netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

herkese selamlar arkadaşlar,işlerimin yoğunluğundan dolayı bir kaç gün uzak durmak zorund kaldım bilgisayardan ama aklım hep k 10 d ve burdaydı.en son 55.sayfada bırakmıştım konuyu geri döndüğümde neredeyse 100.sayfaya geçilmiş.Bu ne hız?Dün biraz bugünde biraz okuyup sonund size yetiştim,yorum yazmak istediğim yerleride elime bir kağıt kalem alıp not ettimki yanlış cümleler sarf etmeyeyim.şimdi müsadenizle yorumlarımı toplu olarak yazmak istiyorum buraya..

ADNAN abi kızının çektiği resim gerçekten çok başarılı,yakında sigma 10 -20 ile çekim yapacağınızı söylediniz,merakla bekliyorum.Ayrıca hdr çlışmaları adına yüklediğin resimler ve açıklamalar için teşekkür derim.
BİSGUIT ve KIVANÇ abiyede hdr açıklamaları ve resimler için teşekkürler.
AMATİ beni hiç şaşırtmadın resimler yine çok güzeldi,çiçek,kivi ve limon resimleri,en son yüklediğin çilek resimi çok güzeldi ve canımda çilek çekmedi değil hani.
Adnan abi verdiğin pentax lenslerle ilgili link içinde ayrıca teşekkürler.çok faydalı oldu.

SDTYRDKN verdiğin hdr linki için teşekkürler ben kullanamam şimdilik ama abime yolladım adresi onun işine yarayacağına eminim.
XTOLGA,MELROCK ve CFİLİZ 18-50 sigma 17-50 tamron ve 16-45 pentax lensler hakkında verdikleri bilgiler için teşekkürler.

GAJİN manzara resmi güzel ama arkadşların yptıkları eleştirilere bende ktılmadn edemiyeceğim.

FHAKGUDER martı resimleri ve hdr çalışmalarını çok başarılı buldum tebrik edrim.

GOLDEN VE KOD arkadaşımızın yeni makineleri hayırlı olsun.Golden hdr denemen çok güzel.

makinesini satmk zorund kalan arkadşada çok üzüldüm aynı duyguları bende yaşadım ama son anda satmaktan vazgeçtim.insanın makinesini satmk zorunda kalması ne kadr kötü bir duygu ya.

herkese iyi geceler.konuyu yakından takip edecem mümkün olduğunca.

Tarih: 4 Şubat 2007, 23:26 - İp: 88.***.**0.135
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hamsikoy bahsettiğin lenslerden Pentax ın ki fiyat olarak bildiğim kadarı ile en pahalı olanı.
Sigma 10-20 fiyat olarak da en uygunu.Bende şu an Sigma 10-20 var.Bu lens çok başarılı.Tavsiye ederim.

Tarih: 5 Şubat 2007, 00:06 - İp: 88.***.**8.185
as
as (Üye)

Arkadaşlar APS-C boyutundaki sensörler 10mp.de aşağı yukarı aynı performansı gösteriyor.O yüzden aralarında çok büyük performans farkı olması mümkün değil.
D80 800 ıso dan itibaren fotoğraflara kullanıcısı istemesede noise reductıon uyguluyor.Pentax ise 1600 ıso da kullanıcısı isterse NR yi aktif hale getirip istemezse iptal etme hakkını sahip.

Pentax tercihi fotoğrafı çekene bırakmış.Nikon da böyle bir tercih imkanınız yok.Ama NR nin seviyesini daha da arttırma imkanınız var.

Peki bu fotoğraflara nasıl yansır.
Noise miktarını grafiksel olarak incelerseniz D80 de 800 iso dan itibaren uygulanan NR den dolayı grafikte daha az noise görürsünüz.
İncelemeyi fotoğraf üzerinde yaparsanız K10D nin 800 ve 1600 ıso da daha keskin görüntü verdiğini görürsünüz.

Sonuçta noise miktarları aşağı yukarı aynıdır.

Bu söylediklerimi aşağıdaki karşılaştırma linkindeki fotoğraflarda destekliyor.
Grafik eğrisini görmek isteyenler DPreview e bakabilir.
Fotoğraflardaki sonucu görmek isteyenler BURAYA TIKLAYABİLİR

Benim buradaki kişisel tercihim ise fotoğrafı ben çekiyorsam NR uygulayıp uygulamıyacağıma veya fotoğrafı bilgisayarımda açtığımda noise miktarına göre NR yi görerek kendim yapmak isterim.
Tabii bu benim kişisel tercihim.Ama 1600 ıso da makina içerisinde NR uygulamasının seçilmesi mantıklı.

#as' tarafından 05.02.2007 00:13:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Şubat 2007, 00:07 - İp: 88.***.**8.185
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

kees,çok teşekkürler.Çilek mevsimi gelsin yeriz hep beraber.Bunlar tatsız tussuz sera

Tarih: 5 Şubat 2007, 00:22 - İp: 88.***.**1.221
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sevgili kees, yardımcı olduysa ne mutlu. biszquit'in videosu oldukça yararlı oldu bana da. hamsiköy'ün yaşadığı durum gerçekten üzücü ama çabucak halletmiş, çok sevindim. geçmiş olsun.. bu netfotoğraf beni de çok sardığı için ben de sevgilimle ufak çaplı bi tartışma yaşadım ama o da artık bir k10d hayranı. kendisi denedi gördü, beraber çıkacağımız gezilerden iyi fotoğraflarla döneriz inş

bu arada d80 ve k10d aynı sony sensörünü kullanıyor bildiğim kadarıyla. noise konusunda as gerekli bilgiyi vermiş, ben bildiğimi paylaşayım dedim.

Tarih: 5 Şubat 2007, 00:39 - İp: 88.***.**0.183
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

selamlar arkadaşalr...

Eski üyelerden olarak ben ; sizlere iyi bir tavsiye yapmak istiyorum...

SLR nedir...Neden İhtiyacımız olur , yada olmalı..

....

Öncelikle Fotograf kalitesi'ne ihtiyacımız var...

Tabi Bunun için yeni ; yada eski Tüm SLR makineler işimizi çözmez...Önemli olan yeni alıp hüsrana uğramaktansa ucuz bir fiyata DSLr almak ve en iyi lensi kullanmak...

neden böyle düşündüğümü soracak olursanız...Ben eskiden PRETEC DC3A30 kullanırdım...ve herkes bu makinaya hasta olurdu......Başta Pazarbey... ..

Hatta bir PRETEC Alcam derdi....neyse...!!!

Şimdi ben D100 Aldım 2.el çok uygun fiyata...ve bu yeni çıkan makinalar kadar iyi..Gövde çok sağlam üstelik...Tabi bazı özellikleri yeni çıkan makinalara göre eksik , ama o özelliklere inanın çok ihtiyacınız olmuyor...Ben bunu tecrübeli biri olarak anladım...

Neden derseniz ; tabi bu zevke kalmış...Ama temiz bir makina olsa ve ucuza alsanız ; sonra o makinaya süper kaliteli bir lens taksanız bence daha iyi olur...Eğer fotograf kalitesi istiyorsanız....

18-70 lens kullanıyorum D100 ile...İnanın PRETEC kadar kalite veriyor...Halbuki ben daha kaliteli olacağını düşünmüştüm...
Demekki adamlar PRETEC makinaya iyi lens koymuş...

sonuç olarak NİKON VE CANON Hava atmak ve duygularımızı tatmin etmek için en iyi makinalar...

fakat Lens olarak ne alacaksınız...Kalite istiyorsanız makina fiyatı kadar LENSLER almanız gerekiyor..

Oysa Gidip bir tane Compact makina alsanız , valla daha iyi.....

Mesela Canonların yada Nikonların Compact makinalarını alsanız daha iyi...Üreticilerin amacı lens ve yedek malzeme satmak bence..bunu iyi anladım...

Ben mecburen iş icabı D100 aldım..Prestij olsun , müşteri gördüğü zaman güvensin diye ama kaliteli fotograf vermem için kesinlikle 1.000 - 1.500 YTL iyi lenslerden almam gerekiyor...

İşte bütün mesele bu..Bizler amatörüz ve paralarımızı bunlara harcamayalım..O paralar kolay kazanılmıyor..:

Tabi parası olan için ayrı mesele....

Yapılan Tüm incelemeler ve Bilgiler içi AS ve diğer arkadaşlara teşekkürler...

Uzun zamandır yazmıyordum...Şimdi işte oldu..:,,,
içimi döktüm...

saygılar tüm arkadaşlara yakın zamanda Macro fotolarla görüşmek üzere....

SELAMLAR...

#ati2001' tarafından 05.02.2007 02:12:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Şubat 2007, 02:09 - İp: 85.***.**0.19
as
as (Üye)

Atilla döktürmüşsün hocam.

Demek D100 aldın.D100 senin işini görüyorsa fiyat farkını objektife yatırmak tabii'ki daha mantıklı.
Makinan hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Tarih: 5 Şubat 2007, 14:45 - İp: 88.***.**8.185
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Adnan Bey Abi hani sen karar vermedin ama büyük ihtimal k10d olcak ya tercihin.Sen şimdi gidip bi d80 alıyomuşsun o kadar yazdıktan sonra ne komik olur...sonra diyomuşsun ama bu daha iyi falan

Tarih: 5 Şubat 2007, 15:27 - İp: 88.***.**6.182
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi sürprizlerin adamıdır.Ne zaman ne yapacağı belli olmaz.

Bir bakmışsın D80 alır,bir bakmışsın R1 ve hatta bir bakmışsın benim 9500'e 2000 ytl verip benden satın alır.

Selam kees.Senin yaşın kaç bu arada??
Ona göre bakayım benmi senin abinim sen mi benim?

Tarih: 5 Şubat 2007, 15:35 - İp: 85.***.**7.17
tekin43
tekin43 (üye)
Kütahya / Meraklı

üstadlar, benim bir sorum var. dslr makinadaki 14-40, kompakt makinalardaki 28-80'e mi denk geliyor?

Tarih: 5 Şubat 2007, 15:41 - İp: 85.***.**1.181