netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Realfriend bence ilk foto olarak fotorafların gayet başarılı keskinlikte bence güzel. Tolgi makinan hayırlı olsun. Sana tavsiyem kesinlikle ilk günlerinde mucize bekleme ve aldığın kötü sonuçlarda hemen makinaya küsme. Bu çok önemli yoksa atarsın bi kenara bidaha eline almak istemezsin. Kendine bu konuda sabır göster.

Tarih: 13 Mart 2007, 23:51 - İp: 88.***.**9.30
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Tolgi hayırlı olsun makinen.
asinan teşekkür ederim. Asla küsmek gibi bir niyetim yok, ben aldığım cihazları en ince ayrıntısına kadar didiklemeyi ve kullanmayı severim.
Konforunu yaşayamayacaksam niye Mersedes alayım

Tarih: 13 Mart 2007, 23:56 - İp: 85.***.**0.205
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

papatyalar açarken

#realfriend' tarafından 14.03.2007 00:24:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2007, 00:23 - İp: 85.***.**0.205
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

realfriend papatya fotoğrafın çok güzel.Alan derinliğini çok iyi kullanmışsın.

Pentax K10D
Sigma 10-20mm.

10mm.
F/9.5
1/125sn.
ISO 100
Desen
Diyafram öncelikli mod.
Pozlandırma 0 adım
Gökyüzüne P/S de polarize etki verilmiştir.

#as' tarafından 14.03.2007 02:21:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2007, 02:10 - İp: 88.***.**5.178
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@as exifte isteriz , yapacağımız çekimler açısından fikir olmakta

Tarih: 14 Mart 2007, 02:12 - İp: 85.***.**4.114
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

realfriend, hoşgeldin. Makinanı güle güle kullan.
çekimlerin oldukça başarılı. Resimlerle birlikte kısa exif bilgilerini de yazarsan hem izleyenler için, hem de yorum yapacaklar için faydalı olacaktır.

Tarih: 14 Mart 2007, 03:06 - İp: 88.***.**6.103
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS, eline sağlık. çok güzel. Bu arada;
Gökyüzüne P/S de polarize etki verilmiştir. i anlayamadım. Bu bir plug-in mi yoksa benim bilmediğim bir PS efekti midir? Biraz detay rica edebilir miyim?

Bu ebatlara düşürünce benim 10-20mm çekimler de fena durmuyor, lakin full screen izlediğmde keskilik tatmin edici gelmiyor bir türlü.
Saygı ve sevgiler.

Tarih: 14 Mart 2007, 03:24 - İp: 88.***.**6.103
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

realfriend,
yeni eski lensin hayırlı olsun. bence duruma göre hiç de fena değil çektiğin fotoğraflar.
bu arada hayyam için söylediklerine katılıyorum. makinelerinin yenisini satanlar bu kadar kar etmeyi düşünmezken düne kadar Pentax markasını hor gören, hiç bir donanım desteğini vermeyen satıcılar şimdi sırtından fahiş karlar sağlamaya çalışıyor. önce adam gibi hizmet ve ürün çeşitliliği sağlasınlar ondan sonra karı düşünsünler diyorum. akıllı olan bu durumu fırsata çevirip, müşterilerini mutlu eder ve bu işin devamını da getirerek sadık bir müşteri portföyü oluşturabilir. ama yine her zamanki gibi bir çoğu olaya kısa vadeli bir kar, gelip geçici bir rüzgar gibi bakmaya devam ediyor.
bu arada realfriend mesajını cevapladım.

#melrock' tarafından 14.03.2007 08:09:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2007, 08:08 - İp: 81.***.**7.88
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

as teşekkür ederim, senin gibi birinden bunu duymak çok güzel. Ama daha sizlerden öğreneceğim çok şey var...

erex, teşekkür ederim. Objektif manual olduğu için exif bilgileri yarım yamalak da olsa üstünde mevcut ama dikkat ederim

melrock, teşekkür ederim. Eh işte dediğin gibi Hayyam'dakiler rüzgardan yararlanıp, ilk olmaya çalışıyorlar. Zaten bizler bilinçli tüketici olmasaydık bu makineyi almazdık. O fahiş fiyatlar (kullanılmış objektifler için söylüyorum) eminim bir süre sonra fiyat aralığı açısından bazı şeyler rayına oturacaktır. Zaten makine de aşırı şekilde yaygınlaşmaya başladı.

Tarih: 14 Mart 2007, 13:10 - İp: 212.***.**7.114
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

talep olması doğal ,memnun olmayan yokki,birçok pro tanıdığım insanda aldılar.No problem .

#onixon' tarafından 14.03.2007 13:55:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2007, 13:54 - İp: 85.***.**2.181