netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler,

Amati ; Yükselen minarelerin kontrastı ve etrafını çevreleyen iş iskeleleriyle Eminönü dokusundan sırılmış hali , İstanbul fotoğrafını izlenmesi keyifli bir hale getirmiş , tebrikler

Komutan ; Bu sene gene İstanbul da mahrum kalacağız gibi gözüken kara , h.sonu Abant gezisi ile ulaşmış olman bizi imrendirdi En azından bu beyaz örtüyü karelerinde görmek bile çok güzel

Erex; Önce manyetik bilyeler ile oluşturduğun çelik küllah için sonra bu harmoniyi güzel makrolarınla ölümsüzleştirdiğin için seni tebrik ederim Bende S/B olanları çok beğendim , emeğine sağlık.

Erdemm; "More Colors" kolaj çalışman güzel olmuş ancak imza kısmı kareye girmese ve daha farklı bir font ile daha küçük olarak beyaz çerçevede bulunsa sanki bu çalışma için daha hoş olurmuş

Shn58 ; Hi-key çalışmanda modelin ifadesini güzel yakalamışsın . Bence biraz daha kontrast ile etkileyiciliği daha da artabilirdi

#avs' tarafından 13.01.2009 16:57:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2009, 11:34 - İp: 92.***.**2.153
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selamlar.
komutan ürün çekimlerinin hepsi nefis,
erdemm,kolaj gayet güzel ama imza
erhan abi,ben kırmızı zemindeki flaşsız olanları beğendim.en azından cismin ne olduğu daha iyi anlaşılıyor.
avşar,senin bütün gezi karelerini hayranlıkla izliyoruz.

galeriye ekledikten sonra buraya ekliyorum.

Tarih: 13 Ocak 2009, 11:57 - İp: 85.***.**9.67
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Avşar abi sayende Parisi gezdik (:

Sinan abi ürün fotoları çok güzel. Abant da bembeyaz güzel görünüyor.
Ahmet abi Eminönü öyle canlı geldi ki bana.
Erdemm sahildeki siluet fotosu çok hoş.
Erhan abi tamronu ve bilyeleri konuşturmuşsun
Kadir abi valla çok merak ettim orayı, bir gün mutlaka gelirim izmire ben (:

Garip bir yaprak, ormanda arkadaşlarla gezerken denk geldi.
Fotograf makinasında gayet net görünmüştü ama pc ye attığımda hafif netlik kaybı oldugunu gördüm.

ve bir Ay fotografı.. Selehattin abinin verdiği ay fotografı çekme tüyoları olmasa beceremezdim bunu. Fotografla alakası olmayan arkadaşlarım çok şaşırıyorlar

Tarih: 13 Ocak 2009, 16:50 - İp: 88.***.**1.155
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

tesekkür ederim ilk kolaj çalışmam oldu imza olayına dikkat ederim..
@puspus, eline sağlık güzel olmus fotolar
kadir abi, eline sağlık açı netlik cok güzel olmus sanırım 70-300 bu les fiyatına göre cidden güzel iş cıkartıyor

@shn58, elinize sağlık
fotoğraf biraz daha net olsaymıs ve biraz karşıtlık için gölge ile daha güzel olurmus diye düşünüyorum

@avs, eyfel kulesi çalışmanız değişik olmus tebrikler...

Tarih: 13 Ocak 2009, 19:09 - İp: 78.***.**0.230
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan'ın belalısı dalgalar.

By selahattintuncay

Tarih: 13 Ocak 2009, 19:30 - İp: 88.***.**0.179
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar güzel görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim. Hakikat İzmir Doğal Yaşam Parkı erkenden gidilip sotelenip muhteşem vakit geçirilebilecek bir yer. Kadir'in bahsettiği bir de kuş cenneti denilen bir yer varmış. Oraya da gitmek lazım.

Ahmed'ciğim her zaman beklerim başım üstünde yerin var. Eski dergiye gelince. İç mimar bir arkadaşım var zaman zaman evime geldiğinde sağdaki soldaki şeylerin yerini değiştirir bana taş taşa, tahta tahtaya, yeni yeniye, eski eskiye yakışır der ve taş bir heykeli mermerin üstüne, tahta olanı tahta bir zemine koyardı. Fotoğrafa bakarken bu arkadaşım aklıma geldi ve sana laf atayım dedim Yoksa haddime değil. Bu arada Zeiss 85 mm ile çektiğin fotoğraf gerçekten muhteşem. Kıskandım doğrusu.

Erhan usta soyut şeyler hep hoşuma gittiğimden manyetik bilye fotoğraflarının hepsi bana göre birbirinden güzel.

Avşar, Paris karelerin yine birbirinden güzel. altın sarısı heykel sanırım canlı idi Avrupada bu işi niye yaparlar bir türlü anlamamışımdır. Akşama kadar sabit dourmak bana göre değil herhalde.

Sevgili komutan, kutu fotoğraflarındaki ışık denemeler bize de ışık tutuyor.

Ömer, h-key, çalışmanda gözüm dudaklarda da biraz belirginlik aradı.

Erdem, tabrikler, görüşmekten mutluluk duyarım.

Puspus ay tebrikler diğer yaprak fotosu (ve daha doğrusu bir çok fotoğraf) görünmüyor sebebini çözemedim gene bir sorun var galiba tarayıcıda galiba) eminim ki güzeldir.

Selahattin abi teşekkürler. Dalgaları güzel yakalamışsın Serkan'ın belalısı ama galiba makineyi değiştirmeye de vesile oldu

Kadir Şahin fotoğrafın güzel diğerlerini niye eklemiyorsun.

Unuttuğum var ise affola.

Saygılar.

Tarih: 13 Ocak 2009, 23:41 - İp: 88.***.**3.240
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

http://www.tfsf.org/index.php?option=com_content&task=view&id=825&Itemid=67

1. olan fotoğrafta böyle bir arka plan karartma nasıl yapılabilir,
bu teknik nasıl yapılmış olabilir..

Tarih: 14 Ocak 2009, 00:26 - İp: 78.***.**0.230
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir ; Şahin fotoğrafında bakışlar çok etkili olmuş , belki şahin bir miktar daha sola alınarak bakış yönüdeki boşluğa biraz daha yer verilebilirdi . Ayrıca elle çekim ve 300mm olduğu düşünülürde keskinlik ve net alan derinliği kıvamında olmuş , emeğine sağlık.

Puspus; Yaprak fotosu sunumunu beğendim . Yaprak üzerine düşen ışığı , kontrastı ve sıradışılığı ile kadraja hakim yeşil tondan sıyrılmayı başarmış. Birde sanırım ufak bir toz tanesi sensörüne musallat olmuş

Selahattin abi ; Son karende kayaları dövüp duran dalgaların çoşkusunu çok iyi hissettirmişsin .Ayrıca bu dinamizmden nasibini almış kayaların yumuşak hatları , haşin ve sert dalgalarla tam bir kontrast olmuş. Emeğine sağlık diyorum Sanırım hava kapalı da olsa ıslak kayalar üzerinde hiç yansıma olmayışı kullanılmış olan polarize filitre nedeni ile .

Louvre dan kareler

#avs' tarafından 14.01.2009 13:33:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ocak 2009, 09:45 - İp: 92.***.**2.153
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Işıkla oynamak çok keyifli...

16*45 bazılarında crop haricinde herhangi bir PS uygulaması yok...

Tarih: 14 Ocak 2009, 10:16 - İp: 85.***.**5.89
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

fatih abi,erdemm,avşar abi teşekkür ederim

avşar,sinan abi ellerinize sağlık

Tarih: 14 Ocak 2009, 13:43 - İp: 62.***.**9.70