sonra Zigana'ya doğru hareket başladı. Yolculuk esnasında etrafta karın esamesi yokken tek bir vadiyi döndüğümüzde farklı bir ortama girdik, heryer bembeyazdı ve deli gibi kar yağıyordu. Alana çıkmadan önce kar makinaları yolu temizledi ve aynı zamanda tuzladı. Alana çıkıldıktan sonra 4 saat kadar anma töreni ve fotoğraf açısından herkes serbest şekilde vaktini değerlendirdi. Öğleden sonra dönüş yoluna girildi ve Maçka yolu üzerinde sabah alınan çeşitli yiyecek malzemeleri[ayrıntıya girmiyorum)] yol kenarındaki sobası içimizi ısıtan küçük kahvede muhabbet ile tüketildikten sonra tekrar yola koyulduk ve fotografik açıdan birşeyler çıkabileceğini düşündüğümüz her noktada minibüsten inip çekimlerimizi yaptık. Benim açımdan çok keyifliydi dönmeden önce bir geziye daha katılabilirsem çok güzel olur bakalım kısmet

Tarih: 3 Şubat 2009, 01:00 - İp: 88.***.**0.29
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Emre güzel ve anlamlı gezinin karelerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ediyorum. Gerçekten kara hasret bizler için güzel bir görsel şölen oldu . Bu arada çok çok geçmiş olsun , umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun . Önümüzdeki hafta gireceğin sınavda da şimdiden başarılar diliyorum. Özellikle 9. ve 10. kareler

Selahattin abi son karende adeta suyun ayak izi şeklinde karda bırakmış olduğu leke ve arkada beyaza bürünmüş çam ağacı kümelerinin oluşturduğu karen enfes emeğine sağlık

Tarih: 3 Şubat 2009, 09:57 - İp: 92.***.**2.153
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Emre teşekkür ederim. Ayrıca geçmiş olsun. Pomatları kullan, ayağını sarmayı ihmal etme, Uzanırken ayağını kalp seviyesinin üstünde tut ve bir süre tam yük vermeden yürü. Bulabilirsen bir koltuk değneği tedavi sürecinde sana çok yardımcı olur. Oğlumun ve eşimin başına geldiğinden konunun uzmanı olduk. Sınavında başarılar.

Avşar çok teşekkür ederim. Paris karelerini nefesimizi tuttuk izliyoruz. Telefonla çektiğin fotoğraf bile mükemmel. Bu kadar kısa zamanda fotoğrafı çekilmeye değer her yeri ziyaret edip fotoğraflarını da mükemmel bir şekilde çekmişsin. Bu da ayrı bir yetenek.

Sensörümde kirlenme var, anlaşılan Nazmi Bey'i ziyaret etme zamanı gelmiş.

Tarih: 3 Şubat 2009, 10:14 - İp: 88.***.**0.132
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Emre birbirinden güzel fotoğrafların ile bizleri ziganaya götürdün. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmen dilerim. Sana da geçmiş olsun, karda çok dikkatli olmak lazım, zira telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabiliyor.

Selahattin abi çok güzel bir açıdan fotoğraflamışsınız

Foruma kış geldi...
birkaç kış karesi de benden

Tarih: 3 Şubat 2009, 10:22 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Abant sefe-i humayunu (Buzlar Çözülmeden)

By selahattintuncay

Tarih: 3 Şubat 2009, 10:42 - İp: 85.***.**7.53
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan'ım teşekkürler senin kareler de müthiş. Mekik fotoğrafları da öyle. Fotoğrafı kadar tadı da güzeldi. Yapanın ellerine sağlık. Yalnız üşenmeyip de şu dikeni tripod üzerinde çekseymiştin sergilik olurmuş. Yine tembellik ettik. Aynı hatayı ben de yaptım.

Ben asıl Erhan'dan gelecek fotoğrafları bekliyorum. Hadi Erhan.

Tarih: 3 Şubat 2009, 11:22 - İp: 88.***.**1.181