Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
tayfun kızacaksın belki.3 haftadır her salı-çarşamba-perşembe İstanbul dayım hatta bu hafta cuma günü döndüm.
bakırköy de bol bol nargile keyfi yaptım.
belki bu hafta yine olur
Mrb. Arkadaşlar...
Fotoğrafçılık yapan bir arkadaşımın deposunda bir kaçtane m42 vidalı lens buldum ayrıca bir de vidalı lensleri makinaya takmak için aparta aldım.
Sorum ... Bu lensleri makinaya nasıl tanıtıyorduk, makinayı almadan önce burada bi yerde okumuştum ama kaç gündür aramama rağmen bulamadım, bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum...
İyi çalışmalar...
kad-ir;
nerem doğru ki?
Ali bey merhaba, lensleriniz hayırlı olsun.
MF lenslerini neredeyse yarı otomatik olarak kullanabilirsiniz.
Şöyleki öncelikle menüden custom setting'e girip alttan üçüncü seçenek olan using aperture ring kısmını 2 yani permitted kısmına getiriyorsun. Mod kadranından M kısmına getirip manual olarak da diyaframı ayarladığınızda on-off düğmesinin yanındaki düğmeye bastığıınızda makine perdeyi açıp kapatıyor ve böylece sensörün üzerine düşen ışığı hesaplayıp perde hızını otomatik olarak ayarlıyor. Makine diyafram öncelikli çalışıyor. Netleme halkasıyla netlemeyi tam olarak yaptığında makinenin vizöründeki MF ışığı yanıyor ve makine sesli olarak fokusladığının sinyalini veriyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kadir
Sedat doğum günün kutlu olsun kardeşim, nice mutlu yıllar dilerim...
Teşekkürler realfinder...
Dediğini uyguladım ve kullanmaya başladım...
Ancak makinayı kapatıp açınca ekrana bazı rakamlar geliyor bu rakamların anlamı nedir ve ne yapmam gerekir. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim...
SR'nin doğru çalışması için ayar lens 50mm ise 50 , 100mm ise 100 seçilmeli. vb..
teşekkürler recep abi senin hatırlamadığın bir şey var mı acaba merak ediyorum..
hazır bir şeyler yazmışken bir amsterdam karesi paylaşayım sizlerle..
çok dahası var ama hangisini ekledim hangisini eklemedim bilmiyorum :S nasıl yapsam bilmiyorum..
Merhabalar,benim merak ettiğim bir konu var,makineye versiyon güncellemesi yaptıktan sonra acaba makine üzerindeki bütün ayarlar tekrar fabrika ayarlarına geri mi dönecek yoksa ayarlar bozulmadan sadece versiyon mu güncellenecek?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
031506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018501 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk