netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan bey..lütfen uzun süre bizi terketmeyin.. öksüz kalıyoruz..

resimdeki ben değilim..)profilime kendi resmimi koymayı deneyeceğim)

ilk gün foruma koyduğunuz'' gözler''tercihim)

bende sizin gibi tam büyüklük resim nasıl yükleyebilirim imaceshack tan ancak küçük pencere olarak aktarabildim..tercihiniz o şekilde ise(az yer kaplaması nedeniyle)böyle devam edeyim..

kıvanç selam)
saygılar

#thegood' tarafından 27.01.2007 15:42:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2007, 15:28 - İp: 85.***.**7.226
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

thegood selam.
Hocam bu aralar siteyi takip edip sizin yazılarınızı okumama rağmen pek girmiyorum.Çünkü K10d nin inceleme yazılarını yazmaya başladım.Pentax World den'de sürekli kullanıcı yorumlarını okuyup kendi yorumlarım ile karşılatırıp, güzel bir ürün incelemesi hazırlama uğraşındayım.
Siz merak etmeyin ben siteye login olmasamda izlemekteyim.
(Login olduğum zaman diğer çalışmama ara vermek zorunda kalıyorum)

İmage shack e fotoğraf yüklediğinde hangi adresi alıyorsun bilmiyorum ama en alttaki adres linkini buraya yazarsan fotoğraflar burada yüklediğin boyutta açılır.

Tarih: 27 Ocak 2007, 15:42 - İp: 88.***.**5.211
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

[simba..6 yaşında golden retriever
bekle komutunda
Arkadaşlar..özelliği olan fotolar değil ancak evde normal koşulda spontene fotolar ..ben makinanın renk doğallığı ve amatörce test sonuçlarını görmek isteyenler olur diye yüklüyorum..saygılar ....burnundaki neme dikkat)

sayfa açıldıktan sonra tekrar üzerine tıklarsanız uygun boyuta ulaşıyor..
Adnan bey teşekkürler saygılar

[

#thegood' tarafından 27.01.2007 17:31:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2007, 16:48 - İp: 85.***.**7.226
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

sedat antalyada mısın hala
Herhalde senden baska kimse kyllanmıyo antalyada k10d
Gördüğüm yerde dokunabilir miyim k10D'ye

Tarih: 27 Ocak 2007, 17:05 - İp: 88.***.**7.248
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

arkadaslar yeni k 10 d alan arkadaslar belki biliyosunuz ama ben yinede hatırlatıyım pil ilk şarjda 14-16 saat şarj aletinde kalcakmis aynı cep telefonlarında oldugu gibi banada makinayı aldığım yer soyledi

Tarih: 27 Ocak 2007, 17:28 - İp: 85.***.**3.160
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Arkadaşlar,
Şunu mutlaka okuyun. Paranın alabileceği en iyi lensleri yazmışlar. Pentax 31mm ve 77mm ltd en iyilerden. 77 ltd için canon 85 1.8'den daha iyi yorumu var.

"And nobody pays all that much attention to Pentax. Pentax does have some pretty pedestrian optics in its bag, it's true. What many photographers aren't aware of is that Pentax still also makes some of the best SLR lenses on the planet. For pure picture quality, taking bokeh into account, my considered opinion is that the Pentax 50mm f/1.4 is the best fast fifty (and I say that having carefully tested damn near everything out there). The FA 24mm f/2 is certainly one of the best 24mm AF lenses going. And if you were to directly compare the Leica 80mm Summilux-R, the Zeiss Contax 85mm f/1.4, the AF-Nikkor 85mm f/1.4, and the Pentax SMC-FA 85mm f/1.4, it would be very clear to you that the latter lens absolutely belongs in the company of the former three. For portraiture, it might even edge the others out.
Yet the very best AF SLR lenses made today are the Pentax Limiteds. There are only three, and they have focal lengths apparently chosen by means of occultish numerology: there's a 31mm f/1.8 wide, a 43mm f/1.9 "true" normal, and a 77mm f/1.8 short tele. All three are made of metal (imagine that), focus manually more than passably well, and are of an size and weight that doesn't constantly penalize you, whether you're lugging them around or holding them up to your eye on a camera. They have beautiful matching metal lens hoods and a feel of quality that puts them above virtually all other AF lenses. " denmış.

Devamı

http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-02-05-02.shtml

Tarih: 27 Ocak 2007, 17:29 - İp: 193.***.**2.10
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

devamı

All three are utter standouts optically. With the vagaries of personal taste taken into account, no lens, however deluxe, can be called the "best" for everyone, but the Limiteds are certainly among the best. Popular Photography in its March 2002 issue called the Pentax SMC-FA 31mm Limited one of the greatest prime lenses it had ever tested (the other two were the Voigtländer Heliar 50mm f/3.5 and the Nikon Nikkor 45mm f/2.8P Tessar-type. This wasn't clear in the issue itself, but I contacted the Editor, Jason Schneider, who confirmed it). Yet all things considered, the 77mm may be the best lens of the three. A nearly ideal short tele, the 77mm Limited is superb — contrasty, excellent for portraits wide open, with a truly beautiful, delicate bokeh that compliments the almost 3-D vividness of the in-focus image. Tops in its class? There are certainly a lot of great short teles out there. But I can't name an AF SLR short tele I'd put above it.

Tarih: 27 Ocak 2007, 18:26 - İp: 193.***.**2.10
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

cfiliz, osmanlı teşekkürler hoşbulduk.. yorumlarınız için ayrıca tşkler.
evet cfiliz, k10d görünce ne bütçe kaldı ne k100d! seninle denediğimizde anlamamışım makineyi..

as
Yorgun yatlar fotoğrafından WB olanı çok beğendim.Tebrikler.
gurur duydum.

bariss, size de teşekkürler yorumlar için..

bisquit merhaba. evet antalya'dayım. henüz başka kullanan olmayabilir kısa bir süre sonra bursa'ya okula döneceğim. pazar, pazartesi ya da salı.. hava açık olduğunda kaleiçine inmeyi düşünüyorum. eğer istersen tabi ki k10d yi görüp dokunabilirsin. iletişime geçebilirsin ps ile.

#sdtyrdkn' tarafından 27.01.2007 19:21:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2007, 18:42 - İp: 85.***.**7.111
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

golden dediğin olayı bilmiyorum. ben ilk şarjında dolduğunda çıkarttım hemen. gördüğüm kadarıyla charge ışığı söndüğünde devam etmiyor, elektriği kesiyor. ben de bunu farkedince çıkarttım. bilenlerden yorum bekliyorum.

bu arada yine bilenlere bir sorum daha var. UV filtreyi 52mm için mi isteyeceğiz?

#sdtyrdkn' tarafından 27.01.2007 18:48:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2007, 18:44 - İp: 85.***.**7.111
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi makinanın eğer yazılımı geliştirildiğinde daha iyi performans gösterecek ise,K10D bizi şaşırtmaya devam edecektir.
İso 3200'ü anlıyorum ama iso 50 desteği verebilirlerdi makinaya.Onun yazılım başarısı ile alakası yok.
Hem şu üreticiler makinaya iso 25 desteği koyarlarsa biz kullanıcıları çok memnun edecekler.

thegood selam sana da.Ve diğer arkadaşlara.

Tarih: 27 Ocak 2007, 19:23 - İp: 85.***.**4.121