Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Dün aksam gittiğim MFÖ konserinden bir kaç kare.
tüm fotolar 1000 ISO ve 70-300 VR ile...
oynama var elbet
fatih abicim hayırlı olsun
avsar abi hos detaylar.. eline sağlık.
kadir abi su altı olanlar harika. ama kuşlar ters ışığa kurban gitmiş. 70 300 ün bıraktığı bokeh çok tatlı olmuş..
serkan onlar ne öyle, çok özenli kadrajlar harika..
çelik, daha iyi ışığı beklesen daha hoş olabilirdi.. ben de 1-2 fotoğraf ekleyeyim..
paris noterdam
anlamıyorum şu metal yapıyla bütün güzelliği birleştiren mantığı.. bu fotoğraf fikrimi açıklıyor açıkça..
galeria
#sdtyrdkn' tarafından 12.08.2008 00:45:05 tarihinde düzenlendi.
Sedat teşekkürler. fotoğrafların da yine "sdtyrdkn" markalı bakar bakmaz bu sedat'ın diyorum her zamanki gibi tertemiz.
Çelik seninde konser fotoların öyle.
Serkan usta yine camilere merak salmış hadi hayırlısı
avs, mosquitos detay fotoğrafları çok hoş. Tebrikler
Kadir, elindeki malzemeyi düşündüğümüzde su altı fotoğrafların süper
Sedat Fatih Abi'nin dediği gibi fotoğraflar tertemiz.
Bursa'ya döndüğünde zamanın olursa tanışıp görüşmek isterim.
PS' de öğrenmeye çalıştığım konularla ilgili bir deneme çalışması:
#aydemir74' tarafından 12.08.2008 03:14:33 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Dostlar, beğenilerinize pek layık değildi, lakin beğeni ve inceliğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Sevgili Endorf, sayende Las Vegas' ı senin gözünden gezmiş ve görmüş oldum. Çalışamaların herzamanki gibi temiz ve titiz. Ellerine sağlık. Boru çalan melekler in (eminim bir başka adı vardır ama ben bilmiyorum) olduğu kareye bir parça kontrast verilse harika bir perspektif olacakmış. Normal kontrast da gökyüzü patlayacaktır sanırım, tonal, curve veya local kontrast uygulanabilir. Ukalalık ettimse kusuruma bakma, en hoşuma giden karelerden biriydi.
Sevgili Pesmerge, anladığım makinanın renk çıkarma fonksiyonu pek başarılı değil, damlaların üzerinde yansıyan ışıklar da renk çıkarma işleminden etkilenmiş. O nedenle PS herzaman tercih sebebi, lakin çabuk ve acil durumlar için hiçte yabana atılır bir özellik değil. Portre çalışmandaki ışık kullanımı ve sunumundaki çerçeve yerine alt ve üst bant kullanımını çok beğendim, eline sağlık.
Sevgili Panctom, lens bilgisi konusunda haklısın kusura bakma. Benim en son yüklediğim kareler Sigma 18-50mm ve 10-20mm ile çekildiler.
Arkadaşlar 10-20mm ile ilgili görüşlerni paylaşmışlar, benim görüşüm de çok farklı değil. Hangi karelerden dolayı bu fikrinin oluştuğunu belirtebilirsen daha açıklayıcı bilgi gelecektir sanırım. Diğer yandan 10-20mm f/8 ve yukarısında başarılı bir lens bence altındaki değerlerde netlik ve düzeltilmeye çalışılırken veya Kadir' in dediği gibi PS daki farklı işlemler sonucu pastel görüntü dediğin şey oluyor olablir.
K20D ISO performansı konusuna Pesmerge de değinmiş. Benim eklemem şu şekilde: Bildiğin gibi yüksek ISO da noise level ortamdaki ışığa göre çok farketmekte, aynı ışık şartlarında ben de K20D nin ISO performansının iyileştirilmiş olduğuna inanıyorum.
Sevgili Avs, estağfurullah, senin detay çalışamalarını (ve sayfasını şu an hatırlamıyorum, daha önceki karelerin de dahil) ben de ilgi ve beğenerek inceledim. Özellikle 3. fotoğraf çok hoş, ellerine sağlık.
Sevgili Hondam, "pentax makinen varsa pentax lensten şaşmamak lazım" fikrine saygıyla katılamıyacağım. Bildiğim ve inandığım şudur ki, makina üreticileri bir makina sattıklarında ortalama 3 makina değerinde lens satmak üzere pazarlama planlarını yaparlar. Genellikle böyle de olur. HP nin toptan alımlarda $25 a printer satmasının sebebi nasıl sonradan satacağı binlerce $35 lık kartuş hesabı ise, popüler fotoğraf makinası markaları da aynen öyle.
Dünyanın en iyi lenslerini yapan firmalar malesef ne Nikon, Canon, Pentax ne de Minolta (yine Sony demeye dilim varmadı). Bu firmalar lenslerinin bir kısmını özellikle kit lenslerini Sigma, Tokina veya Tamron a yaptırmaktalar. Diğer lenlslerinide Zeiss, Hoya vs. ye yaptırmakta ve bir kısmını kendileri yapmaktlar. Pentax 16-50mm nin Tamron a yaptırıldığı bir ara internette epey konuşulmuştur. Bir başka örnek Sigma 70-200mm ve özellikle Tamron 70-200mm kalitesine erişebilecek çok fazla lens olmadığı konuşulmakta.
Lafı uzattım kusura bakma, bazı Pentax lensler çok iyi lakin fiyat/performans açısından cazip değiller. Diğer arkadaşalrın dediği gibi, Sigma ve Tamron olmasaydı bu markalar bu kadar makina satamazdı bence de. Sevgilerimle.
Sevgili Foxfo Hocam, hayırlı olsun. Ne demek, senin de çok güzel ifade ettiğin üzere burası makina vaya marka topluluğu değil, her zaman başımızın üstünde yerin var.
Isınma turlarınada kullandığın 85mm lensin bokeh i çok hoşuma gitti doğrusu.
Sevgili Kadir, hem topikteki mihmandarlığın, hem de azmin için seni alkışlıyorum.
Ters ışıkta yada arka planda parlak objeler varken bokeh vermek benim en tırstığım konudur, sen cesaretle üzerine gitmişsin. Ayrıca sana temiz denizler bulmak lazım Ellerine sağlık.
Sevgili Stahl, iyi ki sen söylemişsin yoksa ben atlayacaktım, düzenleme var mı diye Lakin çekim açıları ve ışık kullanımını çok beğendim eline sağlık. MFÖ kareleri de çok güzel
Sevgili Recep, toptan değil, yekden sevgiler.
Sevgili Mosquitos, ilk mesleğimde, köşelere o kimsenin anlamıyacağı garip rakamları yazarken, bir gün birisinin bunu fotoğraf malzemesi yapacağı aklıma bile gelmemişti. Detay çalışmaların çok hoş olmuş, eline sağlık.
Sevgili Serkan, senin şu çerez dediğin şeyleri bir çekebilsem keşke, nefis..
Sevgili Sedat, HDR tadında güzel Paris kareleri.. Eline sağlık.
Sevgili Aydemir74, PS da öğrenmeye çalıştığım konular demişsin, neyi kasdettin bilmiyorum ama sudaki tül etkisi güzel olmuş.
#erex' tarafından 12.08.2008 04:11:39 tarihinde düzenlendi.
Madem bu kadar laf ettim bari bir kaç kare de ben ekliyeyim.
Sigma 18-50
Tüm karelerde (kapalı çarşı hariç) P/L filtre var.
yan duvarlara exposure verildi.
Aynı lens
tüm karede exposure artırıldı.
#erex' tarafından 12.08.2008 04:00:03 tarihinde düzenlendi.
#erex' tarafından 12.08.2008 04:33:15 tarihinde düzenlendi.
Bir karanlık fotooğraf daha
Sigma 18-50mm
Şimdi biraz daha aydınlık kareler.
Split Dubrovnik arası yol kenarı manzaraları.
Sigma 18-50mm
Sigma 70-300mm
Yine Split-dubrovnik arasında sazlık ve ağaçlardan farkedemediğim ancak yoldaki meyva satcısından çocuklar meyva alırken farkettiğim nehir kenarı bir köy.
Sigma 18-50mm
Köyün sol ucu.
Köyün sağ ucu.
Bu da sağ taraftan pano çalışması:
teşekükrler erhan abi;
sabah sabah erhan abi , ne güzel yollar öyle , köy fotoğraflarında suyun DX10 havasındaki görüntüsü
iç içe bindirmede güzel olmuş karede.
sedat usta gezin bakalım,şık aydınlık kareler gökyüzü mavi valla şans
#onixon' tarafından 12.08.2008 20:22:08 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
032006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018701 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk