netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Enis bayrağımıza can feda.

Onixon'un şapkası da moda yaratacak tarzda.

Tarih: 2 Temmuz 2008, 19:55 - İp: 88.***.**0.52
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Merhabalar;
Onixon un ayarı bozuk makinası derken, makinada acaba FF/BF sorunu mu var? Yani sorun buysa ayarlamanın yolları var, yardımcı olabilirim.

Tarih: 2 Temmuz 2008, 22:57 - İp: 85.***.**8.42
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi, Ortaköy fotoğrafınızı srgb'ye çevirip hafif contrast verirseniz daha canlı görünür. Adobe rgb'de kaldığı için renkleri hafif solmuş.

t-yaman onixon için yapılan yorum aramızda sadeci bir espiri. Yine de yardımın ve bu konuyla ilgili açtığın topikteki bilgiler için teşekkürler.

Tarih: 3 Temmuz 2008, 00:07 - İp: 85.***.**6.220
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bilgilendirdiğin için teşekkürler Realfriend Aranızdaki espiriyi bilmediğimden biraz sazanlık yaptım hehe

Tarih: 3 Temmuz 2008, 07:36 - İp: 78.***.**5.148
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Recep senin o söylediklerin bana çince gibi geliyor. Ben o işlerden anlamam ki. Bildiğim basit düzenlemeleri yapıyor bazan da hiç düzenleme yapmadan koyuyorum fotoğrafları.

Bu fotoğrafın linkini sana gönderiyorum. Bir zahmet sen düşündüklerini uygular ve yüklersen tüm izleyen arkadaşlar da farkı görüp sayende yeni birşeyler öğrenmiş oluruz.

Esaslı bir derse ihtiyacımız var ama bir türlü kısmet olmadı. Şimdi verdiğin videoları tekrar izlemeye koyuldum. Bu kez kısa notlar alarak ve bir uygulama yaparak ilerlemeye çalışıyorum.

Tarih: 3 Temmuz 2008, 10:22 - İp: 85.***.**0.95
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kad-ir usta tenorlar iyidir

enis şık kareler,

camoka abi mavi saatlerde Mecidiye Camii çok güzel çıkmış.

realfriend

t_yaman ben böle manzara çekecekken öndeki tanımadığım insalara pat diye back_fokus yapıyo tanımam etmem kızlar , kadraja giriyor

Tarih: 3 Temmuz 2008, 13:53 - İp: 85.***.**2.162
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Onixon üstadım,
O zaman ben sizden rica etsem de benim K10D ye bir ayar çeksek abicim, şöyle en güzelinden back focus yapsa bizimki de.

Tarih: 3 Temmuz 2008, 14:44 - İp: 78.***.**5.148
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Regaib kandiliniz mübarek olsun...

t-yaman estağfurullah. bir gün bize takıl, onixon sana back focus göstersin.

Selahattin abi estağfurullah. Zaten fotoğraf güzel, sadece web srgb renk tayfını kabul ettiği için adobe rgb renk tayfında bir fotoğraf yükledğinizde renk aralığını ayarlayamayıp fotoğrafı biraz solduruyor. Biliyorsunuz ben de raw çekmiyorum. fotoğrafınıza çok az dokundum.

Bu sizinki

Bu da hafif dokunduğum

#realfriend' tarafından 03.07.2008 22:05:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2008, 22:04 - İp: 85.***.**7.50
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Recep gerçekten fark yaratıyormuş. Işık ve yansımalar daha canlı duruyor. Bayrak direğinin bulunduğu bölgeleri incelersek fark daha iyi anlaşılıyor. Şimdi şu srgb neredeymiş bakıp bundan sonra kullanalım. Bilgilendirmen için teşekkürler.

Tarih: 4 Temmuz 2008, 08:58 - İp: 85.***.**5.44
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

birbirinden güzel fotoğrafları büyük keyifle izliyorum, bu ara biraz paslandım

tarihe not düşülecek kadar güzel bir İstanbul fotoğrafı Selahattin abi
"altın dokunuşunda katkısını azımsamamak gerek"

Tarih: 4 Temmuz 2008, 11:15 - İp: 85.***.**5.89