Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Arkadaşlar tekrar selam...
Umarım sıkmıyorumdur...
Yarın K10D siparişini vereceğim...
18-55 kit lensle birlikte alacağım....
Lens takviyesini bilahare yapacağım....
18-55 lens 200 liraya geliyor kit halinde alınca...beni de bi müddet idare edecektir...En azından makinayı tanıyıncaya kadar...
Bu lensin filtre çapı 52 mm ... Circular Polarize filtre de almak istiyorum... Hesaplı ve sonuçları güzel olan hangi markayı önerirsiniz...(B/W biraz pahalı galiba)
Bir de SD kart ne alsam acep...
SANDİSK 1 GB SD EXTREME III 83 YTL
KINGSTON 2GB* SD Ultimate Card (133x) 99 YTL
Bunlardan biri ya da önereceğiniz başka ne varsa
#y_k' tarafından 02.02.2007 15:20:27 tarihinde düzenlendi.
y_k sd kartını 2gb. lık al.
Adnan Abi 2 GB lık yazmış olduğum Kingston markayı kastediyorsunuz değil mi?
Peki ya polarize filtre?
As, 2GB önerini RAW nedeniyle mi söylüyorsun? Pentaxta 1 poz RAW kaç mb tutuyor?
22 bitlik A/D dönüştürcü pratikte ne işimize yarıyor?
#merson' tarafından 02.02.2007 15:30:22 tarihinde düzenlendi.
#merson' tarafından 02.02.2007 15:37:39 tarihinde düzenlendi.
polarize yi kullanmadığım için şunu al diyemiyeceğim ama Sigmanın filtre fiyatları makul.Kendi lensleri üzerinde test edildikleri için tavsiye edebilirim özellikle DG serisi.
Ben mesala Sigmanın UV filtresini kullanıyorum çok iyi.
Onun da makrolusu çıktı, onu alın.
Merson K10d nin Raw ları ortalama 13-15mb. arasında oluyor.
22bit'lik konvertörün faydası makinanın 22 bit'lik renk bilgisini algılayıp bunu işleyerek 12 bit'e dönüştürmesi.Diğer dslr biliyorsun 12 Bit i algılayıp yine 8 veya 12 bitlik çıkışlar veriyor.
Bunun fotoğrafa nasıl yansıdığı ile ilgili bir kaynak bulursam fotoğraflar ile bunu göstermeye çalışırım.
kısa bir video buldum
tahminim Rusyadan bir site k10d'tanıtım videosunu çekmiş. rusça anlatım ama ingilizce altyazılı. orta seviyede ingilizceyele anlaşılacak cinsten. genel olarak bilindik özelliklerden bahsediyor. açılmamış paketinden başlıyor. lensleri takıyor. ayarlarını gösteriyor falan. makinayı fiziksel olarak tanımak isteyen arkadaşlar için faydalı olur diye düşündüm. upload ettim. linki buraya mı yazalım yoksa ayrı başlık mı açayım? veya Adnan abi kontrol ederse ve isterse ilk mesaja da ekleyebilir. (mesajlar hızla ilerlediğinden millet faydalanamaz diye dedim)
meliksahu linki buraya yazman daha iyi olur.
Merson 22bit'lik işlemcinin faydalarını görsel olarak sunan pek kaynak yok.Çünkü işlemciler henüz çok yeni.Makina üzerindeki uygulamalarda'da bunu ilk yapan üretici Pentax.
Aşağıdaki 3 fotoğraf sana yeterli fikri verecektir.
En üstteki 22bit'lik bir işlemcinin sunduğu fotoğrafın crobu alttakiler ise 12 bit'lik işlemcilerin crobu.
Tabii burada şunuda belirteyim her üreticinin fotoğrafı işleme algoritmalarının farklılığınıda göz önünde bulundurmamız lazım.
Bunu sadece görsel bir bilgi olarak veriyorum.
peki. o zaman link burada :
http://www.filefactory.com/file/e330e7/
indirme işlemini ayrıntılı anlattım. uzun yazdığıma bakmayın işlem baya kısa sürüyor.
indirmek için açılan sayfada biraz aşağıya inip
koyu şekilde "Download for free with FileFactory Basic"
yazan yere tıklıyorsunuz. açılan sayfada aşağıya inip güvenlik kodunu girdikten sonra
"Click here to begin your download " yazısına tıklıyorsunuz
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579520 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -