Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
fhakguder,
"Sadece buradaki samimi ortamda dertleşmek istedim."
Üzülmekte haklısınız. Sonucu burada gene duyurunuz.
dur o üç makinayı tahmın ediyim
nicon canon sony????
pentax dslr pazarında bu urunleri yeni duyurdu..insanlar herzaman garantiye almak ister kendilerini ve bildikleri markadan şaşmaz...babam bile bu ne lan sıpa nikon alsana dedi..acıkcası anlatmakta gucluk cektım...
ben suanda paramla alabılecegım en ıyı makina oldugunu dusunuyorum..daha iyileri yokmu?var ancak benım paramın alacagı en iyisi bu..amerikada bir gazeteci,yada polis kameramanı tabiki giriş seviyesi bir dslr kullanma ihtiyacı duymaz..turkiyedede d2x 1d 5d kullanan biri pentaxa donup bakmaz...acıklayabılmısımdır umarım
deductic slm,
Sahsi gorusum olarak oncelikle sunu soyleyeyim. danistigin kisilerin Pentax'i onermesi icin guncel modelleri cok yakindan takip ediyor olmalari lazim. Cunku pentax'i bu kadar konusulur ve basarili yapan modeller K100 ve daha da onemlisi K10 modelleri. K10 piyasaya cikali yaklasik 4 ay kadar oluyor. aslinda ondan once de Pentax vardi. Ancak dslr modelleri k10 kadar basarili degildi. O yuzden de tavsiye edilen markalar arasinda yer almiyordu. k10'u bu kadar basarili yapan sey ise hem sahip oldugu ozellikler hem de bu ozellikleri almak icin odediginiz bedelin cok uygun olmasi. yani makine giris seviyesi dslr'lerden cok daha iyi ozelliklere sahip ancak orta seviye dslr'lerden de cok daha uygun fiyata satiliyor. yani fiyat/performansda cok basarili bir makine. dedigim gibi bu model cok yeni. o yuzden sana gorus bildiren profesyoneller, goruslerini anlik bir model uzerinden degil de yillarin genel bir birikimi olarak tavsiyelerde bulunmus olabilirler. ancak sunu da goz ardi etmemek lazim ki pentax'in su aralar gosterdigi basari ve popularite sadece Turkiye'de degil tum dunyada gecerli. bunu satis sitelerinden ve forumlardan da gorebilirsin.
Gaijini aynen o saydigin 3 isim verildi bana ve ustune basa basa aldigi zaman makinayi cok yolum oldugu ve istedigim resmi makinanin kalitesi ve zamanla benim tecrubelerimin cekecegini soyledilerki ne kadar dogru oldugunu kisa surede anladim.
Yanliz burdada yapilan ve eminim turkiyedede makinadan cikan ham resim uzerinde cok oynaniyor olmasi bugun bilgisayariniza acicaniz bir programla bir kac tiklamayla orjinal cektiniz resim cok degisik kaliteli bir hale burunebiliyor bu acidan baktigimda benim icin onem arzeden makinanin cekildigi sartlardaki kullanilan lensle beraber verdigim o anki kalite.Bu nedenle ustune basa basa yeni oldugum ama teknolojiyi cok iyi bilen biri olarak ham resimlere onem veriyorum bunada guvenmenin tek yolu kendi kamerandan cikan gozunle gordugun resim olabilecegine inaniyorum.Cok eski alalade bir makinadan cikan bir resmi kendi ellerimle ne hale getirdimi cok iyi biliyorum bundan dolayiki bir dslr makinadan cikan resmin bir kac tiklamayla cok degisecegini sizde kabul edeceksinizdir.
Pentax a karsi on bir dusuncem yok kotu iyi diyemem dersem haksizlik olur ama ben cok arastirdim her yol paris misali nikona cikti buda bir gercek.
onyargı olur olmaz onemli degil,savunmak bana duşmez zaten,ancak raw formatı zaten fotografla oynamayı mumkun hale getirdigi için kullanıslı ve tercih edilen bir format...
bir gazeteci fotografa oynama yapamaz,bu yasaktır,aynı sekilde poliste yapamaz..mesela olay yeri inceleme ekipleri sadece ayrıntıların fotografını cekebilmek için ve hiçbir sanatsal kaygı gutmeden direkt flaşla calısırlar...
fotografı ceken makina degildir tabiki fotografcıdır..nasılkı bunlar yokken zenit makinayla bile guzel fotograflar cekilebiliyorsa bunlarlada oyle fotograflar cekilebilir cunku fotograf fotografcının eseri ve becerisidir...
melrockun soylediklerine katılıyorum..pentax uygun fiyata en iyiyi sunuyor ancak mesela k10d bile en fazla orta seviye bir dslr olarak kabul edilebilir...otesi yok..ve bir gazetecei heleki amerikada kesinlikle orta seviye bir makina kullanmaz...
sorduklarının bu yonde cevap vermelerini gayet dogal buluyorum ve kendilerince haklılarda...ancak k10d oynama yapılmadanda hos fotograflar verebilir...buraya koyanların bu şekilde tercih etme nedenleri sadece kendi zevkleri,ustelik incelemede işlenmiş fotograflar yok..sadece rawdan donusturulen fotograflar var..
ayrıca fotograf işlemek cok basıt bır objeyi bile cekici hale getirebilmemizi saglarki cogu zaman fark yaratmak adına gereklidir...
amati mukemmel bir fotograf..17-70mi???
gaijin,teşekkür ederim.17-70mm evet.Ben bu macro ya fena sardım ama aradığın lensi bulamayınca bazen Pentax yanlış bir karar mı oldu diyor insana Pentax 100 mm macro istiyorum;Gelecek diyorlar ama ne zaman belli değil.Yurt dışında baktım,e orası buradan pahalı.Yani lens almak istiyorum lens yok
ben de bayılıyorum macroya . ama daha çok böcek vs. ama bu da baya güzel olmuş
meliksahu,teşekkürler.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -