Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
usta geldinde :D fotolar flu,renkler soluk
şu kırmızı,yeşil çiçek beni renk körü yaptı , derinliğide şık
amati usta,sence nasıl topiğimizde bir gelişme var mı?
Kadircim hoşbulduk.Gelişme mi Uçmuşsunuz be kardeşim
Serkan paslandık sanırım
Merhaba arkadaşlar
Bir süre tatilde olduğumdan dolayı yine formdan uzak kaldım ancak sandığı doldurdum şu biriken işleri hallettikten sonra ilk fırsatta fotoları beğeninize sunacağım...Ancak formun yine çoştuğunu ve bol foto+ muhabbetli günlere döneceğini görmek çok güzel
Weary ; K20D hayırlı olsun ayrıca kızını da allah bağışlasın , o güzel gözlerini mutlaka yakından çalışmalısın
Pemerge ; Diyarbakır'dan sana iyi malzeme çıkmış özellikle son yüklediğin yaşlı insan portreleri kadraj ve ışığı ile harika duruyor
Onixon ; Üst bant için tebrikler sonuna kadar hak eden bir kare. Ayrıca senin tekne pan antremanı için biçilmiş kaftan . Stahl ile iyi iş çıkarmışsınız Ortaköy cami havai fişekler altında bir başka güzel gözüküyor
Esisman ; minik bir toz senin moralini bozmasın lens sayın arttıkça toz tanecikleride doğru orantılı olarak artıyor ben dust remove yetmediği zamanlarda nadiren bir pompa yardımı ile sensör üzerindeki tozları uzaklaştırıyorum
t_yaman ; allah bağışlasın , kızın yakında salıncağa kendi binecek inşallah
kadir ; artık 10-20mm çantandan hiç çıkmıyor anlaşılan inciraltı ters ışık çocuk çalışman için seni tebrik ederim
Mosquitos ; Direk üstünde kablo karmaşasını gösteren detay fotoğrafın çok hoşuma gitti ayrıca korkuluklara kollarını dayamış denizi seyreden çocuk fotona da tam puan
Amati ; Usta sonunda geri döndü , seni ve 125mm yi özlemiştik
Hoşgeldiiinnnnn
arkadaşlar hemen inanmayın ! ahmet abinin şifresiyle başkası yazıyo olabilir
ahmet abi hoşgeldin
Ahmed abi hoşgeldin.
Avşar ben de sizleri çok özledim.Teşekkürler coşkulu karşılama için
Ömer şüphelenmekte haklısın tabi.Amati böyle tırışka fotolar yüklemezdi diyorsun.Vallahi haklısın.Fotoğraf ciddi bir kondisyon işi,ara verdin mi hemen seni bırakıyor
Kobak,kardeşim hoşbulduk sağolasın
Avşar abi makineyi alalı 1 sene oldu başka tozlarda var servise verip temizleticem. Yetkili teknik servis Cağaloğlu ndan Üsküdara taşınıyo bu haftasonuna kadar, yeni numaraları
0216 342 53 33
0532 404 88 88
estağfirullah ahmet abi bunlara "tırışka fotoğraf" demek benim haddime mi? ben henüz çekemedim böyle fotoğraf
Ahmet Abi hoş geldin. 31 mm ye yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum. Şu ana kadar kullanma sonucunda iyi ışık arayan bir lens gibi geldi ama iyi ışıkta özellikle de f:2,8-4 arasında güzel işler çıkarıyor.
Avşar teşekkür ederim. Önerini değerlendirip çalışmalara başlayacam
Birde sorum olacak arkadaşlar kaç gündür eski sayfaları okuyorum ama bir türlü denk gelemedim. O kadar fazla sayfa olmuşki topikte geriye dönüp bilgi almak bile günler alabiliyor. O nedenle daha önce sorulmuş ve anlatılmış olabilir. Kusura bakmayın. K20D nin güncellemesi sanırım K10D ile aynıdır. K10D de güncellemeyi nasıl yapıyorsunuz. K20D için versiyon 1.01 çıkmış. Anladığım kadarı ile bir pixel sorunundan bahsediliyor ve onun geliştirilmesi gerçekleştirilmiş. Bir yenilik daha var ama ingilizcem o kadar iyi olmadığından anlayamadım. Bu güncellemeyi yapmak bir sorun teşgil edermi. Eski ayarlarda bir değişiklik söz konusu olurmu...
Saygılar....
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
031506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018501 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01