Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Görsel şölene katkım olsun istedim.
İsveç'ten kareler.. (K20D - SMC K 135mm F/2.5)
#pesmerge' tarafından 20.01.2009 11:47:01 tarihinde düzenlendi.
tesekkürler avs, yorumun için dikkate alacağım
Erdem merhaba,
Eminim bu konuda Sinan(komutan) ın vereceği daha özel tiyolar vardır ama müsadenle yemek fotoğrafı için birkaç bilgi paylaşayım.Ukalalığımı bağışlarsan sevinirim.
Bu tarz çekimlerde pencere ışığı aşşağı yukarı en iyi seçenek.Evin direkt güneş almayan bir penceresini seçmek lazım.
Işığın açısı için iki teknik var.
1.Pencereyi konunun sağ ya da sol yanına almak ve tam karşısına da beyaz bir karton koyup reflektör şeklinde faydalanıp ışığı dengelemek.
2.Pencereyi karşımzıza alıp ters ışıkta çekmek.Bun da da iki adet beyaz kartonu ya da aynayı tabağın ön tarafına yerleştirmek ve ikisinin arasından objektifimizi uzatıp çekimi yapmak.
Çok renkli ve harika gözüken bir yemek ellerine sağlık
Selamlar.
#amati' tarafından 20.01.2009 13:46:52 tarihinde düzenlendi.
Amati ; İlgin için teşekkürler , tabi ki bahar dalı fotoğrafının tam boyutunu görmek ve arşivlemek isterim , özelden mesaj attım
Erdemm; Yemek fotolarında uzman değilim ancak bir tiyoda benden bu ayki "Photo Digital" dergisinde Uğurhan Betin'nin yine bu konunun inceliklerini işlendiği ve örnek fotolara yer verildiği bir bölüm var. Okumanı tavsiye ederim
Ahmet abi ne güzel çiçek o öyle (:
bir de nasıl bir emek diye alkışlamak istiyorum
Avşar abi sayende adım atmadığımız yer kalmadı Pariste, bir gün gidecek olursam yabancılık çekmem heralde :D
erdemm fotograf eklemekten hiç üşenme, buradaki ustalardan olabildiğince faydalanmak lazım.
peşmerge, ördekler harika, bokehler özellikle
Herkese merhabalar
Halen Trabzondayım malesef dönüş tarihim biraz daha gecikti ve henüz bir geziye katılamadım ama bugünden itibaren oldukça müsait olucam bir gezi olur umarım.
Avşar abi sen mümkünse sürekli gez karelerin gerçekten çok güzel tebrik ederim..
Ahmet abi gül karesi çok güzel zeiss in kalitesi gerçekten çok farklı ve tabiki ehil ellerle birleşince sonuç muhteşem oluyor.
erdem güvercin karelerini gayet güze kadraj ve sunum çok başarılı. 17-50 gözün kapalı alınabilecek bir lens sadece fiyat olarak 16-45 ile kıyaslanınca biraz yukarda kalıyo ama aradaki fark sorun yaratmazsa ilelebet makinanın üzerinde günlük kullanım için taşıbileceğin bir objektife sahip olursun.
fatih abi kadi hayvanat bahçesi kareleri süper
Umarım atladığım kimse yoktur kusuruma bakmayın.
son olarak "Maestro" diyerek huzurlanırınızdan ayrılıyorum
@amati, @avs,
tesekkürler..
@esisman, saol tamron 17-50 f2.8 'e karar vermiş durumdayım ( keskinlik ve diyafram avantajı yüzünden) ama pentaxın 16-50 f2.8 i de merak ediyorum kötü yorumlar olsada...
zaten maddi durumdan 18-55 ile bir süre daha takılmam gerekiyor
hem bu sırada pentaxın 16-50' sininde akibeti belli olur...
@puspus, daha cok yeni olduğumu düşünüyorum, buyüzden mutluyum aslında
hani derler ya " En güzel karemi daha çekmedim " ve amatör ruhuna sahibim, çok güzel bir makinam var bu beni heyecanlandırıyor acıkcası..
Sevgili;
Ironsailor, Ömer, Sinan, Avşar, Kadir, Puspus, Fatih Abi ilginiz için teşekkür ederim.
Sinan' cım, kış karen beni geçen geziye aldı götürdü. diğer karelerde ışık kullanımı harika. eline sağlık.
Ama ben ille de şu beyaz zeminden vazgeçmeni bekliyorum.
Mesela telefonu füme cam zemin üzerinde, portakal dilimji bardağı siyah zeminde hayal ettim. Sevgiler.
Ahmed, minarelere gelinlik giydirmiş gibi olmuş, f/8 de bu DOF harika.
Focus Stacking karelerin büyülemeye devam ediyor. Hayranlık ve saygı dışında yorum yapamıyorum.
Sevgili Avşar, harika Paris karelerini hayranlıkla izliyorum. Çam ağacıyla kilisenin aynı netlikte olmadığı, daha doğrusu çam ağacının DOF dışında kaldığı bir kare çektiysen diye nerak ettim.
Eiffel karesi muhteşem olmuş gerçekten. Maketlerin ardında yükselen gerçek Eiffel, ve sis.. Enfes olmuş.
Fish-eye denemelerinin yanında, ayrıca "palais de chaillot" heykeli ve Louvre girişi camlarından binaların yansıma karelerini de çok beğendim. Eline sağlık.
Bir oy de benden.. Umarım 1. olursun.
Sevgili Ömer, tomurcukların rengi gerçekmiydi, sen mi yaptın bilmem ama harika olmuş.
Sevgili Kadir, 70-300mm ile çekilmez diyordun, ama (sanırım) şahin portresi mükemmel. eline sağlık. Cami fotoğrafının renklisini daha çok beğendim. Ayrıca üst band başarıların için tebrik ediyorum.
Sevgili Puspus, daha önceki karelerinde sanırım resize işleminden kaynaklanan bir sorun vardı. ama son yüklediklerin iyi. Tomurcuk ve uzun pozlama çalışmaların çok güzel. Eline sağlık.
Selahattin Abi, eski sayfalara yorum yazamamıştım ama "Turuncu" seisi muhteşemdi. Son yüklediğin "dalgalar" karesinde dalgalar olduğu kadar, kayalarda nefis gözüküyor. Eline sağlık. Sevgiler.
Fatih Abi, eski sayfalardaki İzmir çıkartmanı çok beğenerek izledim. Gerçekten çok güzel karelerdi. eline sağlık.
Emre, "Maestro" çok şirin olmuş.
Dikkat ettim bibloların hepsi yukarıya bakıyor. Sen de onları balkondan izliyormuş gibi bir açıdan ve bibloları aynı noktaya bakar gibi yerleştirsen çok orjinal kareler çıkar sanıyorum.
Erdemm, arkadaşların tavsiyelerini dikkate alman ve çabalarını takdir ediyorum.
Müsade edersen bir iki tavsiye de ben edeyim.
Konu seçme ve kompozisyon açısından iyi gidiyorsun. Burada çekim açısı ve ışık konusunda çalışmanı tavsiye ederim. Açık tonlarda patlamalara dikkat edersen daha iyi karalar çıkacaktır. Normal fotoğraf üzerinde yoğunlaş bence de, digital müdahele için çok zamanın olacak. Eline sağlık.
Puspus ; teşekkürler
Emre ; Umarım sınavlar iyi geçmiştir , gezi sonrası yeni fotoğraflarını da bekliyoruz
Erhan Abi ; Değerli yorumlarınız için teşekkürler , bıraktığınız yerden itibaren herkesi tek tek yorumlamanızı da ayrıca taktir ediyorum
Disneyland / Paris
Erhan abi teşekkür ederim.Gerçek renkleriydi
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
022306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -