Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Pentax K10D
F/8
1sn. Elde pozlama
ISO-100
DESEN
Diyafram öncelikli mod.
19mm.
sRGB
Poz. 0 adım.
eline sağlık çok güzel. 1sn elde çok çok başarılı. mekan da güzel ama yerden geçen kablolar yakışmamış.
Adnan Bey bir Nikon-Canon sahibinin bu ayarlarla böyle bir resim çekebilmek için ne kadarlık extra yatırım yapması lazım? Ciddi bir soru.
Tamer selam.
Sen söyleyinceye kadar yerdeki kabloları farketmemiştim.
Fatih selam.
1sn. ye elde pozlamada böyle net fotoğraf çekmek çok zor.
K10D nin SR si çok iyi çalışıyor.
Aynı fotoğrafı Canon veya Nikon ile elde çekebilmek için orta karar tek bir lens için herhalde en az 500 avro fark verip IS veya VR li lens almak gerekir.İkinci bir lens almak istediğimizde'de verilecek fark'la beraber K10D body parasını geçeriz diye düşünüyorum.
Elde çekim için makul süreyi 1/odak uzunluğu kabul edersek, (bu el titremesi olayı her ne kadar kişiden kişiye farkeden ve hatta aynı kişinin her çekiminde farklı olabilen bir durum olduğu için çok subjektif bir hesaplama olsa da) SR sistemi burada yaklaşık 4 stop kadar yavaş enstantane kullanmaya imkan sağlamış diye düşünülebilir. Gayet başarılı.
#bitpire' tarafından 29.01.2007 11:58:56 tarihinde düzenlendi.
Adnan beycim acaba beyaz ayarı otomatikmiyidi sizmi yaptınız?Ayrıca makinayla bu pazar çekim şansım oldu tanıma surecinde gorduğum manuelde bile nerdeyse kendi kendine gosteriyor nasıl çekim yapmammız gerektiğini bize sadece degerleri istegimize gore oynatmak kalıyo)))yanlız bilgisayar programını cokta hos bulmadım acıkcası yada ben çözemedim))
gaijin slm,
eğer sd kart bakıyorsan şu linklere bir göz atmanı tavsiye ederim. bana uygun geldi. 2GB'lık olanından ben de bir tane sipariş verdim.
2GB.
http://urun.gittigidiyor.com/HyperSpeed-SD-Card-2-gb-133x-takeMS-47ytl_W0QQidZZ3543325
4Gb
http://urun.gittigidiyor.com/HyperSpeed-SD-Card-4-gb-133x-takeMS-90ytl_W0QQidZZ3588525
Merhaba Ctesi günü K10D aldım Sigma 18-200 lens ile birlikte ve açıkçası D80 almaya gitmiştim. Satıcı fotoğraflar çekip makinanın kalitesini gösterdikten sonra almaya karar verdim. Emin olmak için internette gezerken sitenizi okudum ve makinadan dahada etkilendim. Ancak lens konusubda kafamda soru işaretleri kaldı. Lense 750 ytl verdim. Sizce doğru lensmi aldım yoksa başka bir lensmi önerirsiniz. teşekkürler.
Belki görenleriniz olmuştur.Benim çektiğim ve bir benzerini burada yayınladığım günbatımı fotoğrafı bugün milliyet gazetesi 1.sayfasında. BURADA
internet sayfasında ve aynı zamanda milliyet.com.tr anasayfada.
Derdim övünmek falan değil.Yanlış anlama olmasın. Bu resmi üyesi olduğum deprem tahminiyle ilgili derneğe ait özel bir forumda yayınladım.Haberde bahsi geçen kişide oraya üye. Resmi oradan izinsiz olarak yürütüp kendi sitesinde yayınladı, bugünde basına dağıttı. Resmin altındaki Denizli depremini bu resimden tahmin ettim ifadeside gerçek dışı.Ben bu resmi onun yürüttüğü yere depremden 1.5 saat sonra göndermiştim. Çok gerginim kamuoyunun yanıltılmasına alet etti benim resmimi. Üyesi olduğum forumun bağlı olduğu dernek bir basın bildirisiyle olayın aslını açıklayacak.Yayınlarlarsa.
Sadece buradaki samimi ortamda dertleşmek istedim.
#fhakguder' tarafından 29.01.2007 15:18:32 tarihinde düzenlendi.
#fhakguder' tarafından 29.01.2007 15:19:33 tarihinde düzenlendi.
Arkadaslar kafama bir soru isareti takildi bende yeni bir slr makinasi alip araniza katildim burda kanada da gazteciden tutun makina kullanan polis ajanlara kadar sordugumda 3 makina ismi bana verildi hic birinde pentax ismi gecmedi hic bir tavsiyede almadim hatta burda pentax makina bir cok buyuk magzada dahi goremedim bu pentax neden bu forumda bu kadar ovuluyor merek ediyorum.Turkiyede ki pentaxlar ozel uretimmi acaba? ve hemen bir hatirltma teknolojinin bu kadar ilerledigi su safhada cekilen ornek makina resimlerinin hangi makinadan ham ciktiginin garantisini kimse veremez.
#deductic' tarafından 29.01.2007 15:30:53 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -