netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar,sonunda dfa 100mm macro geldi.Acemiliği atamadım ama bir iki foto paylaşayım

Tarih: 5 Şubat 2007, 23:45 - İp: 88.***.**1.221
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

bütçe sorunu yoksa 18-55 yerine sigma 17-70 almak daha mantıklı olur. 17-70 üzerinde macro özelliğinide barındırdığı için genel kullanımda çok ihtiyaç duyabileceğiniz bir objektif.

Pentax ın sigma objektiflerle birlikte kit halinde satıldığınıda duymuştum. Bükey fotoğrafçılıktan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Tarih: 5 Şubat 2007, 23:52 - İp: 85.***.**9.19
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Hamsiköy'ün dikkatine;

Almak istediğin genişaçı lenslerden Sigma 10-20mm yi kullandım. Çok kaliteli bir lens. Ancak bu modelde hızlı fokuslamayı saglayan HSM özelliği Pentax gövdelerde çalışmıyor. Dolayısı ile Sigmanın Pentax için ürettiği lenslerde HSM özelliği yok.
Konuşulanlara göre K10d HSM ye uygunmuş. Bu sebepten sigma Pentax içinde HSM lensler üretmeye başlayacakmış.Gerçi ben sigma 10-20mm nin hızından memnundum.Geniş açıda hızlı fokuslama ne kadar önemlidir ve hangi tarz fotograflar için gereklidir bilmiyorum ama yine de hızlı fokus hızlı fokustur. Kaldı ki HSM özelliğinden dolayı fiyatta artış olmuyor. Çünkü ben Pentax uyumlusunu alırken Nikon uyumlusu ile aynı fiyattı.
İleriye yönelik bir yatırım yapmak niyetindeysen Sigma 12-24 ü alman daha doğru olur. Çünkü Full Frame uyumludur. İleride böyle bir body alırsan Sigma 10-20mm yi kullanamazsın.Aralarındaki fiyat farkı seni çok etkilemeyecekse 12-24 daha mantıklı bir yatırım gibi görünüyor.

#mecnun999' tarafından 07.02.2007 22:21:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Şubat 2007, 23:53 - İp: 81.***.**6.136
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Bu biraz hatıra defteri kapağı gibi oldu ama

#amati' tarafından 06.02.2007 00:33:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Şubat 2007, 00:18 - İp: 88.***.**1.221
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Amati macro lensin hayırlı olsun
Çok çok süper görüntüler vermiş bu lens sana.Seni ve 100mm yi kutlamak lazım.Unutmadan bu macro prime lensler marco dışında çok da başarılı portre çekimler yaparlar.Bunu göz ardı etme.

100mm makro lensin markası,fiyatı nedir??

Tarih: 6 Şubat 2007, 00:52 - İp: 85.***.**7.17
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sağol osmanlı.Acemiliği atayım daha iyi sonuçlar alırım gibi hissediyorum.
Lens Pentax dfa 100mm macro.

Evet portrede de çok keskin sonuçlar çıkıyor.

Selamlar.

Tarih: 6 Şubat 2007, 00:59 - İp: 88.***.**1.221
roanwolf
roanwolf (üye)
Ankara / Meraklı

xtolga: bütçe sorunu yoksa 18-55 yerine sigma 17-70 almak daha mantıklı olur. 17-70 üzerinde macro özelliğinide barındırdığı için genel kullanımda çok ihtiyaç duyabileceğiniz bir objektif.

Pentax ın sigma objektiflerle birlikte kit halinde satıldığınıda duymuştum. Bükey fotoğrafçılıktan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ben bi görüşeyim o zaman. Yardımlaarınız için teşekkürler.

Tarih: 6 Şubat 2007, 01:23 - İp: 81.***.**8.52
akka51
akka51 (üye)
Kütahya / Amatör

amati abi senin bu makrolara hayran kalmamak elde değil eline sağlık

devamını bekliyoruz keşke yaz olsa böcekler filan tam senlik

Tarih: 6 Şubat 2007, 06:11 - İp: 88.***.**1.75
akka51
akka51 (üye)
Kütahya / Amatör

ya bu k10d ciler iyi tuttu.

aslında bir geziyle buluşmak lazım.

ben alamadım daha ama

neyse k100d alıcam olmazsa benide aranıza alırsınız heralde

Tarih: 6 Şubat 2007, 06:14 - İp: 88.***.**1.75
mysticc
mysticc (üye)
İstanbul / Amatör

Bunlar da benden arkadaşlar.Dün ikinci el aldığım zoom objektifi denemek için çektiğim k10d fotoğrafları.Hava kapalı olduğu için ancak bu kadar oldu.

Tarih: 6 Şubat 2007, 10:05 - İp: 85.***.**6.126