Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Bende ilk şarj yaklaşık 1 saat dolmak üzere iken kesildi...
Bu kadar çabuk şarj'ın dolması garip değilmi.
Yoksa sizlere çıkma pil mi verdiler
Arkadaşlar bende ilk pil aldığımda şarja koymuştum.Uzunca bir süre şarj olduktan sonra pil sönmüştü.Sonra pili çıkarıp yeniden yerine takmıştım.Yine devam etmişti şarj etmeye
ilk sarjda 16 saat kalması gibi bir durum var evet tavsiye edilen bu...ilk sarj için bu sure yoksa piller zaten Li-ion Pilleri istediginiz kadar tutabiliyorsunuz sarjda...eski pillerde hafıza diye bir sorun vardı..pili tam dolmadan birkac kez cıkarma durumunda en dolu oranı o olarak,tam bitmeden doluma koyunca en dusuk oranı o kaydetmek gibi bir acıklaması var..bana sacma gelmişti ama muhendis bir arkadasım oyle anlattıgı için inanır gibi oldum ya ben anlamam diye boyle anlatmısta olabilir ilk sefer için ve mumkun oldugu zamanlarda uzun sureli sarj iyi olacaktır..
Kutusu açık geliyor... bize söylenmemesine rağmen hiç birimizin makinasının teşhir cihazı olarak kullanılmadığının kanıtı yoktur sanırım... Bükey diyorki türkçe kitap koymak için kutuyu biz açıyoruz.(Gerçi kutudan fotokopi korsan kitap görünümünde sadece ingilizce bir kullanım kılavuzu ile Türkçe PhotoBrowser kullanım kılavuzu çıkıyor)
Doğal olarak sonra kimlerin nerelerini ellediği belli olmaz tabii ki...
Neyseki birinin sensörümüze sürdüğü elinde gres yağı bile varsa sorun değil...
Tabii ki mikroplardan korkanlar için yapacak birşey yok, geçmiş olsun...
#hamsikoy' tarafından 27.01.2007 20:23:34 tarihinde düzenlendi.
İlk şarj süresinin uzun tutulması gibi bir durum Lityum-ion piller için geçerli değildir. Nikel kadmiyum piller zamanından kalan bir tavsiyedir.
Lithium-ion is a very clean system and does not need priming as nickel-based batteries do. The 1st charge is no different to the 5th or the 50th charge. Stickers instructing to charge the battery for 8 hours or more for the first time may be a leftover from the nickel battery days.
http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm
kutudan fotokopi korsan kitap görünümünde sadece ingilizce bir kullanım kılavuzu ile Türkçe PhotoBrowser kullanım kılavuzu çıkıyor
Belki ellerinde yeterli sayıda Türkçe kullanma klavuzu olmadığı için böyle olabilir. Ben ilk gelen partiden aldım makinamı. Kullanım klavuzunun hem Türkçe'si hem de İngilizce'si mevcut. Baskıları vs de son derece normal. Öyle korsan görünümü yok
Arkadaşlar K10D nize yeni yüklediğiniz 1.10 nolu firmware in K10D nin fotoğraf kalitesinde ve özellikle fotoğraflardaki dynamic range inde artış sağladığı farkedilmiş.İki firmware arasında yapılan karşılaştırmanın test fotoğrafları aşağıda.
Bilmek istersiniz diye düşündüm.
vay anasını sayın seyirciler burdan yüzerek amerika kac saat eder 25 gun daha bekleyemiycem ben???
#gaijin' tarafından 27.01.2007 23:28:50 tarihinde düzenlendi.
Yani Adnan bey olamaz böyle bişey tam yeni firmware i yükledim ayarları yaptım..netfotoya girdim ve senin mesajın....nediyeyim
YAŞASIN K10D KARDEŞLİĞİ..
Selam TheGood ve Gaijin.
Bir önceki sayfada Kıvanç (Osmanlı) arkadaşımıza bir cevap yazmıştım.
Onu aynı şekilde tekrar buraya aktarıyorum.
Demiştim'ki
"Kıvanç K10D nin dünyaya dağıtılan ilk demoları 50-3200 ıso aralığına sahipti.Ben bu makinayıda incelemiştim.
Fakat Pentax K10D de seri üretime geçtiğinde makinayı 100-1600 ıso aralığında çıkardı.
Benim tahminim 16 bit'lik raw çıkışı ile 50-3200 ıso aralığını ileride aynı yazılım ile firmware update i ile yapacaklar.Çünkü makinanın işlemcisi ve A/D konvertörü buna müsait.
Seri üretim aşamasında yapılan bu değişiklik sanırım 3200 ıso performansının yeterli kaliteyi sunamamış olmasından kaynaklanmıştır.Pentax ileride Nikon nun D80 de yaptığı gibi makina içindeki NR uygulamasını arttırarak 3200 ıso performansınıda K10D ye ilave edecektir.
Çünkü bu makina ilerideki teknolojik gelişmeleri kaldırabilecek özellikleri bünyesinde barındırıyor.
Aslında şuan K10D en iyi performansına ulaşmamış bir yazılımla satılıyor.Bu makina ileride
çok daha iyi geliştirilecek gibi.
Tabii bunlar benim şahsi düşüncelerim."
Ben bu yazıyı yazdığımda 1.10 yazılımının böyle bir etkisi olduğunuda bilmiyordum.O yazıdaki düşüncelerimde demek'ki haklıymışım.
Ben kısa bir süre Pentax dan daha geliştirilmiş bir yazılım güncellemesi daha bekliyorum.
#as' tarafından 27.01.2007 23:53:35 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -