netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bilhassa yuvarlak mavi demir'de HDR fark edilir düzeyde.Tabi diğer croplanmış yerlerde öyle.
Yakında yeni bir yazılım daha çıkar,makina hasselblad ayarında olur
Bedavaya upgrade oluyor kullanıcı arkadaşlara.
Abi bu K10D stoklarda sıkıntılı iken 2000 ytl'ye makinayı alan arkadaşlar isteseler makinayı 2. el 2500 ytl'ye satabilirler.
Bu iş PS3'e döndü.
İlk önce Amerikada günlerce beklenen kuyruğun ardından Avrupa'dan önce piyasaya konsolun sunulmasıyla birlikte,600 dolar seviyelerinde alıcı ile buluşan Sony,Alsancak'da 2000 ytl'ye alıcı bekliyor.

İnşalla bir biz Türklerde bir DSLR piyasaya çıkmadan günler öncesinden mağazanın kapıları önünde kamp kurup bekleriz.
Pentax K1D 3000 ytl'ye çıkarsa ve 1Ds Mark 2 ayarında olursa(1/5 fiyatına),hiç kaçırmaz saldırırız cümbür cemaat.

O günleri görecekmiyiz acaba??

Tarih: 27 Ocak 2007, 23:59 - İp: 85.***.**4.121
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

http://www.fotoconnection.com/viewitem.php?IndexID=56924&RefTag=Epinions&engine=Epinions&keyword=K10D%20Digital%20Camera%20Body%2010.2MP%20%203872x2592%20%20SD/SDHC&amount=.75

olayı farklı yöne çekmek değil amacım ama o kadar vergiyle o kadar kesintiyle hala batakta ise bu ülke yazıklar olsun...sadece 6 lı ganyan dan yapılan kesintilerle ülke borçlarını kapatır refaha çıkar be.....diğer anlamsız ve abartı vergileri düşününce hele..Son söz:Adamlar daha ucuza nasıl satarız ın peşinde...Biz buzdolabını bile lüx den saymanın...

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:06 - İp: 88.***.**9.65
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

okuyunca basını acaba dedim

Selam TheGood ve Gaijin.
Bir önceki sayfada Kıvanç (Osmanlı) arkadaşımıza bir cevap yazmıştım.
Onu aynı şekilde tekrar buraya aktarıyorum. amerika yuzerek iki gun falan surer

gibi bir cevapmı geliyo ama guncelleme hakkındaymıs

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:07 - İp: 88.***.**9.175
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

canbasri söylediklerinde haklısın .Bu tür ürünler biz Türk insanına nedense lüx görülüyor.

Kıvanç herhalde bir kaç sayfa önce K10D nin Almanya satış fiyatlarını yazmıştı.Oradaki fiyatlarla Türkiye'deki fiyatlar arasında çok büyük fark yok ama bizim insanımızın gelir düzey ortalaması düşünüldüğünde fiyatlar yüksek kalıyor.Ben ithalatta yetkili firmaların fiyat uygulamaları için pek bir şey söylemek istemiyorum ama ürün fiyatlarına baktığımızda sanırım en insaflıları Sony ve Pentax.

Gaijin ben sana demiştim bu 25 günde sen kafayı yersin diye. Sana sabırdan başka bir dilekte bulunamam. Allah sana sabır versin.

Kıvanç umarım dediklerin gerçekleşir.Bizlerde daha iyi ürünleri daha ucuza alırız.

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:19 - İp: 88.***.**5.211
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Sözlerim yanlış anlaşılmasın ben yönetimle ilgili sıradan serzeniş yaptım...Yoksa fiyat olarak dediğiniz gibi en insaflı sony ve pentax..Burda (Tr) aldığınızda kazıklandığınızı düşünmeyeceğiniz yegane iki marka...

#canbasri' tarafından 28.01.2007 00:28:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:24 - İp: 88.***.**9.65
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

burası okul oldu sayenizde..adnan bey)

Resmi Pentax forumlarında k10d fanatikleri çıldırmış durumda..bir grup gelecekte çıkacak modelin adını k1d koymuşlar ve ona yönelik fantazi yapıyorlar..)

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:31 - İp: 85.***.**7.226
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Türkiyede 3 türlü firma varır.
Kar yapan firma,kazıklayan firma ve çok kazıklayan firma.
Gelin siz karar verin hangi firmaların hangi sınıfa dahil olduğuna

Ve kar yapan firmalar azınlıktadır.

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:32 - İp: 85.***.**4.121
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

12 ocakta kurulan başlık 18.200 kez izlenmiş bu rekora gidiyor bence..

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:39 - İp: 85.***.**7.226
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

canbasri slm,
verdiğin linkteki k10 fiyatı evet çok uygun. ama dikkat etmek gerekiyor. tüketiciyi dolandırma yada kazıklama müesseseleri sadece ülkemize mahsus değil. ben de abd sitelerinde k10'un en ucuz satıldığı yerleri bulmaya çalışırken senin verdiğin linkteki fiyatın aynısını veren başka bir site daha bulmuştum. fakat şüphelendiğim için siteyi internette biraz araştırdım ve ordan alışveriş yapanların yorumlarına ulaştım. sonuçta site tam bir dolandırıcıymış. zaten sitedeki diğer ürünlerin fiyatlarına bakınca ben de anlamıştım. benim anladığım kadarıyla adamlar özetle olarak şunu yapıyor. çok popüler olan ana ürünlere tıpkı linkteki k10 gibi çok uygun fiyat etiketleri koyuyorlar. ancak dikkat ederseniz ürün sayfasında ürünün kutu içeriği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. yani aslında siz 750$'a sadece k10'u alıyorsunuz. ama kutusundan ne bataryası ne de şarj cihazı çıkmıyor. tabi genelde alan bunun farkında olmuyor. sipariş verildikten sonra ertesi gün bir görevli telefonla arayıp başka ürünler isteyip istemediğinizi soruyor. ve ürünün yanında batarya gibi şeylere de ihtiyacınız olacağı gerçeğini söylüyor. tabi tüm bu yan malzemeler normal piyasa fiyatının 3-4 misli. örneğin linkini verdiğiniz sitede sigma 17-70'in fiyatına bakarsanız 1292$ olduğunu görürsünüz. halbuki bu lensin internetteki ortalama fiyatı 360-390$ arası değişiyor. o noktada siparişini iptal etmeyi akıl eden ediyor uğraşmak istemeyen ise batarya ve şarj cihazını da fahiş fiyatlara alıyor. ama tabi toplamda en piyasa fiyatı kadar da ödemiş oluyor. tabi olayın bir de diğer boyutu var. siparişini iptal ettirenler bile kredi kartı ve mail bilgilerini verdikleri için bin pişman oluyorlar.
bu dediklerim ülkeler arası fiyat farkları için değildi. ancak yurtdışındaki yabancı internet sitelerinden alış veriş yapanların dikkatli olması için yazdım. en ucuz her zaman en iyi demek olmuyor malesef.
Bir de benim gördüğüm, avrupa ve amerika arasında her zaman $-euro farklılığı oluyor. örneğin sony ps3 bile abd'de 600$'a piyasaya sürülürken avrupaya 600 euro'ya sürülmüştü. sanırım adamlar abd'deki 1$'ın avrupadaki 1 euro ile aynı alım gücüne sahip olduğunu falan düşünüyorlar. tabi her iki para birimini de kullanmayan bizim gibi ülkelerde aradaki %30'luk kur farkını göz ardı ediyorlar.

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:43 - İp: 85.***.**5.121
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar melrock un anlattığı bu olayın yanı sıra birde büyük mağazalardaki müşterilerin incelemeleri için herkesin deneyip kullandığı demo ürünlerini toplayıp on-line satan yerler var.Piyasadaki genel rakamlardan farklı bir fiyat gördüğünüzde alacağınız ürün bunlardan biride olabilir.
Hatırlatmak için yazdım.

Tarih: 28 Ocak 2007, 00:51 - İp: 88.***.**5.211