netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

bugünlük bu kadar fazla meşgul etmeyelim topiği

Tarih: 4 Ağustos 2008, 01:45 - İp: 88.***.**6.36
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

of, çok yoruldum

merhaba herkese, son birkaç günde hareket artmış baya, fotoğraflar için yükleyenleri tebrik ederim. ben de burda okulla olan işlerimi bitirdim sayılır, gezmeye de biraz başladım.. daha şimdi geldim venedik'ten, fotoğraflar henüz aktarılmadı bile bilgisayara.

başıma gelen şansızlıklar oldu. cumartesi roma'da mavi saatte pillerim bitti, akşam trende şarj ederim dedim, trende priz yoktu. venedikte bitik pillerle çok az fotoğraf çekebildim. pil olmayınca altın ve mavi ışıkları da beklemedim. bir başka kötü haber de mavi saatte roma'da çektiğim fotoğrafları jpeg modda çekmişim nasıl için yanıyor, bence gezinin en güzel fotoğrafları.. bir de ilginç bir olay atlattım. roma terminalinde fotoğraf çantamı çalmak üzere 5 kişilik bir çete dolap çevirmeye çalıştılar ama kandıramadılar, makinayı kurtardım.. az kalsın pasaport ve çekilen onca fotoğrafla beraber makinayı da kaybediyordum.. neyse, hiç değilse buna seviniyorum!

neyse, salıdan önce yüklemeye çalışacağım
15 ağustos'ta Türkiye'ye dönüyorum, ondan sonra sizi 1 ay oyalayacak kadar fotoğrafım olur heralde..

en kısa zamanda görüşmek üzere..

Tarih: 4 Ağustos 2008, 05:20 - İp: 79.***.**2.221
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

sdtyrdkn çok geçmiş olsun diyorum,venedik görmek istediğin yerlerden biri ,eminimki güzel kareler yakalamışındır,az da olsa bekliyoruz resimleri...

Tarih: 4 Ağustos 2008, 09:20 - İp: 194.***.**9.1
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

sdtyrdkn, gerçekten de geçmiş olsun, yazdıklarını okuyunca ben bile yoruldum, tüm aksiliklere rağmen yine de fotoğraf çekebilmişsin ne güzel . Venedik'e ben de gitmiştim ama iş sebebiyle o yüzden sadece bir öğleden sonra gezebildim. DSLR yoktu bende o zamanlar kompak makineyle çekmiştim birkaç fotoğraf ama sonuç hiç de iyi değildi. Seninkileri merakla bekliyorum.

Hondam eğer o zaman kadar Sigma 70-300 almazsam olabilir beraber de alabiliriz lensi. Ama ben spot alırım, öbür türlü çok para tutuyor. Garantili alımda ancak Kadir in Sigma 10-20 yi düşürdüğü gibi bir fırsat yakalarsam düşünebilirim.

Kadir, haklısın bence de filmli makinelerin verdiği fotoğrafların yeri ayrı ancak ben aynı keyifi K10 ile de alıyorum aslında. SLR nin toleransı konusunda bilemiyorum, SLR ile çekim öncesi çok özeniyorum, ışığa, kadraja çok dikkat ediyorum. Bir de polarize takılıydı ve eksi pozlama telafisi verdim, gökyüzünün patlamasını o şekilde önledim biraz. Maalesef DSLR de ben de çok çekim yapıp aradan iyileri seçiyorum ama bunun sebebi makine değilde benim özensizliğim galiba. Son zamanlarda K10D ile de çekimlerde özen gösteriyorum ve genelde hepsinde sonuç iyi gibi. Zaten son zamanlarda RAW yerine JPEG çekmeye başlamamın bir sebebi de bu özen meselesi.
Çok gevezelik ettim bir iki fotoğraf yükleyeyim de affetireyim kendimi

#t_yaman' tarafından 04.08.2008 09:55:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 09:50 - İp: 78.***.**5.148
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Hondam aramıza hoşgeldin

Sedat çok geçmiş olsun , fotoğraf aşkına ciddi sıkıntılara girmişsin. Dolayısyla ekleyeceğin fotolar daha kıymetli olacak

FLASH FLASH FLASH !!! Bu arada arkadaşlar tüm pentax'cıları özellikle K10D sahiplerini ilgilendiren bir gelişme oldu dünyada. Bu gelişme 2 şeyi ispatlıyor ;

1) Fotoğrafçılıkta sınır yoktur
2) K10D Pentax zor şartlara çok iyi dayanan bir yapıya sahiptir.

Belki takip eden arkadaşlar biliyordur. Geçen ay temmuz başı gibi ABD de Oklahama üniversitesinden bir grup araştırmacı K10D'yi 104.000 feet'e (yaklaşık 31km ) bir hava balonu ile yukarı çıkardı ve çıkış+iniş sırasında kareler çekti.

Önce detaylar ;
Sistem sırayla bir hava balonuna asılı 1.cil izleme sistemi , 2.cil izleme sistemi , vakumlu ve izoleli bir kutuda mini akü terminaline bağlanmış bir K10D ve en altta kozmik radyasyon dedektörü (diğer deneysel veriler için)

Veeeee şimdi hikayenin birbirinden muhteşem fotoları ;

Önce bu çılgın insanlar

Vakumlu ve izoleli kutuda bizim K10d ve beslemesi

Sistem havalanıyor

İlk kareler

58000 feet

70000 feet

VEEE 104000 Feet dikkatinizi çekerim bu yükseklikte sıcaklık -50C

balonun düştüğü nokta ve izleme sistemi sayesinde bulduklarındaki durumu

Ben Pentax olsam kesin bu deneyimi sayfalarıma taşır ve sponsor olarak desteklerdim. Bundan güzel reklam mı olur

Bu da 80000 feet 1024x868 çözünürlükte

Tüm pentax severlere sunuluuurrrrrrrrrrrrrrrrr

Tarih: 4 Ağustos 2008, 13:57 - İp: 85.***.**2.23
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

atmosferi bile deldi be :D

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:12 - İp: 85.***.**2.162
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Evet gerçekten de çok etkileyici bir çalışma. Galiba flickr adresinde daha fazla uzay fotoğrafı vardı yanılmıyorsam.
-50 derecede, hadi makinanın sağlam kalmasını anladık da o koşullarda çekim yapabilmesine şaşırıyorum.

Benim bir aradaşım K10D sini Fırtına Vadisinde kayalıklardan düşürdü, lens parçalandı, makinada çizikler oluştu ama fonksiyonlarda en ufak bir problem yok.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:37 - İp: 78.***.**5.148
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Dostlar hepineize tekrar merhaba.

Topiğe fazlasıyla ara verdiğimin farkındaym, affnızı rica ediyorum. Topik katkılar ve nefis fotoğraflarla sayenizde rekorlarını egale ederek ilerliyor. Fotoğrafa yeni başlayan tüm tanıdıklarıma bu topiği exif leriyle birlikte hatmetmelerini öneriyorum.

Epey geride kaldığı için, tek tek yorum yapamıyacağım kadar çok ve o kadar da nefis kareler var. Şimdilik hepinizin ellerine sağlık diyor ve sizleri teker teker alkşlıyorum.

Belki ilerleyen zamanda fırsat bulursam yorum yapmaya çalışacağım.

Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlar; hoşgeldiniz.
Makinası farklı olan arkadaşlarımn da buraya fotoğraf eklemeleri ayrı bir zenginlik olacaktır.

Ben de en son Hırvatistan gezisinden bir kaç kareyle katılayım.
Gezi aile boyutunda olunca çocuklar haliyle patron durumuna geliyor ve fotoğraf 3. hatta 4. plana düşüyor.

Niye karanlık fotoğraflarla başladığımı sorarsanız: gezi güzergahına paralel gideyim dedim (gerçi böyle aptığım için Bali den sonraki Singapur karelerine sıra gelememişti )

Sibenik.

Gökyüzünün renkleri biraz belli olsun diye, Level de siyah 0 yerine 10 kullandım, biraz da kontrast verdim.

Split Limanı

Tarih: 4 Ağustos 2008, 19:20 - İp: 78.***.**0.83
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Unutmadan hemen söyleyeyim:
Ortaköy buluşmasına katılan tüm arakadaşlara zaman ayırdıkları için teşekkür ederim. Yüz yüze tanşmaktan büyük mutluluk duydum.

Tabi asıl teşekkür bu olayı düşünen ve organize eden Sevgili Selahattin Abi ve Sevgili Recep' e..

#erex' tarafından 04.08.2008 19:28:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 19:27 - İp: 78.***.**0.83
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar Erhan Abi. Dönüşün Muhteşem Oldu ne diyeyim . fotoğraflar harika

Tarih: 4 Ağustos 2008, 20:45 - İp: 88.***.**8.232