Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Bu fotoğrafda aynı şekilde bir işlemden geçirildi.
Gökyüzünün mavi tonu arttırılırken sol tarafta kalan baş örtülü kadının olduğu yerde ışık kısmi olarak açıldı.
Pentax K10D
Sigma 10-20mm.
10mm.
Adnan bey,
Öncelikle teşekkürler. Bu incelemeye göre K10d çok daha iyi gözüküyor gözlerim beni yanıltmadıysa. Yani şu anda bu sınıfın ISO-NOISE olarak lideri K10d dir diyebilir miyiz?
tşkler
Levent
Adnan bey,
Öncelikle teşekkürler. Bu incelemeye göre K10d çok daha iyi gözüküyor gözlerim beni yanıltmadıysa. Yani şu anda bu sınıfın ISO-NOISE olarak lideri K10d dir diyebilir miyiz?
tşkler
Levent
levobjk D80 de makina içerisinde NR uygulaması oldukça kuvvetli bir biçimde yapılıyor.Ayrıca bu uygulama off da yapılsa (d200 ile karşılaştırmalarına baktığımızda görünen detay kayıplarından anlaşılıyor) NR uygunlamaya devam edildiği için detaylarda kayıplar oluşmakta.
K10D de ise NR yi on yaptığında makina sadece hot pikselleri temizliyor.Yani fotoğrafa başka bir NR uygulaması yapmadığı için fotoğrafda detaylarda kayıp olmuyor.O yüzden D80 nin fotoğrafları görünüşte daha temiz ama detayda kayıplı,K10D nin ki ise biraz daha gürültülü gibi ama detaylarda kayıpsız olarak çıkıyor.
Bana soracak olursan ben bu iki uygulamadan detayları kaybolmamış fotoğrafı tercih ederim.Çünkü detay kayıpsa onu bir daha geri getirme şansın olmaz.NR uygulamasını daha sonra istediğim miktarda uygulama imkanımda olduğu için (Neat İmage) bence K10D nin çıktıları profesyonel anlamda daha tercih edilir.
Pentax K10D
Sigma10-20mm.
14mm.
ISO 1600
K10d nin fotoğrafı ile a100 ün şu fotoğraflarındaki farka bakarmısınız bi. Acaba hatalı çekimmi. A100 de hiçbir detay yok. K 10d ninki ise kontrasın tabiri ile cimcim gibi
A100;
K10d:
Pazarbey lens farkı olabilir,K10D de titreşim önlemenin daha etkin çalışması olabilir,renklerdeki farklılıkda 22bit lik konvertörden olabilir,pozlama miktarları farklı olabilir vb.
Yani sebebler muhtelif.
#as' tarafından 15.03.2007 17:53:11 tarihinde düzenlendi.
Bence fotoğraf kötü çekilmiş. Pekçok arkadaş bu fotoğraflara bakıp makina seçiyor.Daha özenli olunmalı bence. Baktık başka fotolardada a100 ünküler iyi.
Biri yazın biri kışın çekilmiş.
Ondan dolayı da farkeder mi?
arkadaşlar k10d mi aldım makinayı sağ sol yapınca içinde birşey oynuyuor normalmi çok değil ama çok az
nicolayy kit lens ile aldıysan lensin önündeki lens hood dan geliyordur.Onu çıkartıp dene.
Bu arada makinanda hayırlı olsun güzel günlerde kullanman dileği ile.
#as' tarafından 15.03.2007 18:02:22 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -