Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
bitpire, erex;
cevaplar için teşekkür ederim. 1 hafta içinde karar vermem lazım, epey de bir inceleme yaptım ama aktif kullananların yorumları daha önemli bence. 2 lens arasında kararsızım; sigma 70-300 mm f4-5.6 DG, smc P-DA 50-200 mm. lensler amerikadan gelecek.
Sevgili Erex,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
endorf;
50-200'ün avantajı, hafif(avantaj olduğu tartışılır) ve sessiz olması. 70-300'ün avantajı extradan 100 mm, makro özelliği (1:2 büyütme oranı) ve 35mm formatına uyumlu olması. İleride full frame bir makine alırsan onda da kullanabilirsin. Ben de bu alırken bu ikilemde kalmıştım.
#bitpire' tarafından 13.03.2007 10:58:53 tarihinde düzenlendi.
bitpire;
fotoğraf keskinliği yada netliğini ön planda düşünürsek (macro özelliği,gürültüsü yada smc nin sessizliğini hariç tutarsak) hangisini tercih etmeliyim sence? smc 100 mm Macro lensini alıyorum zaten. sigmayı 35 mm analog pentax 'ımda da kullanma açısından önde görüyorum ama dediğim gibi ilk plandaki kriterim fotoğraf kalitesi.
50-200 kullanmadım ama özellikle 200mm.'e kadar aralarında bariz bir keskinlik farkı olacağını zannetmiyorum.
sevgili bitpire,
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Sevgili AS, son İzmir fotoğrafında kullandığın programları ve ayarları da yazar mısın, önceki yazdıklarından farklı ise? Exif bilgiler yanısıra kullanılan program ve yapılan ayarların derecesi de çok etkiliyor görünen fotoğrafı? Ekranda bakacağımız fotoğraflarda ve kağıda basılacak fotoğraflarda kullanılan program ve ayarlar bakımından ne tür farklar olmalı?
Arkadaşlar merhaba.
Bağzı fotoğraflarda ışık miktarı çok gibi gözükmemekle beraber müthiş bir netlik ve renk doygunluğu oluyor.http://pentaxworld.com/forum/index.php?topic=589.0 linkteki resimlerin bağzıları polarize filtre ile çekilmiş.Polarize filtre macro çekimde bu sonuçları almak için de kullanılabiliyor mu?
Onixon
Telede Pentax FAJ 75-300 kullaniyorum K10D ile birlikte.
Amator oldugum ve ilk SLR deneyimim oldugu icin diger lensler ile kiyaslama imkani bulamadim
Ornek olarak 300 mm de cekilmis uc adet foto upload ettim nete. Amator cekimler oldugunu varsayarak incele lutfen.
Resim 1
Resim 2
Resim 3
Umarim faydasi olur.
hamsikoy selam.
Son fotoğrafda Silkypix i kullandım.Makinanın çektiği orijinal fotoğrafdan beyaz ayarını değiştirip bir parçada usm uygulayıp siteye yükledim.
Fotoğraflarını bilgisayarında izlemek için ayarlarını keyfine göre yapabilirsin.
Ancak baskı konusu biraz karışık.Ben baskı alacağım fotoğrafları stüdyoya tiff olarak götürüp orada bir tanesini stüdyo sahibi ile açıp renk düzenlemesini oradaki monitöre ve deneme amaçlı aldığımız bir baskıya göre yapıyorum.Çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Arkadaşlar az önce Pentax K100D topiğinde verdiğim bir link adresini burada'da vereyim.
Aşağıdaki linkte bir Pentax K100D kullanıcısının farklı marka objektifler ile çektiği yaklaşık 300-400 fotoğraf var.
Objektif lerin kaliteleri hakkında fikir alabileceğiniz örnek çekimlerin LİNKİ BURADA
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -