Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
herkese selam arkadaşlar !! benim makinemde firmware 1.0 var bunu 3.0 versiyonuna nasıl yüklerim?? programı netten indirdim ama makineye nasıl yükleyeceğiz?? sd karta sürükleyerek mi yükleyeceğiz?? bu versiyonun eski versiyondan ne artısı var?? yardımızı için şimdiden tşkr ederim...
sonyciler tarafından da izlemedesiniz arkadaşlar
fotoların çoğunu beğenerek izliyorum.
ellerinize sağlık hepinizin..
Ama lütfen hangi lensle çektiğinizi her defasında yazın..
Boş boş bakıyoruz sadece, bilgi yok genelde
k20d nin yüksek iso performansı çok hoşuma gitmedi gördüğüm kadarıyla..
k10d daha iyi gibi..
yanılıyor muyum?
Bir de sigma 10-20 fotolarında şu dikkatimi çekiyor.
özellikle 10mm değerinde yapılan çekimlerde renkler sanki pastelimsi.. o tatlı doku yok.. bunu sadece burada değil, birçok yerde böyle algıladım.
Erhan abi dönüşün muhteşem oldu karelerinin seyrine doyum olmuyor , emeğine sağlık
Ali bey " Laz ve Gaz " fotolarınız harika , sizde devamsızlık yapan öğrencilerimizdensiniz ancak yüklediğiniz fotolarla kendinizi affetiriyorsunuz Dünyanın ünlü mimari yapılarının imitasyonlarını aynı şehirde görme imkanı hoş olsa gerek
Pesmerge self portrait çalışmasında , başın tam çıksaymış süper olurmuş ancak bakışların kareyi kurtarmış
Hondam , Firmware güncelleme hakkında daha önce grubumuzda yayınlanan metnin kopyasını bilgine sunarım ;
- Öncelikle işleme tam dolu pil ile başlamak şart.
- Çok karmaşık değil, önce yeni firmware dosyasını sd-karta kopyalıyorsun.(Bu işlemi usb kablosunu kullanarak karta makina içindeyken yapabilirsin). Kartı makinaya takıp MENU düğmesine basılı tutarak kamerayı ON konumuna getiriyorsun. Çıkan menüden YES'i seçip güncellemeyi başlatabilirsin.
- Yaklaşık 90 saniye sonra ekranda complete mesajı çıkacak ve işlem tamamlanacaktır. (Bu mesaj görünmeden makinanın üzerinde hiç bir tuş ile oynama kilitlenebilir)
Elbette güncellemeden sonra karttan firmware dosyasını silebilirsin.
Sevgili panctom ; K20D nin iso performansı D300 den bile daha iyi bir kalitede. Eski bir K10D kullanıcısı olarak aralarında iyileştirme yönünde ciddi bir fark olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle iso1600 de fark ciddi anlamda ilerlemiş durumda..
Pentax K20D - Nikon D300 ve Canon EOS 40D iso karşılaştırması..
PENTAX K20D ISO 1600 >> http://ascii.jp/elem/000/000/105/105724/img.html
NIKON D300 ISO 1600 >> http://ascii.jp/elem/000/000/092/92081/img.html
CANON 40D ISO 1600 >> http://ascii.jp/elem/000/000/071/71339/img.html
PENTAX K20D İÇİN LINK >> http://ascii.jp/elem/000/000/105/105527/
NIKON D300 İÇİN LINK >> http://ascii.jp/elem/000/000/092/92059/
CANON 40D İÇİN LINK >> http://ascii.jp/elem/000/000/071/71350/
avs !! yardımın için tşkr ederim.
panctom !! sana katılıyorum bahsettiğin renk pastelliği sigma lenslerde var bunu söylemedim uzun zamandır nitekim sigma kullanıcı hatırı sayılır çoğunlukta,pentax makinen varsa pentax lensten şaşmamak lazım , evet pahalı lens ama fotğraflarda hata yok, 55-300 mm yakında elime geçicek burdan fotoğraflarını paylaşacağım herkese sevgilerimi sunuyorum,bol kareli günler.....
pastel renk olayını anlayamadım.kahverengi tonları söylüyorsanız,ben bayılıyorum bu renge..
eğer benim eklediğim 10-20 fotoları için söylüyorsanız,onların % 90 ını plug-in ile işlendi,bütün renkler tamamen farklılaşmıştır.
#kad-ir' tarafından 09.08.2008 15:37:38 tarihinde düzenlendi.
Ünlü moda fotografçısı çelik (stahl) benim makine ile çekim yapmıştı.pentax ı özlemiş
düzenlenmemiş hali
düzenlenmiş hali
hondam ,sigma lensler konusunda yanılıyorsun.pentax ın da çok dandik lensleri olabilir.üstünde sadece pentax yazdığını düşünerek iyi olacağını düşünme.sigma nında çok iyi lensleri var.
ben şahsen bu renkleri beğeniyorum,
özellikle Avs ın eklediği karelere dikakt et,çoğu 17-70 ile çekilmiştir.hepsi süper..
İzmir /Karşıyaka..
kadir slm !!!!! kullandığın lensi savunursun tabii hehee !!!dışardaki forumları da takip ediyorum kimsenin pentax lensler hakkında olumsuz bir yazı yazdığını okumadım,sadece telefoto olanların uzun ve biraz ağır olduğundan söz etmekteler o kadar, ya aslında sözün özü sen memnunsan gerisi hikaye bu işlerin sonu yok ,hergün yeni bi model çıkıyor,sevgiler.......
Burası coşmuş ne güzel, Üstadlarda burada...
Makinem doğu gezisinde olduğu için bu aralar tembelim ben ))
gelince arkadaşımın çektiği fotolardan koyarım artık buraya.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
08030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
021324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk