Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
cave elindeki lensler epey değere bindi son günlerde. tabi eğer k mount ise.
sdtyrdkn, evet lensler k mount
cave donusturucuye gerek yok, kullanabilirsin. bahsettigin lens sanirim su: tikla
manuel focus yapman ve lensi takarken focal length degerini girmen gerekecek. k100d de makine zaten soruyor boyle bir lens taktigin zaman. cok kolay bir islem ozellikle prime lenste.
k mount ise k100d ve k10d ile kullanabiliyorsun. çok şanslısın. k10d kitapçığını indir incele, orada bilgiler olacaktır. buralarda linkini bulabilirsin. hangi sayfada bilmiyorum. kolay gelsin
golden,
Bu tür programlar eskiden beri var. Bir zamanlar Hard Disk lerimiz için kullandığımız Stacker veya DriveSpace benzeri metodla yani sıkıştırma yaparak kapasiteyi artırıyorlar. Bunlardan biri de SwellDisk ve SD, XD ve CF kartlar için kullanılıyor. Ancak, dediğim gibi kaydedilen dosyayı sıkıştırarak kaydettiklerinden, zaten sıkıştırılmış olan Jpeg, DNG,RAW, mpeg, mp3 gibi dosyalarda işe yaramaz.
Bu program genellikle PDA, Smartphone ve benzeri cihazlar için belirli bir kapasite artışı göstertebilir çünki bu cihazların kullandığı (multimedia dışındaki) dosyalar sıkıştırılmaya uygun. (örn: TXT, DOC. XLS vs.)
1 GB Kart SwellDisk ile formatlandığında makina tarafından 2 hatta 3 GB olarak tanınacak fakat yine 1 GB jpg kaydedecektir. Çünki jpg zaten sıkıştırılmış resim dosya biçimidir.
RAW, DNG gibi dosyalar tam sıkıştırılmadıklarından %20 civarında daha fazla dosya yazılabilir ancak, bu durumda karta yazma hızı etkileneceğinden makinanın FPS oranı düşebilecektir.
kısaca tavsiye etmem.
Makinan hayırlı olsun.
hisli, evet o verdiğin linkteki lensten bendeki..koboron 80-200 ün benzer fotografını bulamadım internette ama o da iş görür yani
sdtyrdkn, sıra K10D yi almaya kaldı çift lens kitiyle beraber alabilirsem 4 lensim olacak yani
Arkadaşlar merhaba.Üstadın muhteşem afrikalılarından sonra ne göndersek boş ama bir bakarsınız.Çilekleri suya koyup dondurdum.Fena görüntiler çıkmadı.Bu arada raw olarak çekip cs2 de direkt açtım.
Pazartesi pentax 100mm macro yu alıyorum.Daha iyi fotoğraflar gelecek inşaallah
amati,
süper çekimler yapmışsın eline sağlık.
bu makrolardan daha iyisi nasıl olacak merakla bekliyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579520 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -