netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Değerli arkadaşlar bir kaç kere sordum ama kendinizi fotograflara öyle kaptırmışsınız ki görmediniz. Metering mod fabrika yarı 10sn ama seçeneklerde 2sn de var..Bu ne işe yarıyor tam olarak..Yani 10 sn ölçü mü alıyor ki bu mümkün değil?

Öte yandan ISO uyarısını sesli vermiyor değil mi?

Tarih: 29 Mayıs 2007, 10:02 - İp: 212.***.**2.139
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar hayyamda ikinci el lens takas edebileceğim. Vaya satıp başka bir şeyler alabileceğim. Bir efendi esnaf bilenler yazabilir mi.Elimde bir kaç lens var . Filitre ile takas edebilirim belki.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 10:03 - İp: 88.***.**0.2
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

***Fetih Provaları***

Tarih: 29 Mayıs 2007, 10:44 - İp: 85.***.**5.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

***Fetih Provaları***

Tarih: 29 Mayıs 2007, 10:57 - İp: 85.***.**5.89
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Lazut bahsettiğin metering mode değilde drive mode (gecikmeli çekim)olabilirmi. Metering mode un zamanla ilgisiyok, ışık ölçümünü nereden alacağınla ilgili, spot,matrix, orta ağırlıklı gibi.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 11:16 - İp: 62.***.**4.215
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle güzel dostlugunuz için ben teşekkür ederim, [>:D

Tarih: 29 Mayıs 2007, 11:52 - İp: 212.***.**5.5
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ime eline sağlık abi

pobeda, özelden mesajını gördüm kullanım kılavuzunu speedyshare'e yüklemeye çalıştım ama maalsef mac'ten yüklediğim için gitmedi sanırım
. Ama melrock göndermiş zaten. Makinen hayırlı olsun.

komutan, seninle henüz tanışamadık ama umarım akşam görüşüp tanışacağız.
prova olmasına rağmen renk cümbüşü. Eline sağlık

Ve tabii puspus yardımın için teşekkürler, umarım bir aksilik çıkmaz tanışır, görrüşür iyi kareler çıkartırız.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 12:54 - İp: 212.***.**7.114
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

@mirsat
Arkadaşlar hayyamda ikinci el lens takas edebileceğim. Vaya satıp başka bir şeyler alabileceğim. Bir efendi esnaf bilenler yazabilir mi.Elimde bir kaç lens var . Filitre ile takas edebilirim belki.

No:17/19 Kat:2 D:211
Bu arkadaştan alışveriş / takas yaptım, beğenmediğimi sorunsuz iade ettim vs.
Bir deneyin

Tarih: 29 Mayıs 2007, 13:08 - İp: 88.***.**4.196
zekai111
zekai111 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba, -öncelikle bu yazıyı forumda yeni olmaktan ötürü yanlışlıkla yeni başlık olarak açtığım için tekrar okuyacak arkadaşlardan özür diler uyaran arkadaşlara teşekkür ederim-
13 yaşındayken cmeha-smena ile başlayan fotoğraf hayatım sırasıyla zenit E, kiev, Yashica mat 124 g ile 90 lara kadar devam etmişti, o yıllarda nikon canon alacak para hak getire idi, neyse 15 yıl sonra yaş kırka dayandığında baktım teknoloji de artık kemale ermiş ve beklemenin anlamı yok kendime bir k10d satın aldım.. Marka seçiminde k bayonet, buna uygun objektifleri almanyadan çok cüzi fiyatlarla edinebilmek ve objektifi mıncıklamaktan pek ziyade keyif alıyor olmak etkili oldu. Forumdaki k10d kullanıcılarının kullandıkları objektiflerle ilgili deneyimlerini paylaşabileceği bir ana başlık olsun istedim, yani amacım k10 d nin diğer dslr lerle kıyaslanmasından öte takılan objektiflerle çekim modları ile vs kendi içinde kıyaslanması, filtreler eski objektifler hakkında tavsiyeler verilmesi vs.
Marka seçimiyle ilgili son söz; bronica haselbladd vs makinenin rols-royce u, Nikon mercedesi canon bmw si olabilir, benim amacım Audi'cilerle (pentax) hasbıhal etmek .
almanyadan 90 euroya ; revonion 1.2 50 mm,2,8 x 35 mm Flektogon, Vario 80-200 mm Soligor, Super Takumar 1:1,8/55 objektiflerin yanında makro çekim için 4 uzatma tüpü, Sunpak Thyristor 388 flaş ve pentax spotmatic slr body hediye geldi, hepsinin kondüsyonu mükemmel, fiyatlar öyle uygunki yakında objektif kolleksiyonuna başlayacağım, bunlarla yaşayacağım deneyimi paylaşmak için sabırsızlanıyorum... ayrıca birde k bayoneti m42 ye çeviren adaptör aldım... Demem o ki aman 2. el piyasası yükselecek bu konuları fazla konuşmayalım diye gereksiz endişe etmeyin, yurtdışında dağtaş bu lenslerle dolu...
Tek endişem bu düz ağız k bayonet objektifleri ve m42 adaptörünü sık kullanmanın body ye zarar verebileceği konusu, nelere dikkat etmek gerekir? dikkatle uygulanması bir zarar verirmi?
Makine ile ilgili ilk izlenimim 18-55 mm kit objektifinin 3.5 olan diafram açıklığının bir parça yetersiz olduğu ve az ışıklı ortamlarda sıkıntı yarattığı, ama sorun değil f 1.4 lük objektif yolda nede olsa ... birde başka bir derin konuya girmek istiyorum camera obscura... yani bildiğimiz iğne deliği kameralarla çekilen fotolar, nette gezinmenizi ve bir bakmanızı öneririm, işin sürprizi k bayonetimize takılacak bir özel kapakla böyle fotoğraflar çekmemizde mümkün, deneyimi olan?

Tarih: 29 Mayıs 2007, 13:23 - İp: 85.***.**2.82
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

@lazut
Değerli arkadaşlar bir kaç kere sordum ama kendinizi fotograflara öyle kaptırmışsınız ki görmediniz. Metering mod fabrika yarı 10sn ama seçeneklerde 2sn de var..Bu ne işe yarıyor tam olarak..Yani 10 sn ölçü mü alıyor ki bu mümkün değil?

Metering Operating Time / Pozlama Ölçme İşlem Süresi
Ben bazen ışığın durumuna bağlı olarak makinenin pozlama değerini almakta zorlandığını hissettiğim zamanlarda süreyi yüksek tutuyorum 30 sec. Ama 2sn diye bir değer yok. 10-3 ve30 sec var.

#foxfo' tarafından 29.05.2007 23:12:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 13:25 - İp: 88.***.**4.196