netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

En son çıkan ford mustangte güzel bana sayısal çıksa ondan alırım

Tarih: 15 Mart 2007, 01:05 - İp: 88.***.**8.25
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar bir Pentax K10D fotoğrafı daha.
Fotoğrafın exif bilgileri üzerinde ama ben yinede 1600 ıso ve elde çekim (Tripodsuz çekim) olduğunu belirteyim tabii SR açık.
Bu arada belirteyim ben Pentax K10D nin diğer arkadaşlara bilgi vermesi açısından mümkün olduğunca makinanın kötü ışık koşullarında,yüksek ıso değerlerinde ve SR nin işe yararlığının sonuna kadar zorlandığı fotoğraflar yüklemeye çalışıyorum.

Pentax K10D
ISO 1600
100mm.
F/4
1/10sn.
SR ON
Elde çekim.

#as' tarafından 15.03.2007 01:20:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2007, 01:15 - İp: 88.***.**1.240
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

as bu gece fotoğrafı hangi objektifle çekildi?

Tarih: 15 Mart 2007, 09:30 - İp: 88.***.**0.8
as
as (Üye)

Merson günaydın.
O fotoğraf yanılmıyorsam 50-200mm. kit lens ile çekildi.

Pentax K10D ile başka bir ISO 1600 fotoğrafı.Exif değerleri fotoğraf üzerindedir.

Pentax K10D
ISO 1600
NR ON
SR ON

#as' tarafından 15.03.2007 10:39:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2007, 10:38 - İp: 88.***.**4.37
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

resimler güzel as zor şartlar altında,isoyu rahat kullanırım.

Tarih: 15 Mart 2007, 13:38 - İp: 85.***.**4.114
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

walla bu resimler adama K10d aldırır

Adnan bey,
K10D nin ISO performansının D80 ile karşılaştırmasını hiçbiryerde bulamadım. Yanılmıyorsam D80 bu konuda kendi sınıfının lideri idi. Siz bir karşılaştırma yapar mısınız ?

Tarih: 15 Mart 2007, 15:17 - İp: 213.***.**8.2
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

walla bu resimler adama K10d aldırır

Adnan bey,
K10D nin ISO performansının D80 ile karşılaştırmasını hiçbiryerde bulamadım. Yanılmıyorsam D80 bu konuda kendi sınıfının lideri idi. Siz bir karşılaştırma yapar mısınız ?

Tarih: 15 Mart 2007, 15:17 - İp: 213.***.**8.2
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Parlak yüzeylerde daha önce problem yaşıyordum.Pozometre nin verdiği değerler ile çok karanlık sonuçlar alıyordum.Son firmware ile bu durumun ortadan kalktığını tespit ettim.Bilgilerinize.

#amati' tarafından 15.03.2007 15:49:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2007, 15:45 - İp: 81.***.**8.226
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS,
Çekme konusundan işleme konusuna atladık. 228. sayfada gökyüzüne yaptığın uygulama nedir?
Ne yapsan hemen ayağa kalkıyoruz... Yazdığın her harf bir şey ifade edebiliyor.
Artık Exif bilgileri yanına, hangi programla, hangi oranda hangi ayarlar yapıldığını da yazsak nasıl olur?
Bu iş usta çırak ilişkisine dayanıyor. Bir başka konuda şimdi fotoğrafçı dükkanı olan birisi zamanında yanında çırak olarak çalıştığı ustasının dükkanda pek durmadığını ve fazla şey öğretmediğini yazmıştı. Onun ustasından daha fazlasını burada bize öğrettiğinizi görüyorum.
Bir kez daha teşekkür ediyor ve saygıyla eğiliyorum.

Tarih: 15 Mart 2007, 16:26 - İp: 213.***.**1.171
as
as (Üye)

Arkadaşlar selam.

Önce levobjk nın sorusuna cevap vereyim.
levobjk istediğin türden bir karşılaştırma BURADA.

hamsikoy selam.
Çektiğiniz fotoğrafları pentax photo lab. dan tiffe (8bit) olarak çevirip fotoğrafı capture nx de açın.
control point seçeneğinin altında yer alan color control point i seçtiğinizde imlec ile hareket eden
fotoğrafın üzerinde beyaz bir nokta çıkar.Bu noktada yı mesala gökyüzünün mavi olan bölümünün üzerine getirip tıkladığınızda noktanın 4 tane ayar çubuğunu görürsünüz.
En üstteki çubuğu sağa sola hareket ettirdiğinizde uygulamanın etkileneceği alanı görürsünüz.
Diğer çubuklar ise B,C,S harfleri ile gösterilir.
B ayar çubuğunun ayarını düşürdüğünde seçtiğin alanın renklerinde olan değişimi görürsün.
Buradaki B, brihgt,C ,contrast,S de saturatıon anlamındadır.
P/S da bu ayarlar ile oynadığında etki tüm fotoğrafa olurken bu programda senin ilk başta işaretlediğin alanla kısıtlanır.Dolayısı ile fotoğrafın istediğin bölümünde bu ayarlar ile oynayıp örneğin sadece gökyüzüne polarize etki verebilirsin.Veya fotoğrafın sadece bir bölümünde saturatıon veya kontrast ı arttırabilirsin.Bu işlemi aynı fotoğraf üzerinde birden fazla yapabilirsin.Her seferinde control point ten yeni bir nokta alarak.
Özellikle manzara fotoğraflarında veya bir bölümü karanlık olduğu için sadece o bölümde ışığı biraz daha açabilmek için kolayca yapılan ve geçiş yerlerindeki yumuşaklığı yüzünden güzel bir uygulama tekniği.

#as' tarafından 15.03.2007 16:58:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2007, 16:49 - İp: 88.***.**2.35