Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
@asinan gerçekten de çok yardımcı oldun.evet fotokritiğe üyeyim.fotoğraflara baktım.gerçekten çok güzeller.aslında şöyle bir durum var.benim ilk makinem petax mz-m analog makine idi.bunun üzerinde 35-80 f4/5.6 bir lens var.bu lensi k10d ile kullanabilir miyim?nasıl sonuçlar alabilirim bunu düşünüyorum.eğer bu lensten iyi sonuçlar alabilirsem sigma 18-50 almak daha mantıklı.en azından geniş açılı bir lensim olur.bu lensle ilgili bir fikrin var mı?
@as 16-50 yi banada çok methettiler fuar gelip görmemi söledi ustalar.
Ama ben asıl bomba 60-250 yi bekleyeceğim.O ara kaşınıp 70-300vb lens almassam.
MF Vivitar 100-300/5.6-6.7 nasıl acaba kullanması zor olurmu. yada
Pentax U.S.A. SMCP-FA 100-300mm f/4.7-5.8 işimi görmezmi
AS,
pentax DA* 16-50mm f:2.8 fiyatı Amerika için şimdilik $ 899.95.
Türkiye fiyatları 1000 Euro civarında olacak demektir. tabi %18 KDV yi unutmamak lazım.
Lense bu kadar yatırım yapacak olsam Nikon alırdım.
Ben Pentax K10D ve TAMRON veya SIGMA lenslerle aynı kapasiteyi yakalayacağıma inanıyorum.
görüyorum ki biraz yanlı bir durum var. hiç bir tüketici kendini üzen bir esnaftan ikinci bir kez alış veriş yapmaz. bu nedenle 1,5 sene önceki olaydan daha yeni bir deneyimimiz de yok! kaldı ki daha önünden yeni geçtim hala aynı bu başlık altında da geçen üniversite mezunu bilgili arkadaş ve çalışma arkadaşları orada çalışıyor. madem k10d alınabilecek bir kaç yer var, ben de kardeşime seni üzen kişiler başkalarını da üzmesin diye üye ol ve bu yazıyı yaz dedim. olayı bizzat ben yaşamadığımdan elbette benim yazmam doğru değildi. eğer istiyorsanız elbette siz benim yazdığım bu yazıyı silebilirsiniz malum yetkiniz var.
tabi olumlu şeyleri de silmenizi öneririm, yoksa hiç adilane olmaz örneğin...
üye
(Meraklı )
Antalya
32 konu açmış,
602 cevap yazmış
Aras fotoda daha uygun PENTAX K10 D BODY + 18-55 OBJ + 55-200 bu kit.
olumlu şeylerin de tüketici köşesine yazılması gerekir değil mi? yoksa burada aras için pozitif kayırma mı var?
adalet zordur. kolay gelsin...
bu arada bence en iyi fiyat hepsiburada.com da. PENTAX K-10D BODY+18-55 LENS KİT 10.8MP kdv dahil havale ile 1850 ytl
arasta ise mutlaka yanında 1gb isimsiz sd kart ile havale ile 1703+kdv=2006 ytl. bir de arastan alırsanız aman dönmeyin satıcıya yardımcı olmuyorlar...
Bende önce fiyatına sonra fotoğraf kalitesine bakacağım.
K10D nin izolasyonlu gövdesini tamamlıyacak en az bir star serisi lens şart.Her türlü hava şartında makinayı kullanabilmek için .
k10d de yağmur şakır şakır yağarken gerçekten de fotoğraf çekmek mümkün mü, yoksa biraz mı mümkündür..
arkadaşlar en son mesajımda bahsettiğim lensin özellikleri aşşağıda.eski analo makinemden kalma.bu lensi k10d ile kullanabilir miyim?
Specifications for smc P-A 35-80mm F4.0-5.6
Mount: Bayonet
Lens Construction: 6 groups 7 elements
Angle of View: 63 - 30.5 degrees
Diaphragm: Fully Automatic
Min Aperture: 22
Min Focus Distance: 1.3 ft.
Macro Magnification: 0.25X
Filter Diameter: 49mm
Size Max Diameter Length: 2.5 x 2.3"
Weight: 6.5 oz.
Filter Size: 49mm
Lens Hood: RH-RA49mm
Lens Case: S80-120
Catalog Number: 27174
siyakat sana cevaben yazdığım yazıyı dikkatli okusaydın yazının silinme sebebini daha iyi anlardın.
Bu sitede bir üye herhangi bir ürünü en uygun fiyata nereden alabilirim diye bir şey sorarda diğer arkadaşlarım ona bir yer önerirse kimse bunun altında art niyet aramaz.
Çünkü öneride bulunan arkadaşlarımızın çoğunu biz yakından tanıyoruz.Onlar ile burada yazışır,özelden mesajlaşır,mailleşir,telefonlaşır ve hatta bir çoğu ile özel hayatımızdada görüşürüz.
Onlar burada sadece firma isimleri önermezler bizlerle bilgilerini paylaşır,sıkıntısı olan insanlara yardımcı olmaya çalışırlar.Öncelikli misyonları budur.
Ama maalesef sen ve kardeşin bu siteye böyle bir amaç için değil ,bir firmanın size yaşattığı kötü bir deneyimi o firmayı kötüleyerek,başka bir firmaya yönlendimek amacı ile üye oldunuz'ki siteye üye olduktan sonra yazdığınız ilk mesajlar bununla ilgiliydi.
Siyakat sizlerin buraya yazdığınız yazının yeri bu sitede Tüketici köşesidir.
Yaşadığınız olumsuz izlenimi oraya yazarsınız ilgili firmalarda kendileri ile ilgili yazılara aynı yerden cevap verirler.
Buraya yazdığınız şikayet yazılarını firmalar göremez ve dolayısı ile cevap da veremez.Bunun adıda yargısız infaz olur.
Böyle bir olaya izin vermekde benim adalet anlayışıma uymaz.
Buraya yazdığınız yazı 2 sene öncesi yaşanmış bir olayı anlatıyordu.
Dolayısı ile yanlış zamanda,yanlış yerde yazılmış bir yazının burada bulunmasına izin vermemiz tabii ki beklenmemeli.
Sana başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Bundan yaklaşık 3-4 sene önce KM nin o zamanki ithalatçısı Eftaş ile sıkıntılı bir alış verişim olmuştu.Bu firma şimdi Olympus ların yetkili ithalatçısı oldu.
Ben şimdi Olympus marka bir ürün almak isteyenlere aman almayın benim başımdan 4 sene önce böyle bir olay geçti diye bütün fotoğrafçılık sitelerine üye olup o firmayı kötülememmi gerekir.( O olayda firma haklı çıkmıştı)
Kardeşinin yaşadığı olay elbette kendisi için üzücü.Ama biz olayı sadece onun anlattığı kadarı ile biliyoruz.
Bir ürün almış ve sonra onu iade etmek istemiş firmada bunu kabul etmemiş.
Böyle bir olay yüzünden ben buraya yazı yazmanızı hoş karşılamam.
Ürün niye iade edilmek istenmiş,ayıplı bir ürünmüymüş,faturası ibraz edilmişmi,iade sırasında firma üründe kullanım kaynaklı iadeyi engelliyecek, kullanıcı hatası görmüşmü ,ürünün fiyatımı değişmiş ,karşılığında alınacak ürün o sırada mağazada varmıymış ,gibi bir sürü sorunun cevabının olmadığı bir yazı ,içinde sadece oradan almayın gidin şuradan alın gibi bir yorum.
siyakat evet dediğin gibi adaleti sağlamak çok zordur.VE ADALET NALINCI KESERİ İLE SAĞLANMAZ.
Umarım bu siteye bir daha bilgilerini paylaşmak için girer arkadaşlarımıza katkıda bulunursun.
Yoksa bu tip yazılar seni ve kardeşini istemesek'de farklı tanımamıza sebeb olur.
siyakat son olarak imzandaki yazıyı kaldırmanı rica ediyorum.
Sitemizde imza alanlarına firma reklamı almadığımız gibi firmaları kötüleyen yazılarıda koydurmuyoruz.
#as' tarafından 12.03.2007 03:10:48 tarihinde düzenlendi.
ben o firma hakkında o kadar olumlu satırın yanında bir olumsuz satır olsun istedim bu başlık altında. sizi (ve kendimi) haklı buluyorum. söylediklerinize elbette katılıyorum. ahengi bozmamak için ve forumun kalitesini düşürmemek için bu noktadan sonra firma ile ilgili bir şey yollamıyorum.
selam ve sevgiler.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -