netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

fırsatını bulan gelsin kutlamalara.(kutlama günü orda olmayabilim ama ufak da olsa görevim var orada, provalarda rahatım) bugun ilk provalar yapıldı v muhteşemdi. kutlama günü daha güzel olacaktır. Serkan yarın akşamda prova var. akşam 9 gibi başlıyor. güzel bir yer ayarlayabilirim.
ışık gösterişinden kareler alamadım ama mehter konserinden bir kaç kare aldım. (panasonic FZ20 ile)

orjinal boyutlar:

Tarih: 28 Mayıs 2007, 01:32 - İp: 85.***.**4.209
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

PUSPUS yer için özelden bilgi atarmısın salı gün en yi izleme noktasını bumamız lazım,güzel kareler içn

Tarih: 28 Mayıs 2007, 09:06 - İp: 88.***.**2.155
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

puspus,
sen provalara katıldıysan bilirsin. yada bilen varsa belirtsin. Tüm bu etkinlikleri (mehter, konser, havai fişek, su gösterisi) görebilmek ve fotoğraflayabilmek için haliçte en uygun konumlanma nerede olabilir acaba? biliyorsunuz haliç büyük bir yer.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 09:08 - İp: 62.***.**8.77
onixon
onixon (üye)

işte melrock hem gelenler buluşmuş oluruz hemde güzel şeyler çıkarırız .Yer bakarız

Tarih: 28 Mayıs 2007, 09:28 - İp: 88.***.**2.155
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

özellikle sabah erken kalkıp çektiğiniz resimler harika, birsonraki gezide mutlaka bende olmak isterim... Fetih gösterilerini izlemek için pier loti uygun olur mu acaba???
yer kesinleştirdiğinizde mutlaka haber verin arkadaşlar...
burgman makinan hayırlı olsun, güle güle kullan...

#komutan' tarafından 28.05.2007 10:43:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 10:37 - İp: 85.***.**5.89
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

onixon,
aslında ben de bir buluşma içinde yer almayı, sizlerle tanışmayı ve beraber birşeyler yapmayı çok istiyorum. ama gel gör ki her zaman istediğini yapamıyorsun. genelde hep bir işi çıkıyor insanın. gerçi tüm bunlar bir bahane. ama işte bu bahaneleri de yok edecek irade gerekiyor insana ben sana iletişim bilgilerimi göndermemiştim. çünkü biliyorum ki siz arkadaşalar artık sık sık birşeyler yapmaya başladınız. ve çağırdıklarınızın çoğunda bir mazeret öne sürüp gelmemek hoşuma gitmezdi. o yüzden de şimdilik dışarıdan takip ediyorum sizi. ama ilk fırsatta bir organizasyona katılacağım sizinle. kim bilir belki de yarınki olur. ama emin değilim. akşamları işten sonra kalkıp biryerlere gitmek çok zor geliyor insana.
bu arada dün park ormanda boyner'in boyner25 partisi vardi. davetliler ağırlıklı olarak 18-30 yaş arası gençlerdi. çoğu da üniversite öğrencisi. onixon keşke gelseydin. tam senlik bir organizasyondu. gördüğüm herkesi şehir meleklerine benzettim nedense bir de zorb aktivitesi vardı tabi. o da çok eğlenceliydi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 10:55 - İp: 62.***.**8.77
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

serkan ben gelicem yarın ama nasıl haberleşicez?saat kaçta nerde vs ??

Tarih: 28 Mayıs 2007, 13:08 - İp: 88.***.**0.88
onixon
onixon (üye)

melrcock iletişim bilgileri,duyuru ve büyük organizasyon olursa hızlıca haber vermek için.Msılla oklenirse telefonlar dönülür.Yollarsan sevinirim bilgilerini.

Komutan bakalım bu başlıktan duyururuz.Farklı noktalardanda izlemek farklı açılar verecektir size.

2saniye gecikmeli mod kullanalım : + tripot

hawaii fişekler yokken uzun pozlamalarda iso100 f8-11 arası diyaframla.Işığa göre 8,10,15,20 gibi pozlamalarla su fıskıyeleri güzel çıkacaktır.Lazerler uzun pozlamadan dolayı üstüte binebilir.

Hawaii Fişekler 3 ayrı noktadan atılacak aynı vodafone'da benim çektiğim gibi.
iso320 f:8 8 saniye ile deneme yapmak lazım.Sadece ilk kareye bakın eğer ışıklar yerinde ise bakmadan perde kapandıkça basın basın çektikçe basın.Hawaii işekler patlarken çektiklerinize bakarken diğerlerini :D
kaçırmayın.

Büyük fişekler sonda yer alır.

------

Bende 2 farklı yer düşünüyorum.Ben 1 yakından 1 de farklı yerden çalışacağım,herkesin aynı yerde olması kadraj bolluğu yaratmaz farklı açılar güzel olacaktır.Haliç kocaman bir yer tepeden izlemekte eğlenceli kıyıda diptende ,galata köprüsündende.

Provalarda yer tesbiti yapabilirim inşallah =)

Tarih: 28 Mayıs 2007, 13:12 - İp: 88.***.**2.155
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

kusura bakmayın anca bakabilme fırsatım oldu. SAlı günü akşam orda olamıyabilirim ama bu akşam saat 9 gibi kesin orda oalcagım. Bi aksilik çıkmaz ise.
Işık gösterisinin hazırlandıgı platforumun karşısında standlar var. bence ışık gösterisi en güzel ordan izleniyor.
Gösteri Balat hastanesinin arkasındaki parkta olacak. bu akşam gelebilcek olan olursa görüşebiliriz. Kendiniz keşif yaparsanız fdaha uygun olur sanırım. Ben Panasonic FZ20 ve tripodumu kuracam bu akşam. keşke K10d bu ay elimde olsaydı da onunla çekmeye çalışsaydım.(:

onixon, telefonu numaramı özel mesaj atacagım. bu akşam gelebilmeye çalış, görüşelim.

----
pier loti gösteri izlemek ve özellikle fotograflamak için çok uzak. + Haliç köprüsünün diğer tarafında kalacak. oradan izlemek mumkun olmayabilir.

#puspus' tarafından 28.05.2007 14:28:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 13:58 - İp: 212.***.**5.5
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

akşama gelebilcek arkadaşlar olursa telefon numaramı özelden isteyebilirler.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 14:14 - İp: 212.***.**5.5